Στις 19:30 θα συναντηθούν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις αρχηγοί της συγκυβέρνησης για να συζητήσουν για το κρίσιμο θέμα του λουκέτου της ΕΡΤ, με ανοιχτό το ενδεχόμενο της ρήξης. Η σύσκεψη ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 18:00, αλλά μετατέθηκε μιάμιση ώρα αργότερα.

«Περιθώρια για συμβιβασμό με το Δημόσιο δεν υπάρχουν. Διαθέτουμε τόλμη για την αλλαγή της χώρας και δεν κάνουμε πίσω. Καμιά συμμαχία βολεμένων δεν θα μας σταματήσει. To δίλημμα δεν είναι ποιος θα χρεωθεί τις πρόωρες εκλογές αλλά ποιος το πάγωμα των μεταρρυθμίσεων»» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς από το Ναύπλιο όπου παραβρέθηκε σε προσυνεδριακή συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας.

Χθες συγκλήθηκε σύσκεψη στην Ιπποκράτους, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ολοκλήρωσε το ταξίδι του στο Παρίσι.

Σύμφωνα με όσα ελέχθησαν μετά τη σύσκεψη από πηγές της Ιπποκράτους, το κλίμα της συζήτησης περιστράφηκε, εν πολλοίς, γύρω από το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, το οποίο δεν αποκλείστηκε. Αντίθετα, θεωρήθηκε ότι είναι πιο κοντά και η ευθύνη επιρρίπτεται σαφέστατα στον κ. Σαμαρά.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που ελέχθη περί «τσαμπουκά» του πρωθυπουργού, «ο οποίος δεν θα περάσει», σηκώνοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης και δείχνοντας ότι η απόφαση να μην υποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από τις θέσεις που έχει διατυπώσει, είναι όχι μόνο δεδομένες, αλλά και ενισχυμένες.

Η Ιπποκράτους κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά ότι «μεταρρύθμιση δεν είναι οι τσαπατσουλιές», λέγοντας για την ΕΡΤ ότι «στα τυφλά κλείνουμε, μετά πρόχειρα ψευτοανοίγουμε και βλέπουμε».

Στο ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν, για μια ακόμα φορά, ότι είναι υπέρ της ριζικής αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ και εναντιώνονται στο «τυφλό κλείσιμο» και ότι αυτό πρέπει να γίνει από την Ελληνική Βουλή.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ