Την απόφαση της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς των πρώτων κατοικιών αλλά και το ότι δεν θα πληγούν οι κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μέσα από την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Υπογραμμίζουμε αυτό που ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός. Δεν θα υπάρξει ποτέ ζήτημα για την πρώτη κατοικία των ευαίσθητων ομάδων», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι εκτιμά ότι η τοποθέτηση του κ. Σαμαρά θα έχει την υποστήριξη των κυβερνητικών βουλευτών.

Ο κ. Κεδίκογλου πρόσθεσε «Θα πρέπει να ελεγχθούν εκείνοι που εκμεταλλεύονται το υφιστάμενο πλαίσιο», σημειώνοντας ότι υπάρχει η άνεση χρόνου για να βρεθεί η καλύτερη λύση. «Αγωνία δεν πρέπει να υπάρχει, είναι ξεκάθαρο το μήνυμα», είπε.

Στόχος, είπε, της κυβέρνησης είναι να πετύχει τους στόχους της. «Όλο και περισσότερες εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Για τον πολίτη όμως σημασία έχει η καθημερινότητά του», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Αλλάζει η εικόνα της ελληνικής οικονομίας στη διεθνή σκηνή. Το μεγάλο μας στοίχημα είναι οι Έλληνες πολίτες. Η εντολή του πρωθυπουργού είναι να τρέξουμε περισσότερο για τους πολίτες. Η σαφέστατη εντολή του πρωθυπουργού είναι “τα θέλω χθες”. Είμαστε επικεντρωμένοι στη δουλειά μας. Πρέπει να αναδιαρθρώσουμε πολλά, να δείξουμε ότι νοικοκυρεύουμε τα του οίκου μας».

Σχολίασε το θέμα της φοροδιαφυγής λέγοντας ότι όποιος κάνει παράβαση, θα πληρώνει και αναφέρθηκε στη σύγκρουση ΟΛΜΕ-κυβέρνησης λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψουν να μην ανοίξουν τα σχολεία. Επανέλαβε πάντως με αφορμή το ενδεχόμενο εκλογών ότι «οι εκλογές δεν θα έκαναν καλό σε κανέναν».