Αύριο αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή η τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης προς τη Χρυσή Αυγή και έως τότε ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ανοιχτός προκειμένου να εξαντληθούν οι προσπάθειες για να βρεθεί χρυσή τομή ώστε όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να στηρίξουν μία και μόνο ρύθμιση στο ζήτημα.

Συνάντηση στο πλαίσιο αυτό είχαν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, σε καλό κλίμα όπως λένε και οι δύο πλευρές, που συμφώνησαν για νέα συνάντηση αύριο.

Από την πλευρά της κυβέρνησης η εικόνα είναι πως έγιναν βήματα σε θετική κατεύθυνση αλλά δεν υπάρχει κάτι οριστικό. Ο κ. Βούτσης μίλησε για «καλόπιστη συζήτηση» σημειώνοντας πως υπάρχει έδαφος να διατυπωθεί κοινή τοποθέτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος», δύο είναι τα θέματα που διχάζουν την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση είναι αφενός η πλειοψηφία των 180 ψήφων που θα απαιτείται- σύμφωνα με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ- για την αναστολή χρηματοδότησης κόμματος, αφετέρου το ότι στην πρότασή του δεν υπάρχει το άρθρο 187 Α’ το Ποινικού Κώδικα που αναφέρεται σε τρομοκρατικές πράξεις, σημείο με το οποίο η κυβέρνηση διαφωνεί.