Περίπου μία ώρα διήρκησε η κατάθεση του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα στο πλαίσιο της έρευνας για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

O κ. Στουρνάρας κατέθεσε υπόμνημα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη προκειμένου να στηρίξει τις καταγγελίες του περί σκευωρίας. Ο κεντρικός τραπεζίτης απάντησε στις ερωτήσεις του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού ενώ, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, δεν θέλησε να διευκρινίσει αν κατονόμασε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Ωστόσο , φέρεται στο πλαίσιο της κατάθεσης του να αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Στουρνάρας ήταν ένα από τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της έρευνας της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς ενώ η δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του έχει μπει στο αρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά των προστατευόμενων  μαρτύρων με  τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» για τα αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης.