«Αν κάποιοι επιδιώκουν να με αποδομήσουν, όπως διαδίδουν, γι΄αυτό και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα κάνοντας τη νύχτα μέρα, μια και έχουν τις σχετικές δυνατότητες, αναλαμβάνουν και την ευθύνη των ενεργειών τους», δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, στο Βήμα της Κυριακής.

O κ. Ρουπακιώτης σημειώνει πάντως ότι δεν μπορεί οι διαφωνίες για το αντιρατσιστικό να προκαλέσουν κυβερνητική κρίση. Διαμηνύει ότι επικοινωνεί και με τον πρωθυπουργό και με συναδέλφους του υπουργούς εκτός από την συνεχή επαφή με τον Φ. Κουβέλη αλλά και τις επικοινωνίες με τον πρόεδρο και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπ. Δικαιοσύνης εξήγγειλε και νέους θεσμούς για την επιστροφή χρημάτων στα δημόσια ταμεία και την αντίστοιχη εξισορρόπηση των ποινών καθώς και αποζημίωση του πολίτη σε περίπτωση απονομής της Δικαιοσύνης.

«Το μέτρο αυτό ισχύει τα τελευταία δύο-τρία χρόνια μόνο στις υποθέσεις διοικητικών δικαστηρίων. Τώρα προτείνουμε την επέκτασή του και στις πολιτικές και ποινικές υποθέσεις. Επίσης ολοκληρώθηκε πρόταση νόμου για την είσπραξη χρηματικών ποσών από ανεκτέλεστες ποινικές αποφάσεις που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ».