«Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζει την πολιτική ουράς απέναντι στο Ισραήλ που εγκαινίασε η προηγούμενη μνημονιακή κυβέρνηση», αναφέρει το τμήμα Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ισραήλ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης ότι «η όπως-όπως αναγόρευση του Ισραήλ σε στρατηγικό εταίρο της χώρας σε όλα ανεξαιρέτως τα πεδία, στο πολιτικό, στρατιωτικό, ενεργειακό και οικονομικό πεδίο, αποτελεί τυφλή αποδοχή των αμερικανο-ισραηλινών επιθυμιών, έξω από κάθε στρατηγικό σχεδιασμό, όπως θα άρμοζε σε μια ανεξάρτητη χώρα με δική της πολιτική.

Όπως όλα δείχνουν ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς αναζητά επιπλέον στη γειτονική χώρα τους υποψήφιους αγοραστές για τα φιλέτα των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της χώρας».

«Ο τυχοδιωκτισμός των μνημονίων στο πεδίο της οικονομίας που καταστρέφει τους εργαζόμενους και τη χώρα και υποθηκεύει το μέλλον, προχωρά χέρι-χέρι με την προχειρότητα και την πολιτική ουράς στην εξωτερική πολιτική. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τον τόπο», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.