Σάλος έχει προκληθεί από την ανάρτηση στο facebook στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου βουλευτή στο Αγρίνιο.

Σε ανάρτησή του ο Ανδρέας Καραγιάννης αναφέρει: «Ο Αύγουστος να είναι γλυκός όπως το τραγούδι… και μη ξεχνάτε… αυτό τον Αύγουστο συλλέγουμε πέτρες, ρόπαλα, καδρόνια, τούβλα, μάρμαρα, σίδερα, σχοινιά, αναπτήρες, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε το Σεπτέμβριο για να καταστείλουμε την κρατική βία…».

Η ανάρτηση κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου. Πριν από λίγο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε: «είναι προφανές ότι κάποιο τρομολαγνικό φασιστόμουτρο δηλώνει φίλος μου και κάνει print screen στο προφίλ μου…..θα έχει δει λοιπόν τον κοινωνικό αγώνα που κάνω 3 χρόνια τώρα ….ας ξεκουμπιστεί με το καλό γιατί όπως λέω και στη δήλωση που προκάλεσε σάλο…έχω μαζέψει καδρόνια…»

Οι δηλώσεις του κ. Καραγιάννη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να προκαλέσει γενικευμένη αναταραχή και αναστάτωση στη χώρα το Σεπτέμβριο, για να αποσταθεροποιήσει την πορεία της προς την έξοδο από την κρίση», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου.

«Σε αυτή την κατεύθυνση ο υποψήφιος βουλευτής και στέλεχός του Ανδρέας Καραγιάννης προετοιμάζεται και καλεί τους συντρόφους του να κάνουν το ίδιο, συλλέγοντας πέτρες, ρόπαλα, μάρμαρα, σίδερα, τούβλα, καδρόνια και αναπτήρες», επισημαίνει η ΝΔ.

Καλεί, τέλος, τον κ. Τσίπρα να διαγράψει το στέλεχός του και να το καταδικάσει δημοσίως, «όχι βέβαια όπως (δεν) έκανε με το Νάσο Θεοδωρίδη», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. «Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι ο ίδιος που τον υποκινεί και τον κατευθύνει», καταλήγει η ανακοίνωση.