Κυριάκος Πιερρακάκης: «Ο ΑΦΜ γίνεται ο μοναδικός αριθμός στις νέες ψηφιακές ταυτότητες»

«Θα δημιουργηθεί ψηφιακή υποδομή ώστε κάθε πολίτης να αποκτήσει ψηφιακή υπογραφή μέσω της ταυτότητάς του»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:46
19/01/2020
Κυριάκος Πιερρακάκης: «Ο ΑΦΜ γίνεται ο μοναδικός αριθμός στις νέες ψηφιακές ταυτότητες»
7
loading

Ο ΑΦΜ γίνεται ο μοναδικός αριθμός στις νέες ψηφιακές ταυτότητες, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Όπως σημειώνει «έχουμε καταλήξει στην αξιοποίηση του ΑΦΜ, ως ενιαίου αριθμού ταυτοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι ο ΑΦΜ θα μετονομαστεί για τα φυσικά πρόσωπα καθώς θα πάψει να είναι αριθμός μόνο φορολογικού ενδιαφέροντος και θα καταστεί σταδιακά ο μοναδικός αριθμός που οι πολίτες θα χρησιμοποιούν στις αλληλεπιδράσεις τους με το κράτος αλλά και με τις επιχειρήσεις».

Ο κ. Πιερρακάκης δηλώνει ότι θα δημιουργηθεί η κατάλληλη ψηφιακή υποδομή ώστε κάθε πολίτης να αποκτήσει ψηφιακή υπογραφή μέσω της ταυτότητάς του και επίσης θα φέρει την ταυτότητα και στη συσκευή του κινητού τηλεφώνου του.

Στη συνέντευξη προαναγγέλλει, ακόμα, ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει να λειτουργεί η δήλωση γέννησης τέκνου μόνο στους χώρους των μαιευτηρίων, με αυτόματη πίστωση του επιδόματος γέννησης.

Αναφέρει, τέλος, ότι η δημοπράτηση του φάσματος του 5G θα έχει ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2020 και επισημαίνει ότι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, αφού καταβάλουν το σχετικό τίμημα για το φάσμα, θα πρέπει να προβούν γρήγορα στις σχετικές επενδύσεις για να περάσει η χώρα στην εποχή αυτών των δικτύων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Στόκος

  - Ποιος είστε κύριε?
  - Δίνεις ταυτότητα.
  - Εχετε διαπράξει φορολογικές παραβάσεις, σας μπλοκάραμε το ΑΦΜ. Να φέρετε πιστοποιητικό γεννήσεως και 2 μάρτυρες (του Ιεχωβά) να δούμε ποιος είστε!!

 2. avatar Υπάρχει εξήγηση

  Πιο εύκολο φακέλωμα, ευκολότερη η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων από τους χάκερ και τους κακόβουλους.

 3. avatar ic

  Επειδή κάποια μειοψηφία διευκολύνεται να υπογράφει ηλεκτρονικά αφού βαριέται να περιμένει στα κεπ για να κάνει μια υπεύθυνη δήλωση, δεν σημαίνει αυτό ότι θα πρέπει αναγκαστικά να αλλάξουμε ταυτότητες ή να αγοράσουμε νέο κινητό τηλέφωνο ή λαπτοπ. Οποιος επιθυμεί πρέπει να μπορεί να κρατάει την ταυτότητα που έχει. Ταλαιπωρείται τον πολίτη αναγκάζοντάς τον να πηγαίνει κάθε πενταετία ή τριετία ίσως καισυντομότερα για να εκδίδει νεα ταυτότητα.

 4. avatar κίνημα πεντάρας

  να μπαίνουν οι χάκερς τα παιρνουν χωρις κόπο. Μην ταλαιπωρούμε τους ανθρωπους

 5. avatar Δε θέλω!

  Ξυπνήστε ρε συνάνθρωποι! Μη το επιτρέψετε!
  Τα δεινά είναι το λιγότερο καταστροφικά.

  https://www.jrseco.com/european-union-5g-appeal-scientists-warn-of-potential-serious-health-effects-of-5g/

 6. avatar Κατερινα Μ.

  Καντε κατι για τον τοπο και αστε τις φηφιακες.........εχουμε λυσει ολα τα αλλα προβληματα σαν χωρα οι ψηφιακες μας ελειπαν.......ε,ποτε.

 7. avatar ΚΟΥΦΑΛΕΣ

  ΚΟΥΦΑΛΕΣ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει