Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών με τα τρία χέρια

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει την επέκταση των κυρώσεων για την Τουρκία», είπε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:57
10/12/2019
Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών με τα τρία χέρια
89
loading

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά, τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως επίσης και για την αστυνομική βία στα πρόσφατα επεισόδια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλίας TRT, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Τσίπρας για τα ελληνοτουρκικά επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ακολούθησε πολιτική αδράνειας και κατευνασμού, ελπίζοντας ότι δεν θα αυξηθούν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «τα εθνικά θέματα δεν είναι πρόσφορο πεδίο μικροκομματικής αντιπαράθεσης, όπως έκανε ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά... Έκανε σημαία το Μακεδονικό. Αλλά και στα ελληνοτουρκικά είχε σηκώσει την παντιέρα της μικροκομματικής κριτικής... Εγώ θεωρώ πατριωτικό καθήκον να επισημαίνω ότι η πολιτική της αδράνειας δεν είναι καλός σύμβουλος και δεν πρέπει να συσχετίζει η κυβέρνηση τα ελληνοτουρκικά με το μεταναστευτικό.

Είπα ότι δεν πρέπει να ακολουθεί πολιτική κατευνασμού, ήπιων τόνων όσον αφορά την παραβατική συμπεριφορά στην ΑΟΖ της Κύπρου και στο Αιγαίο, με αντάλλαγμα να μην έχουμε αυξημένες ροές».

Πρόσθεσε ότι είχε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι αυτή η πολιτική δεν θα είναι αποτελεσματική, γιατί ούτε τις ροές θα μειώσει, αλλά και οι προκλήσεις αντιθέτως θα ενταθούν. «Η ρητορική της κυβέρνησης άλλαξε τώρα, που η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας επεκτάθηκε και στην Κρήτη».

«Να συνεχιστούν οι συνομιλίες για την υφαλοκριπίδα»

Ερωτηθείς γιατί δεν προχώρησε η Ελλάδα σε ανακήρυξη ΑΟΖ, είπε ότι η ανακήρυξη θα πρέπει να είναι κατόπιν συμφωνίας με το γειτονικό κράτος και πρόσθεσε: «Μπορεί να προχωρήσει μία χώρα και μόνη της, ωστόσο ο μονομερής ορισμός της ΑΟΖ είναι δίκοπο μαχαίρι και μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι προσανατολισμένη στις συναινετικές λύσεις.

Γι’ αυτό και από την δική μου κυβέρνηση, ξεκινήσαμε τις διερευνητικές συνομιλίες για την αντιμετώπιση της διαφοράς για την υφαλοκριπίδα». Πρόσθεσε δε, ότι «πρέπει να επιμείνουμε για να βρεθεί λύση, αλλά όχι να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια όταν υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές».

Εν κατακλείδι, ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε πως η κυβέρνηση πρέπει να πιέσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να εφαρμοστούν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας που πέτυχε ο ίδιος ως πρωθυπουργός μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε., και επιπλέον να ζητήσει να επεκταθούν για τις ενέργειες της Τουρκίας νοτίως της Κρήτης.

«Λαϊκιστική η ρητορική Μητσοτάκη στο προσφυγικό-μεταναστευτικό»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε ξανά στο προσφυγικό-μεταναστευτικό λέγοντας ότι «αν υπάρχει κάτι στο οποίο δεν παραδώσαμε στρωμένη κατάσταση (όπως πχ στην οικονομία, στα δημοσιονομικά και στην ανάπτυξη) είναι το προσφυγικό. Και εκεί κατάφεραν μέσα σε πέντε μήνες να το κάνουν χειρότερο. Σήμερα η Μόρια έχει 15.000 ανθρώπους από 5.500 που την παραδώσαμε...Καταργήσανε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τώρα υπάρχουν τέσσερις αρμόδιοι υπουργοί και τους συντονίζει ένας υφυπουργός...».

Στο πλαίσιο αυτό κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι έκανε κριτική στο προσφυγικό για πολιτικά οφέλη: «Πώς κάνεις σημαία σου προεκλογική ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα λες ότι είναι διεθνές πρόβλημα", ρώτησε ρητορικά και πρόσθεσε: «Η ίδια η ζωή σε φέρνει απέναντι στον ακραίο αυτό λαϊκιστικό λόγο». Ακολούθως απέρριψε τις αιτιάσεις ότι εκείνος είχε λαϊκιστική ρητορική, λέγοντας ότι δεν υπολόγισε τον κυνισμό των Ευρωπαίων, έκανε λάθος – και αυτό το έχει αναγνωρίσει. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι ωστόσο, «εν γνώση τους λέγανε ψέματα για το προσφυγικό, εν γνώσει τους λέγανε ψέματα για το μακεδονικό, εν γνώση τους λέγανε ψέματα για την καταστροφή στο Μάτι, εν γνώση τους είπανε ψέματα για τη μεσαία τάξη».

Ιδιαίτερα για τη μεσαία τάξη, ο Αλ. Τσίπρας διερωτήθηκε «που είναι οι ελαφρύνσεις προς τη μεσαία τάξη, όταν ακόμη και το κοινωνικό μέρισμα είναι μειωμένο;». Απέναντι δε, στο επιχείρημα πως ο ίδιος ξόδεψε το ποσό αυτό προεκλογικά για το κοινωνικό μέρισμα,είπε ότι αυτό είναι ψέμα, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως «εμείς δώσαμε μόνιμη αν και μειωμένη την 13η σύνταξη...».

Κριτική άσκησε ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και στον τρόπο διανομής του μερίσματος από την κυβέρνηση, διερωτώμενος «με ποιά λογική το επίδομα δεν δίνεται σε άτομα με αναπηρία άνω των 24 ετών;».

«Ο κ. Μητσοτάκης θα υπέγραφε την Συμφωνία με τα τρία χέρια...»

Απαντώντας στις ερωτήσεις για το Μακεδονικό, είπε ότι προεκλογικά ήταν το πρώτο θέμα στην ατζέντα της αντιπολίτευσης «και μας κατηγορούσε ότι προωθούμε μία προδοτική συμφωνία και ενθάρρυνε ακραίες αντιδράσεις κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ...Πού έχουν κρυφτεί τώρα αυτοί οι μακεδονομάχοι; Τώρα γιατί λέει, ο κ. Μητσοτάκης ότι αυτή την συμφωνία θα την τηρήσει και θα την τιμήσει. Σωστό είναι, αλλά τότε μας έλεγε ότι αυτή η Συμφωνία θα αποτελέσει εμπόδιο για την ενταξιακή προοπτική των γειτόνων μας αν γίνει εκείνος κυβέρνηση και σήμερα παίρνει πρωτοβουλίες υπέρ της ενταξιακής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας...

Τώρα πού είναι αυτός ο κόσμος που διαδήλωνε τότε και εξαπατήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη; Αποδεικνύεται ότι αυτή η Συμφωνία που έδιωξε τα τουρκικά πολεμικά από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, που έδιωξε το "Μακεδονία" σκέτο, που υποχρέωσε να μας επιστρέψουν την πολιτιστική κληρονομιά της αρχαίας Μακεδονίας είναι προς όφελός της χώρας. Αν ο κ. Μητσοτάκης είχε μία τέτοια συμφωνία, θα την υπέγραφε με τρία χέρια, όχι μόνο με δύο, αλλά αντέδρασε τότε για να έχει πολιτικά οφέλη – και αυτό είναι απαράδεκτο».

«Όχι στην fake αριστεία»

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον διορισμό του Κώστα Πατέρα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και στο θέμα με τον κ. Διαματάρη λέγοντας ότι «δυστυχώς αυτή είναι η παθογένεια του παλαιού πολιτικού συστήματος».

«Είμαι υπέρ της πραγματικής αριστείας, να προχωρούν αυτοί που πραγματικά έχουν τα καλύτερα βιογραφικά και τα περισσότερα προσόντα. Μία ακόμη σημαία του κ. Μητσοτάκη κατέρρευσε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα...Το εξοργιστικό είναι το ψέμα και η fake αριστεία. Το εξοργιστικό είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης κάλυψε τον κ. Διαματάρη ενώ γνώριζε ότι δεν έχει πτυχίο από το Κολούμπια ανέφερε και συνέχισε λέγοντας ότι «δικαιώνουν τον έρμο τον Καρανίκα, ο οποίος δεν έγινε ούτε υπουργός, ούτε υφυπουργός, ούτε διοικητής – μετακλητός υπάλληλος στο Μαξίμου ήταν».

«Οι εικόνες αστυνομικής βίας δεν τιμούν την Δημοκρατία»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στην αστυνομική βία, λέγοντας πως «οι εικόνες που βλέπουμε δεν περιποιούν τιμή στην Δημοκρατία. Κανείς δεν θέλει την ανομία ή την παρανομία, ούτε τα Πανεπιστήμια να γίνονται εργαλεία για παράνομες δραστηρικότητες, αλλά άλλο να χτυπάς την παρανομία και άλλο να χτυπάς τους φοιτητές. Να βλέπεις τα ΜΑΤ μέσα σε έναν πανεπιστημιακό χώρο και τους φοιτητές χωρίς κουκούλες, μόνο με τα σώματά τους να υπερασπίζονται το άσυλο». Συνέχισε λέγοντας ότι τις τελευταίες ημέρες «είδαμε νέους να γίνονται αντικείμενο ταπείνωσης και εξευτελισμού από τα ΜΑΤ, και ήλπιζα από τον υπουργό που έχει παρελθόν στον δημοκρατικό χώρο – και το υποβαθμίζει και το εξευτελίζει – αντί να πει ότι δεν έγινε τίποτε, να πει ότι θα κάνει έρευνα για να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι».

Συμπλήρωσε ότι αυτές είναι εικόνες ανησυχητικές, που δείχνουν ότι η κυβέρνηση διολισθαίνει σε έναν κατήφορο αυταρχισμού και ακραίου νεοφιλελευθερισμού, οι οποίες επενδύονται από ανθρώπους που έχουν παρελθόν στην ακροδεξιά, όπως ο κ. Βορίδης, με τις δηλώσεις τους για το ξύλο. «Είναι επικίνδυνες καταστάσεις που ελπίζω να μην έχουν συνέχεια γιατί η κοινωνία και η νεολαία θα αντιδράσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος τάχθηκε κατά της εκτροπής του Αχελώου, την οποία χαρακτήρισε «φαραωνικό έργο» και άσκησε και κριτική στον κ. Μητσοτάκη που δηλώνει από τη μία ότι επιδιώκει μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος, και απ’ την άλλη στηρίζει έργα όπως αυτό με αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

89
σχόλια
 1. avatar SCULLYXL5

  ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΝΑΙ!!!

 2. Αν ηταν ετσι βρε [...], γιατι δεν τον αφησες να ψηφισει την συμφωνια και να παρει ολο το κοστος πανω του?
  Καλα λενε οτι εισαι χρησιμος [...] ( ρε μπιστ, γιατι μου το κοβεις αφου τετοιος ειναι?)
  ΓΑΤΟΝΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ? ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΟΣ ΚΑΝΕΙΣ!
  Αϊ στον ΚΟΡΑΚΑ ΠΙΑ!
  ΠΡΩΗΝ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

 3. avatar Mihalis78

  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να νίκησε ο Ακης ο Τσοχατζόπουλος το 1996 στις εκλογές για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

  1. avatar @Mihalis78

   Ωραίος !!!

 4. avatar η πιθανότητα να

  έχει γίνει ήδη η μοιρασιά με τον ΤΟΥΡΚΟ και να μας δουλεύουν ως συνήθως οι αρχιψεύτες πολιτικοί, δεν πέρασε από το μυαλό κανενός σχολιαστή? Ο Σουλτάνος έχει πλάτες, και η Ελλάδα θα κάτσει....... αναγκαστικά στο ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ.Ελα ποιός πάει στοίχημα? ΚΟΤΖΙΑΣ....Ειναι αδύνατο στις ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ να είσαι ΜΟΝΑΧΟΦΑΓΑΣ....

 5. avatar και κάτι για

  τα Ελληνοτουρκικά.......Σε ότι αφορά .....Διεθνείς σχέσεις, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ .....ΜΟΝΑΧΟΦΑΓΑΣ. Τάδε έφη ΚΟΤΖΤΑΣ μετά την απορία ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ αν έχει η θάλασσα ΣΥΝΟΡΑ (ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ,ΕΘΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΡΑ,ΑΟΖ, κλπ) και τη δήλωση .....υπουργού ...να τους δώσουμε καμια δεκαριά νησιά και μετά τα παιρνουμε πίσω. Τώρα όποιος κατάλαβε ,κατάλαβε.Αλλο είναι το αφεντικό που τους πληρώνει και είναι το ΙΔΙΟ. Καθήστε να τρώγεστε κορόιδα αν πρόδωσε την ΕΛΛΑΔΑ καλύτερα ο ΤΣΙΠΡΟΚΙΟ Η Ο ΚΟΥΛΗΣ Η......

 6. avatar χαχαχαχαχαχαχαχα

  Ψάχνει ο Εφιαλτάκος για συνεργούς και δεν βρίσκει άλλους πλην των ΑΝΕΛ. Μέχρι και το ΚΚΕ του γύρισε την πλάτη.

 7. avatar A.M.

  Ίσως ναι αλλά δεν την υπέγραψε αυτός...εσύ την υπέγραψες...

 8. avatar Ηλίας Κ.

  Τό θέμα είναι ότι τήν Μακεδονία τήν πούλησες εσύ καί ο Κοτζιάς! Τό τί ΘΑ έκανε ο Μητσοτάκης είναι μάλλον ηλίθιο ωσ επιχείρημα!
  Υ.Γ. Τήν γραβάτα τού Ζάεφ τήν έχεις ακόμη; [...]

 9. avatar egrth

  "και το μυάλό μου είναι θολό, πωπωπωπω πωπωπωπω".

 10. avatar the owl

  Ναι, αλλά εσύ την υπόγραψες και αυτό δεν αλλάζει. Δεν μπορείς να κατευθύνεις την λογική μας και την προσοχή μας, τουλάχιστον όχι όλων!

 11. avatar ΣΥΡΙΑΝΟΣ

  ΠΡΟΣΟΧΗ -- Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ --ΒΛΕΠΕ ΣΜΥΡΝΗ ΚΛΠ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ -ΗΤΤΑ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΗΛΘΑΝ ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ??? ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΝΩΘΗΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΓΕΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΟΝΕ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ//

 12. avatar Λογοκρισία

  Hello!

 13. avatar True

  Μια φορά προδότης για πάντα προδότης. Εσύ πάντως έφυγες με τις κλωτσιές. Ίσως και με το τρίτο πόδι. Δεν ξεχνάμε εδώ στην Μακεδονία μας.

  1. avatar PANKO

   Την περικεφαλαία σου μην ξεχάσεις...
   Και το καλσόν μη σκίσεις...

   1. avatar @PANKO

    Βγάλε την και δώσε την του ρανκόσκυλο.

 14. avatar PanosGianaros

  Το ένα χέρι του Κούλη που θα υπόγραφε θα του το κράταγε η αδερφή του η Ντόρα.
  Το Αριστερό χέρι θα του το κράταγε ο Άδωνης και το ΔΕΞΙΟ θα του το κράταγε ο . . . . Σαμαράς. . !
  Το στυλό ασφαλώς θα του το έδινε σίγουρα , σιγουρότατα ο . . . . Μπογδάνος .

  1. avatar @PanosGianaros

   Μόνο που την υπογραφή την έβαλε το κουλό του τσίπρα.

 15. avatar Γεροτσολιας

  Οι Γάλλοι κατακλύζουν τους δρόμους και κάνουν αβέβαιο το μέλλον του Μακρόν ..
  Πού είναι ο Μητσοτάκης να μας πεί για τον φιλελεύθερο Μάκρόν τώρα ?
  Τα ΜΜΕ του εδώ κουβέντα φυσικά !
  Έρχεται η ώρα σου Κούλη..Γεροτσολιας

  1. avatar Γεροτσολιας

   Το beast μου κοψε τη διαμαρτυρια που εγραψα για τουτη εδω την καλπινα, επειδη περιείχε μεσα τη λεξη "καλπινα" δηλαδη ψευτικη, που γραφει με το δικο μου nick. Επισης το ιδιο κανει και με ολα μου τα σχολια που περιεχουν λεξεις τις οποιες χρησημοποιουν καθημερινα οι περισσοτεροι σχολιαστες εδω μεσα. Αυτο και αν δεν ειναι αμεροληψια. Ευχαριστω πολυ τον αδιαβαστο. Γεροτσολιας

  2. avatar @PanosGianaros

   Το μακρόν σου και το κοντόν σου και του τσίπρα είσαι κόπανος.

 16. avatar agilotos. stravos

  Κυβέρνηση ψευτο - Columbia!

 17. avatar Ομάδα Αλήθειας & Διαδικτυακής Προώθησης Θέσεων

  Ο Κυριάκος μας παραπλάνησε:
  με “λειψό αναπτυξιακό νομοσχέδιο”
  με “κωλοτούμπα στις Πρέσπες”
  με “επικοινωνιακές εκστρατείες στα Εξάρχεια”
  μας παραπλάνησε τους ψηφοφόρους η ΝΔ και απέτυχε σε όλους τους βασικούς τομείς της πολιτικής και κινδυνεύει να βρεθεί σε ...μονοψήφια μονοπάτια τώρα.

  1. avatar @λειψό

   Και το μυαλό σου είναι λειψό πωπωπωπω πω πω πω πω.
   Έχεις και πρόβλημα στο πωπω.

  2. avatar 123456

   χαχαχχαχαχαχαχα έχεις πολύ πλακα!!!!

 18. avatar Ellraiser

  Δικαιωνεται ο Συριζα δεν πειραζει,καθε μερα που κυβερναει ο Κουλης ανεβαινουν τα ποσοστα του Συριζα απο τα ψεματα του Κουλη.

  1. avatar @Ellraiser

   Στο παράλληλο σύμπαν που ζεις, ίσως

 19. avatar ΕΝΩ

  ΕΣΥ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΣΙΠΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ.

  1. avatar @ ενω. Εσυ ψευτοδεξιε πατριώτη

   τι πρεπει ακομα να χασουμε για να καταλάβεις οτι ειναι αχρηστοι και επικίνδυνοι

   1. avatar @ενω. Εσυ

    Να χάσουμε εσένα. Δεν θα μας λείψεις.

 20. avatar ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚ.

  Όψιμος πατριωτισμός από εθνομηδενιστές που τα ξεπούλησαν όλα και τώρα το παίζουν τιμητές.

  1. avatar απαντηση:ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚ.

   Ποιο ξεφτιλες δεν υπαρχει σε κομμα με εθνικες θεσεις απο την ΝΔ-ακροδεξιοι..γιαυτο και οτι θυμαστε χαιρεστε...

   1. avatar @απαντηση.

    Μην μας πεις οτι είχε και θέσεις ο σύριζα. Πες άλλο αστείο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει