Ευρεία σύσκεψη εργασίας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής, πραγματοποιείται από το πρωί, υπό τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, με τη συμμετοχή του γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Π. Κοκκόρη, διοικητών ταμείων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σκοπός της σύσκεψης είναι να συζητηθεί και να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής λόγω της έλλειψης ελέγχου και παρακολούθησης στο σύστημα καταβολής εισφορών και παροχών στα ταμεία της επικουρικής ασφάλισης και της παροχής εφάπαξ (ΕΤΕΑ,ΤΑΠΙΤ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας «στη σύσκεψη θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί το νέο σύστημα των ενιαίων ρυθμίσεων στις εισφορές των ταμείων, το νέο πλαίσιο των οργανωτικών και διαρθρωτικών αλλαγών καθώς και το τελικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους στον τομέα της επικουρικής ασφάλισης και της παροχής εφάπαξ για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.