«Το κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων δημιουργεί μια εκρηκτική κατάσταση»

Συνάντηση Κουτσούμπα με αντιπροσωπεία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Αττικής


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:54
22/08/2013
«Το κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων δημιουργεί μια εκρηκτική κατάσταση»
1
loading

«Οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων σε όλη τη χώρα, δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση για τις λαϊκές οικογένειες, που ήδη βιώνουν μεγάλη βαρβαρότητα από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων», δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αττικής (ΑΣΔΑ).

«Ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας με χιλιάδες άνεργους και χιλιάδες λαϊκά στρώματα να υποφέρουν από τη φτώχεια και την ανέχεια, θα δημιουργηθεί παραπέρα όξυνση του προβλήματος, με αποτέλεσμα όλα αυτά που συμβαίνουν με την πορεία συρρίκνωσης του νοσοκομείου "Αγία Βαρβάρα" (πρώην Λοιμωδών) και βέβαια με το τελικό κλείσιμο που δρομολογεί η κυβέρνηση», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «η λύση που προτείνουν οι φορείς της περιοχής και το ΚΚΕ βρίσκεται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, δηλαδή απαιτούνται προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, αναβάθμιση των κλινικών, ενίσχυση των ειδικοτήτων και αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και των Κέντρων Υγείας που πάρα πολλά συρρικνώνονται και υπολειτουργούν στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας».

Πρόσθεσε δε, ότι «το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του και στη Βουλή και προς την κυβέρνηση και στο λαϊκό κίνημα, με κινητοποιήσεις των εργατικών- λαϊκών σωματείων και των μαζικών φορέων, ώστε να μην περάσει το κλείσιμο του νοσοκομείου "Αγία Βαρβάρα", ειδικά όπως και το κλείσιμο άλλων νοσοκομειακών μονάδων», ενώ αναφέρθηκε και στην αυριανή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Υγείας.

Από την πλευρά του ο γγ της ΑΣΔΑ Παναγιώτης Μπιτούνης είπε ότι «η Δυτική Αθήνα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και ο πληθυσμός υποφέρει από όλα αυτά τα μέτρα της κυβέρνησης, όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι αυτό με το κλείσιμο του νοσοκομείου "Αγία Βαρβάρα"».

«Καλούμε την κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή να αναιρέσει το κλείσιμο του νοσοκομείου, να σταθεί δίπλα μας, να αναβαθμίσει το νοσοκομείο ώστε να ανακουφιστούν οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας», είπε ο κ. Μπιτούνης, προσθέτοντας ότι «ζητάμε την στήριξη όλων των κομμάτων της Βουλής και ζητάμε από την κυβέρνηση να τελειώσει γρήγορα αυτό το θέμα γιατί οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας είναι αναστατωμένοι».

«Θα ενεργήσουμε δυναμικά για να αποτραπεί αυτός ο σχεδιασμός της κυβέρνησης», κατέληξε ο κ. Μπιτούνης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar mystery2009

    αδωνη κλειστα όλα τα νοσοκομεια και θα σε βαλω να πουλας ιατρικες εγκυκλοπαιδειες από τηλεορασεως ....
    θα χ..με στο ευρώ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει