«Ιστορικές στιγμές» χαρακτήρισε το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, τις οποίες όπως πρόσθεσε «χρειαζόταν να τις ζήσει η χώρα», ενώ υπεραμύνθηκε παράλληλα την επιλογή του Αλ. Τσίπρα με τον Γ. Βαρουφάκη.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Σπίρτζης αναφερόμενος στο πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τη διαπραγμάτευση που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο, ανάφερε πως «η χώρα είχε ζήσει ιστορικές στιγμές το 2015, χρειαζόταν να τις ζήσει αν θέλετε την άποψή μου, για να βιώσουμε ότι δεν μπορούσε να υπάρχει άλλη κοινωνική, οικονομική και πολιτική κατηφόρα από αυτό που έγινε το 2014»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «χρειάστηκε η κυβέρνηση τότε να κάνει μια σκληρή διαπραγμάτευση και την έκανε, επιτυχημένη.

Ήταν επιτυχημένη γιατί ελάφρυνε πάρα πολύ τις προηγούμενες δεσμεύσεις του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου, τις προβλέψεις για ό,τι είχαν επιβάλει οι θεσμοί και η συμφωνία αυτή που έγινε επικυρώθηκε όχι από μία κυβέρνηση που δεν ρώτησε τον ελληνικό λαό με τον Σεπτέμβρη του 2015».

Ερωτηθείς, δε, αν ήταν λάθος του Αλέξη Τσίπρα η επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Όχι, νομίζω ότι ο κύριος Βαρουφάκης ιστορικά αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον είχαμε ανακαλύψει για να οδηγήσουμε σε διαπραγματευση τους θεσμούς»

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.