«Επικοινωνιακό παιχνίδι η πρόταση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για τον αντιρατσιστικό νόμο»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Οι προτάσεις νόμου δεν τίθενται σε ψηφοφορία


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:09
28/05/2013
«Επικοινωνιακό παιχνίδι η πρόταση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για τον αντιρατσιστικό νόμο»
3
loading

«Επικοινωνιακό παιγνίδι» χαρακτηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την απόφαση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να καταθέσουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ως κοινή πρόταση νόμου στη Βουλή.

«Εδώ δεν κατατίθεται νομοσχέδιο, και δεν κατατίθεται για να μην ψηφιστεί. Οι προτάσεις νόμου που προέρχονται από τη Βουλή και όχι από την κυβέρνηση δυστυχώς, με μία ακραία καταχρηστική ερμηνεία του κανονισμού μόνο συζητώνται και δεν τίθενται σε ψηφοφορία. Το ουσιώδες ερώτημα είναι ποιος εμποδίζει τον κ. Ρουπακιώτη να καταθέσει νομοσχέδιο; Προσωπικά είμαι πολύ δύσπιστη και επιφυλακτική απέναντι σε αυτού του τύπου τα επικοινωνιακά παιγνίδια» σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η συνέντευξη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

-Κυρία Κωνσταντοπούλου, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να καταθέσουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ως κοινή πρόταση νόμου στη Βουλή. Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Νομίζω ότι και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να σταματήσουν να εμπαίζουν τους πολίτες και να παίζουν με ένα τόσο λεπτό θέμα όπως είναι η προστασία των θυμάτων ρατσιστικών επιθέσεων και η θωράκιση της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος. Δεν μπορεί να προφασίζεται το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ ότι επί της ουσιαστικής άρνησης της κυβέρνησης της ΝΔ -επειδή υπάρχει πλέον μια ομολογία ότι κυβερνά μόνο η ΝΔ- η μοναδική τους απάντηση είναι να καταθέσουν μία πρόταση νόμου προερχόμενη από τη Βουλή -δηλαδή πρόταση νόμου που αυτή η κυβέρνηση έχει αρνηθεί να θέσει σε ψηφοφορία- και να θέλουν με αυτόν τον τρόπο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να πείσουν ότι υπερασπίζονται την κοινωνία απέναντι στις εκδηλώσεις ρατσισμού και τα ρατσιστικά εγκλήματα.

-«Ποιος εμποδίζει τον κ. Ρουπακιώτη να καταθέσει νομοσχέδιο;

Η πρόταση νόμου θα κατατεθεί όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να την ψηφίσει ή όχι..

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διατυπώσει ευθαρσώς τη θέση του για την αντιμετώπιση του ρατσιστικού εγκλήματος. Έχουμε πει ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν είναι επαρκές, πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής προστασίας από το ρατσιστικό έγκλημα, έχουμε πει ότι ακόμη και το υπάρχον ανεπαρκές πλαίσιο δεν εφαρμόζεται. Εδώ όμως δεν κατατίθεται νομοσχέδιο και δεν κατατίθεται για να μην ψηφιστεί.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει εδώ και δυόμισι μήνες πρόταση νόμου και προτάσεις νόμου μπορεί να καταθέσει και ένας βουλευτής μόνος του ή και πολλοί βουλευτές. Οι προτάσεις νόμου που προέρχονται από τη Βουλή και όχι από την κυβέρνηση δυστυχώς, με μία ακραία καταχρηστική ερμηνεία του κανονισμού μόνο συζητώνται και δεν τίθενται σε ψηφοφορία. Το ουσιώδες ερώτημα είναι ποιός εμποδίζει τον κ. Ρουπακιώτη να καταθέσει νομοσχέδιο; Ποιος παρεμποδίζει τον υπουργό ο οποίος έχει δηλώσει ότι υπέγραψε νομοσχέδια που δεν έγραψε; Και αυτή τη στιγμή εμφανίζεται να θέλει αλλά να μην μπορεί. Προσωπικά είμαι πολύ δύσπιστη και επιφυλακτική απέναντι σε αυτού του τύπου τα επικοινωνιακά παιγνίδια. Είναι ακραία οχληρό το γεγονός ότι θυμήθηκε η κυβέρνηση –η ΝΔ για την ακρίβεια – χθες την νομοπαρασκευαστική επιτροπή την οποία έχει ξεχάσει για κάθε άλλο νομοσχέδιο που έρχεται κομμένο και ραμμένο, κακοδιατυπωμένο και ψηφίζεται με ένα ναι ή όχι ακόμη κι αν είναι 800 σελίδες.

-Μετά την άρνηση της ΝΔ να συμφωνήσει στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, πιστεύετε ότι δοκιμάζεται η κοινοβουλευτική συνοχή της κυβέρνησης;

Πιστεύω ότι πρόκειται για ένα επικοινωνιακό παιγνίδι, σας το λέω ξεκάθαρα. Είναι άλλωστε τόσο θερμές οι διαβεβαιώσεις από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ότι δεν κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή και σταθερότητα ώστε θα ήταν αστείο να πιστέψει κανείς οτιδήποτε άλλο. Αυτό επιβεβαιώνει ότι και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ παρά τις λεκτικές διακηρύξεις είναι απολύτως πρόθυμες δυνάμεις να θυσιάζουν τις αξίες και τα δικαιώματα για τη συμμετοχή στην εξουσία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΙΑ !!

 2. avatar laros

  Θα \" ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ \" το νομοσχεδιο , και η κυρια ξερει απο αναβολες !!!

 3. avatar George T

  Οι προτάσεις νόμου δεν τίθενται σε ψηφοφορία, λέει η κ.Κωνσταντοπούλου.
  Πολύ σωστά. Αλλά, πάντα υπάρχει αλλά, για τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη όλα γίνονται.
  Οι οπαδοί τους να συγκινούνται και ας λένε [μ....].
  Ετσι αντιλαμβάνονται τα πράγματα..., και είναι και \"νομικοί\"

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει