Τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας προσπαθεί να κατευνάσει ο Γιώργος Παπανδρέου, πέντε μέρες μετά την ομιλία του στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία ζήτησε τη στήριξή τους στις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η ομιλία του πρωθυπουργού δεν στάθηκε αρκετή για να ηρεμήσει τα πνεύματα, αφού αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για τις επιλογές στην οικονομία (και όχι μόνο).

Έτσι, ο κ. Παπανδρέου θα έχει το μεσημέρι σύσκεψη με το νέο γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Έξαρχο, αλλά και τους τρεις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, τους Χρήστο Πρωτόπαπα, Πέτρο Ευθυμίου και Μανώλη Μπεντενιώτη.

Στην ατζέντα της συνάντησής τους – εκτός απροόπτου – θα είναι και οι εξελίξεις στις εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές, αφού αυτή του Βατοπεδίου οδεύει προς την τελική της ετυμηγορία, ενώ έπεται με μεγάλο ενδιαφέρον η προαναγγελθείσα εξεταστική για την οικονομία και τα greek statistics. Γι’ αυτήν είναι γνωστές οι «μουρμούρες» αρκετών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ,
Πριν τη συνάντηση με τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου θα συναντήσει τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Κωστή Παπαϊωάννου και Λίνο Σισιλιάνο.