Σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου αναγκάστηκε να μεταβεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος για λόγους ασφαλείας και υπό την πίεση των συγκεντρωμένων στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Κρήτη είχε προγραμματίσει για σήμερα στις 5, σειρά επαφών στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής με στελέχη του κινήματος, όμως τελευταία στιγμή και κάτω από άκρα μυστικότητα, αποφασίστηκε ο χώρος συνάντησης να γίνει σε ξενοδοχείο της πόλης.

Οι εκπαιδευτικοί ωστόσο, σύμφωνα με το cretalive.gr, δεν φαίνεται να πτοήθηκαν και έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται έξω από το ξενοδοχείο, προκειμένου να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για τις προωθούμενες ρυθμίσεις στο χώρο της παιδείας και κυρίως την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων εκπαιδευτικών στα επαγγελματικά λύκεια και τις ΕΠΑΣ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το prismanews.gr, η κάθοδος αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο νησί έχει σημάνει συναγερμό στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. καθώς τα μέτρα είναι ιδιαίτερα αυξημένα και μια μεγάλη δύναμη της αστυνομίας θα περιοδεύσει μαζί του, υπό τον φόβο θερμών εκδηλώσεων από διάφορες ομάδες πολιτών.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του κ. Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Το πρόγραμμα

Πέμπτη 11 Ιουλίου

17:00 Συνάντηση με στελέχη της Ν.Ε. Ηρακλείου-Λασιθίου (Ξενοδοχείο Galaxy)

18:15 Συζήτηση με εκπροσώπους Φορέων για τον Τουρισμό (Ξενοδοχείο Galaxy)

20:30 Επίσκεψη στο Αρκαλοχώρι – Κοινωνικό Ιατρείο

Παρασκευή 12 Ιουλίου

10:30 Επίσκεψη στο Ρέθυμνο Συνάντηση – συζήτηση με Παραγωγικούς Φορείς (Αίθουσα Περιφέρειας)

18:00 Συνάντηση με στελέχη της Ν.Ε. Χανίων (Γραφεία Ν.Ε.)

19:00 Επίσκεψη στην Αντιπεριφέρεια

19:45 Πολιτική Εκδήλωση – Ομιλία (Αίθουσα ΕΒΕ)