Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά και την απόφαση της Βουλής για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του για την υπόθεση της Novartis.

Σε συνέντευξή του στο Open, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε πως η σημερινή κυβέρνηση «χωρίς να το θέλει κατά βάθος, αλλά για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, υποκύπτει στον εκβιασμό Σαμαρά και σκοπεύει να ολοκληρώσει σε βάρος μου την πολιτική δίωξη και τη μόνη πολιτική σκευωρία που είναι υπαρκτή στην υπόθεση αυτή. Η Νέα Δημοκρατία όμως κάνει διπλό λάθος. Πρώτον εγώ θα δικαιωθώ στο τέλος και η ίδια θα μείνει στην ιστορία ότι υπέκυψε στον εκβιασμό παρανοϊκών συνωμοτών, των πραγματικά σκευωρών στην ιστορία αυτή. Δεύτερο λάθος, κατεξοχήν πολιτικό. Το 2019 δεν είναι 1993, ο κ. Σαμαράς δεν τολμάει και δεν μπορεί να ρίξει τη σημερινή κυβέρνηση, ή έστω να δυσχεράνει το έργο της. Είναι πολύ αδύναμος και δεν τον παίρνει κανείς πια στα σοβαρά» τόνισε με νόημα.

Αλλά και στην απίθανη περίπτωση που ο κ. Σαμαράς τολμήσει οτιδήποτε, το όφελος θα είναι διπλό για τον κ. Μητσοτάκη. Πρώτον, θα έχει αποφύγει να συνδέσει το όνομά του με μία εκδικητική πολιτική δίωξη και δεύτερον θα έχει απαλλαγεί από τα βαρίδια του κ. Σαμαρά και κάποιων ελάχιστων υποστηρικτών του, αν και αμφιβάλλω αν θα τον ακολουθήσουν σε ακόμα μία προδοσία του».

«Δεν σκοπεύω να συνθηκολογήσω ούτε θέλω να νικηθώ. Έχω χαράξει τη στρατηγική μου και θα χρησιμοποιήσω τα όπλα μου με φειδώ και σύνεση. Το τι θα πω, πώς θα το πω και πότε θα το πω θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του σε βάρος μου πολέμου και τις βρομιές που θα χρησιμοποιήσουν εναντίον μου. Σε αυτόν τον πόλεμο μπλέχτηκα χωρίς να το θέλω, αυτό ισχύει για τον κ. Σαμαρά και την κ. Ράικου και όποιον τολμήσει να συμπαραταχθεί μαζί τους. Έχω πολλά χαρτιά» επεσήμανε σε άλλο σημείο της παρουσίας του στον τηλεοπτικό «αέρα» του Open TV.

Αποκάλυψε δε ότι έχει κάνει πολλές συναντήσεις με τον πρώην πρωθυπουργό. «Έχω συναντηθεί πολλές φορές με τον Σαμαρά. Και στο σπίτι του έχω πάει και σε ταβέρνες έχουμε βγει. Ας βγει να με διαψεύσει» συνέχισε. «Ο Σαμαράς μόλις στριμώχνεται κάνει μηνύσεις. Εγώ είμαι ένας ήσυχος άνθρωπος δεν ήθελα να μπλεχτώ σε αυτή την ιστορία, με έμπλεξαν. Θεώρησαν ότι είμαι εύκολος στόχος, έκαναν λάθος» πρόσθεσε. Για τον πρώην πρωθυπουργό είπε πως «πάντα να ζητάει ξέρει» και πρόσθεσε πως νιώθει πολύ άσχημα που χρησιμοποιεί προσωπικές συναντήσεις, αλλά το κάνει για να δείξω «ότι οι σχέσεις μου ήταν τόσο καλές που δεν είναι δυνατόν εγώ να θέλω ούτε ον κ. Σαμαρά να εκθέσω ούτε την κα Ράικου».

Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά πως επί κυβερνήσεως Σαμαρά, λίγο πριν την πτώση της, η ΝΔ είχε συμφωνήσει να τον τοποθετήσει επικεφαλής του ΕΣΡ, χωρίς δικό του αίτημα. «Είναι δυνατόν εγώ με τόσο καλές σχέσεις να κάνω σκευωρία σε βάρος του κου Σαμαρά; Επέλεξε την εύκολη λύση, να με στοχοποιήσει και να μου επιτεθεί» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ανέφερε πως στις συναντήσεις του με τον κο Σαμαρά ήταν άλλοτε οι δυο τους κι άλλοτε κι άλλα πρόσωπα. Η τελευταία τους συνάντηση έγινε στο σπίτι του κου Σαμαρά κι ενώ εκείνος ήταν υπουργός. «Όπως γύρναγα από το γραφείο, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “Μίμη μου, έλα να τα πούμε”. Τώρα πώς από “Μίμη μου” έγινα σκευωρός και Ρασπούτιν… εντάξει» κατέληξε.