Κουτσούμπας: Η Ν.Δ πιάνει το νήμα της αντιλαϊκής πολιτικής από κει που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Το ΚΚΕ αγωνίζεται για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
1:36
22/11/2019
Κουτσούμπας: Η Ν.Δ πιάνει το νήμα της αντιλαϊκής πολιτικής από κει που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ
4
loading

Κριτική στις πολιτικές της κυβέρνησης, άσκησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του απόψε, σε κομματική συνεστίαση στα Ιωάννινα, ενώ υπογράμμισε πως το κόμμα του δίνει τη μάχη για να μη μπει ο λαός κάτω από τη σημαία των στόχων του κεφαλαίου, να βγει μπροστά, να βάλει το επίκεντρο τις δικές του πραγματικές ανάγκες, τα δικά του δικαιώματα.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε, πως η υλοποίηση των δεσμεύσεων της Ν.Δ ως κυβέρνηση, δείγματα των οποίων έχει ήδη καταλάβει ο λαός, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η υλοποίηση της αντιδραστικής πολιτικής για λογαριασμό του κεφαλαίου, η οποία πάει χέρι - χέρι, με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής.

Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο της Ν.Δ, επισήμανε πως πρόκειται για αντιλαϊκό και άδικο εγχείρημα. Ειδικότερα τόνισε :

«Το φορολογικό της νομοσχέδιο, που η ίδια ονομάζει φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο, το μόνο που κάνει, είναι να μετατρέπει όλο και περισσότερο, τη φορολογία σε μέσο εξυπηρέτησης των επιδιώξεων των επιχειρηματικών ομίλων.

Κι ενώ ήδη, υπάρχουν ειδικά φορολογικά καθεστώτα, δηλαδή φοροαπαλλαγές κι άλλα προνόμια ευνοϊκά για κλάδους της οικονομίας, όπως είναι εφοπλιστές, ενώ ήδη, οι μεγάλες επιχειρήσεις συμμετέχουν μόνο κατά 7% στο σύνολο των φορολογικών εσόδων, τώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έρχεται να τους μειώσει κι άλλο τους φορολογικούς συντελεστές από το 28% στο 24% και για τα διανεμόμενα κέρδη από το 10% στο 5%.

Οι όποιες παρεμβάσεις για τα λαϊκά εισοδήματα, επιχειρούν να νομιμοποιήσουν στη λαϊκή συνείδηση ένα άδικο φορολογικό σύστημα, το οποίο γίνεται ακόμα πιο αντιλαϊκό, αφού τελικά οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα θα συνεχίζουν να πληρώνουν το 93% των φορολογικών εσόδων, θα συνεχίζουν δηλαδή, να ματώνουν και σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάκαμψης για τα κέρδη των λίγων, των εκμεταλλευτών».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, υπογράμμισε πως η ΝΔ νομοθετεί , ό,τι συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο και τις επενδύσεις του, καθώς όπως είπε, οι καπιταλιστές για τις επενδύσεις τους, δεν έχουν ανάγκη μόνο από ενισχυμένη κρατική χρηματοδότηση και διαφόρων ειδών διευκολύνσεις, θέλουν και το πεδίο ελεύθερο, απαλλαγμένο από κάθε εμπόδιο, όπως είναι η συνδικαλιστική δράση και τα εργατικά σωματεία.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανέλαβε, πως η Ν.Δ πιάνει το νήμα της αντιλαϊκής πολιτικής από κει που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει.

«Αυτό έκανε με τις διευκολύνσεις, τα προνόμια και τις μειώσεις φόρων στο κεφάλαιο, αυτό κάνει με τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, το χτύπημα της απεργίας, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Αυτό ετοιμάζεται να κάνει τώρα και με το νέο ασφαλιστικό.

Η Ν.Δ , έρχεται να εφαρμόσει κι όχι να ακυρώσει το νόμο Κατρούγκαλου, το νόμο- λαιμητόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή να ολοκληρώσει το έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Γιατί το κυβερνητικό σχέδιο, είναι σχέδιο συνολικής ιδιωτικοποίησης του Ασφαλιστικού Συστήματος, έτσι ώστε η κοινωνική ασφάλιση από κοινωνικό δικαίωμα ,να μετατρέπεται σε "επένδυση" και ατομικό ρίσκο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στον αντίποδα ο κ. Κουτσούμπας, είπε πως η αντίληψη του ΚΚΕ δεν αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό ως κόστος, γι' αυτό χρειάζεται άλλη οικονομία, άλλη κοινωνία, που δεν θα φρενάρει, αλλά θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες, ενώ πρόσθεσε:

«Γι' αυτό αγωνιζόμαστε για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο για κουβάρι ενεργής συμμετοχής στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που άνοιξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο συνεχίζει να ξετυλίγει η κυβέρνηση της Ν.Δ, ρίχνοντας στην φωτιά τους εργαζόμενους , τη νεολαία και συνέχισε:

« Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη, η ΝΔ είναι υποχρεωμένη να τον ξεπεράσει.

Γι' αυτό τώρα να δυναμώσει η πάλη:

Ενάντια στη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας των ΗΠΑ και της Ελλάδας. Για την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις. Για να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στην χώρα μας. Για να μην μεταφερθούν στον 'Αραξο ή αλλού πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ. Για να επιστρέψουν εδώ και τώρα όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε αποστολές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ εκτός συνόρων. Για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό αφέντη στον τόπο του».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, νωρίτερα είχε συνάντηση με το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων καθώς και με αντιπροσωπεία πρώην εργαζομένων, απολυμένων σε επιχείρηση της πόλης οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για τη στήριξη του ΚΚΕ .

Αύριο δεύτερη ημέρα της επίσκεψης στα Γιάννενα θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, με εργαζόμενους σε εργοστάσια και τον δήμαρχο Ιωαννιτών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Social Distortion.

  Η ονομασία Γκουλάγκ, ή και Γκούλαγκ, είναι το αρκτικόλεξο της σοβιετικής υπηρεσίας που επόπτευε τα «στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., όπου εξορίζονταν οι πάσης φύσεως αντιφρονούντες πολιτικοί κρατούμενοι, ύποπτοι κ.λπ».
  Τα στρατόπεδα της Γκουλάγκ έγιναν διαβόητα καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που κρατούνταν στις φυλακές αυτές εξαφανίζονταν και έχαναν κάθε επαφή με τις οικογένειες τους, βασανίζονταν και έμεναν φυλακισμένοι σε φρικώδεις συνθήκες διαβίωσης για χρόνια, συχνά χωρίς καν νόμιμες δικαστικές διαδικασίες. Στη Δύση έγιναν γνωστά το 1973 μέσω της δημοσίευσης του έργου Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ 1918-1956 του νομπελίστα συγγραφέα Αλεξάντρ Ισάγεβιτς Σολζενίτσιν.

  Τα πρώτα στρατόπεδα ιδρύθηκαν το 1918 και νομιμοποιήθηκαν με την απόφαση \"Για τη δημιουργία στρατοπέδων καταναγκαστικής εργασίας\" της 15 Απριλίου 1919. Το σύστημα αυτό εξαπλώθηκε γρήγορα, φτάνοντας σε πληθυσμό τις 100.000 στη δεκαετία του 1920, με πολύ υψηλή θνησιμότητα.

 2. avatar Μυαλό δεν βαζετε εκει στο ΚΚ Ε

  συγκρινετε τον Συριζα με το.κλεφτοκομμα της ΝΔ
  Δεν κοιτατε τα χαλια σας που εχετε καταντησει δεκανικι της δεξιας
  Δεν κοιτατε που εχετε στο κομμα σας δεξιους λυκους ντυμένες κοκκινοσκουφίτσες
  μας το παίζετε οι μοναδικοι γνησιοι αριστεροι
  Ασε ρε σας μάθαμε τοσο
  που σας σιχαθηκαμε και πηραμε δρομο

 3. avatar Δημητρωφ

  Σύντροφέ μου, μου δίνεις μεγάλης χαρα όταν μου δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί σου. Δημήτρη μου, αλήθεια ακούω τα ίδια και τα ίδια πενήντα χρόνια. Πες μου, μια που θέλεις απλή αναλογική, στο μέλλον υπάρχει περίπτωση συμμαχίας με κανένα κόμμα; Εάν οχι, τότε τι την θέλεις την απλή ανσλογικη; Σε προσκαλώ να μπεις κι\' εσύ σε μια κυβέρνηση.

 4. avatar Άρρωστος ο ασθενής -άρρωστος κι ο γιατρός

  Όταν όμως , πριν 5 χρόνια σας ζητήθηκε συμμετοχή της αριστεράς στη αρχή του τόπου η Αλέκα αρνήθηκε ..
  Είπε ότι θέλει το πεζοδρόμιο - υπεκφυγές-
  Έτσι άφησε στον Αλέκο
  Τώρα τι μας τσαμπουνάς
  Βρητε τι θέλετε , γιατί ακούμε τα ίδια 50 χρόνια τώρα
  Μια νέα ιδέα από σας , ρε
  Την ίδια σούπα
  Ως και η Ρωσία άλλαξε ...
  Εσείς;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει