Γεννηματά: Να διερευνηθεί όλη η περίοδος από την είσοδο στο ευρώ μέχρι σήμερα

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για «ομερτά»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:44
09/09/2019
Γεννηματά: Να διερευνηθεί όλη η περίοδος από την είσοδο στο ευρώ μέχρι σήμερα
18
loading

Επίθεση στην κυβέρνηση της Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι και οι δυο έχουν στοχοποιήσει το ΚΙΝΑΛ και απάντησε στον πρωθυπουργό κ Μητσοτάκη ότι «δεν είναι ώρα για παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο».

Μιλώντας σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην 84η ΔΕΘ η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για «ομερτά» και ζήτησε να εξεταστεί αναλυτικά όλη η περίοδος από την είσοδο στο ευρώ μέχρι σήμερα. Τόνισε δε, την ανάγκη να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση και προς την κατεύθυνση αυτή διατύπωσε τις θέσεις και προτάσεις του κόμματος της,

Με αφορμή την απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν θα γίνει εξεταστική επιτροπή σχετικά με το πρώτο εξάμηνο του 2015, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι παραπέμπει στις καλένδες τη διερεύνηση της συγκεκριμένης περιόδου και κατήγγειλε «ομερτά» εκ μέρους της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Έχουμε κατ' επανάληψη καταγγείλει την ομερτά. Το ενοχικό πολιτικό deal. Την από κοινού συγκάλυψη των ευθυνών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση και την διαχείρισή της. 'Σου χαρίζομαι για το 2004- 2009, μου χαρίζεσαι για το 2015, πατσίσαμε!'. Προσπαθούν  να ρίξουν όλες τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ, γιατί ο στόχος  είμαστε εμείς» υποστήριξε.

Να διερευνηθεί όλη η περίοδος από την είσοδο στο ευρώ μέχρι σήμερα

Η κ. Γεννηματά είπε ότι το ΚΙΝΑΛ θα επιμείνει να εξεταστεί αναλυτικά όλη η περίοδος από την είσοδο της χώρας στο ευρώ μέχρι σήμερα. «Να επιμεριστούμε τίμια τις ευθύνες του δημοσιονομικού και κοινωνικού εκτροχιασμού. Να δώσουμε επιτέλους απαντήσεις στον Έλληνα και την Ελληνίδα, γιατί έπρεπε να θυσιάσει το βιοτικό, κοινωνικό και παραγωγικό του επίπεδο, για να διασωθεί η χώρα. Γιατί έπρεπε να δουν τα παιδιά τους να μεταναστεύουν, ή να χτίζουν το μέλλον τους με επιδόματα ή ακόμη και συσσίτια. Ποιοι, πώς και γιατί, είτε δημιούργησαν την κρίση, είτε καθυστέρησαν την εξομάλυνση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να κλείσουν οι πληγές και να καταφέρουμε εθνική συνεννόηση, αν αφήνουμε την Ιστορία να την γράψουν οι μικροπολιτικές στοχεύσεις της στιγμής!» ανέφερε.

Τα προβλήματα στην οικονομία είναι εδώ

«Δύο μήνες μετά τις εκλογές, είναι ώρα να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Τα προβλήματα στην οικονομία είναι εδώ, μαζί μας και κυρίως εις βάρος μας, όπως και οι μεγάλες προκλήσεις της συγκυρίας», είπε η κ. Γεννηματά και συνέχισε: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ 'μαλώνουν' για το αν είχαμε βγει από την κρίση πριν τις εκλογές ή αν αυτό έγινε 'ως εκ θαύματος', αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από την ΝΔ. Τίποτε από τα δύο δεν είναι αλήθεια. Η Ελλάδα πορεύεται σε ένα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον με αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με ένα δυσθεώρητο δημόσιο χρέος, με ένα εξίσου απειλητικό ιδιωτικό χρέος, με τις επενδύσεις να υπολείπονται κατά 45% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με χαμηλούς δείκτες παραγωγικότητας» ανέφερε.

Για την κυβέρνηση της ΝΔ σημείωσε πως δεν έχει συνολικό σχέδιο, και παρατήρησε: «Η κυβέρνηση υποχώρησε στους δανειστές όσον αφορά το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, και στην ομιλία του στην 84η ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά άφησε στη κ. Λαγκάρντ τη διαπραγμάτευση. Πρωτοφανής παραδοχή αδυναμίας, από μια κυβέρνηση που απαράδεκτα αντιλαμβάνεται ως επαιτεία τις δίκαιες διεκδικήσεις της χώρας. Εστιάζει περισσότερο στην εικόνα και την επικοινωνιακή προβολή στα εύκολα, τα δύσκολα πάνε πίσω».

Δεν είναι ώρα για παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο

Η κ. Γεννηματά τοποθετήθηκε και στο ζήτημα του νέου εκλογικού νόμου που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση και με βάση όσα είπε γι' αυτό ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε: «Θέλω να επαναλάβω, ότι δεν είναι ώρα για παιγνίδια με τον εκλογικό νόμο, που οδηγούν σε άγονες διχαστικές αναμετρήσεις του τύπου 'τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν'. Ας γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης, ότι η τυχόν επανάληψη διατάξεων που μετατρέπουν τις λαϊκές μειοψηφίες σε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, θα μας βρει δυναμικά απέναντι».

Επισήμανε ότι η Ν.Δ. συνεχίζει την «ανούσια αντιπαράθεση» με τον ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψει ότι «εφαρμόζει κατά γράμμα πολιτικές και δεσμεύσεις Τσίπρα» και είπε χαρακτηριστικά: «Η αέναη κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη βολεύει και τους δύο. Ο καθένας έχει τον δράκο που θέλει στο δικό του παραμύθι».

Ιδεολογικός αντίπαλος του ΚΙΝΑΛ η Νέα Δημοκρατία

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν έχουν καμιά μεταρρυθμιστική πρόταση και πρόσθεσε: «Έχουν όμως συντηρητική ατζέντα που άρχισε να ανοίγει. Οικοδομούν το νέο συγκεντρωτικό και αυταρχικό κράτος της Δεξιάς. Επιστρέφουν ταχύτατα στο παρελθόν, στις γνωστές συνταγές των 'ημετέρων' και του πελατειακού κράτους. Το απέδειξαν με την υπερσυγκέντρωση των εξουσιών στο Πρωθυπουργικό γραφείο - μετατρέποντάς το στον δήθεν Λευκό Οίκο της Ελλάδας - με την επιλογή κομματικών γενικών γραμματέων. Όσο για την περιβόητη «αριστεία», απεδείχθη λόγια του αέρα: διορίζουν τους εκλεκτούς τους χωρίς προσόντα ακόμα και σε σημαντικές θέσεις εθνικής ευθύνης».

«Είμαστε καθαρά απέναντι στην συντηρητική πολιτική που πρεσβεύουν. Η ΝΔ  είναι ο ιδεολογικός μας αντίπαλος. Εμείς δεν ντρεπόμαστε για την ιδεολογική μας ταυτότητα, δεν κρυβόμαστε, δεν μετατοπιζόμαστε. Η απόσταση που μας χωρίζει έχει ιδεολογικό πρόσημο. Οι όψιμες αναφορές του κ. Μητσοτάκη στον Ελευθέριο Βενιζέλο, δεν κάνουν Κέντρο τη Δεξιά, που βαρύνεται με το ανάθεμα σε βάρος του. Έρχεται δεύτερος μετά τον Τσίπρα», δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Κανένα συγχωροχάρτι στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, η κ. Γεννηματά επισήμανε πως «η αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου της Δεξιάς, δεν συνεπάγεται και συγχωροχάρτι στον κ. Τσίπρα και στο ΣΥΡΙΖΑ» κι αυτό για τους εξής λόγους:

«Γιατί είναι ο κ. Τσίπρας που άνοιξε το δρόμο στην αυτοδυναμία της ΝΔ. Απέτυχε ως δήθεν 'κυβερνώσα πρώτη φορά αριστερά' να δώσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου και της ελληνικής κοινωνίας. Γιατί ενσωμάτωσε την καραμανλική συνιστώσα στην καρδιά της Αριστεράς, γιατί νοιάστηκε περισσότερο να διαλύσει την Κεντροαριστερά, παρά να την ενστερνιστεί, όπως σήμερα διατείνεται».

Είπε, μάλιστα, πως «όπου και να αποφασίσει να τοποθετήσει το κόμμα του ο κύριος Τσίπρας, όποια ταμπέλα και να θεωρήσει βολική, η πραγματικότητα είναι πως στην ούγια θα γράφει 'λαϊκισμός-τυχοδιωκτισμός'».

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιλέξει ως αντίπαλο το ΚΙΝΑΛ

Η κ. Γεννηματά τόνισε πως Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιλέξει και οι δυο ως αντίπαλό τους το ΚΙΝΑΛ, γιατί το θεωρούν πιο βολικό, «στοχοποιώντας τον μόνο πυλώνα υπευθυνότητας και μεταρρυθμίσεων που γέννησε η μεταπολίτευση: το ΠΑΣΟΚ και τη φυσική του συνέχεια, το Κίνημα Αλλαγής».

«Δεν μας αγγίζουν», δήλωσε και συνέχισε: «Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι, φίλοι και εχθροί, καθημερινά με μας ασχολούνται! Γιατί η αλήθεια είναι ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει καθιερωθεί, στο κέντρο του πολιτικού συστήματος. Θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.  Έχει χαράξει αυτόνομη πορεία. Έχει ταυτότητα. Έχει πρόγραμμα για τη διακυβέρνηση του τόπου και μόνο στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων μπορεί να κάνει συνεργασίες. Όχι ως συμπλήρωμα και δεκανίκι».

Προτάσεις για ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη

Η κ. Γεννηματά παρουσίασε πέντε προτάσεις από το πρόγραμμα του κόμματός της, που μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη.

 1. Να πετύχουμε την μείωση των υποχρεώσεων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% του ΑΕΠ.
 2. Να πάρουμε ξανά τον έλεγχο του Υπερταμείου, μετατρέποντάς το σε Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας.
 3. Να στηρίξουμε την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση, για να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Να δημιουργήσει πολλές και ποιοτικές νέες θέσεις εργασίας.
 4. Στήριξη των εργαζομένων και των ανέργων.
 5. Βιώσιμη ανάπτυξη, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρότεινε να δουλέψουν όλοι μαζί, με σχέδιο, ώστε μετά από λίγα χρόνια, να μπορεί να γίνει η ΔΕΘ η πρώτη κλιματικά ουδέτερη, (μηδενικών δηλαδή, ρύπων) έκθεση.

Την ώρα που η Φώφη Γεννηματά εισήλθε στο συνεδριακό κέντρο οι διοργανωτές έβαλαν ένα τραγούδι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας.

Παραβρέθηκαν βουλευτές, πρώην υπουργοί και στελέχη όπως οι Κ. Σκανδαλίδης, Χ. Καστανίδης, Α Λοβέρδος, Β. Κεγκέρογλου, Ο. Κωνσταντινόπουλος, Ν. Γιαννακοπούλου, Π. Ευθυμίου, Γ. Καμίνης, Χρ. Αράπογλου, Γ. Φραγγίδης, Γ. Αρβανιτίδης, Μ. Κατρίνης, Ν. Σαλαγιάννης, Χρ. Πρωτόπαπας, Α. Πάνας, Μ. Τζελέπης, ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σ. Δανιηλίδης κ.α.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

18
σχόλια
 1. avatar Λεω τωρα εγω….

  Φωφωκα! Το μεγαλο φαγοποτι ειχε αρχισει πολυ πριν μπουμε στο Ευρω, οπως κι η διαλυση του κρατους. Οταν ο Γιαννιτσης πχ ελεγε απο τη δεκαετια τού `80 οτι το ασφαλιστικο ειναι βραδυφλεγης βομβα και χρειαζοταν αμεσα μεταρυθμιση, ο Ανδρεας τού εβαλε παγο μονο και μονο για να αποφυγει το κομματικο κοστος.

 2. avatar Ο Γόρδιος κάμπος

  Ο μόνος και συντομότερος τρόπος τρόπος να ανθίσει η αλήθεια, είναι να αφήσει η Commission την Ελληνική Δικαιοσύνη να περατώσει την δίκη Γεωργίου/ΕΛΣΤΑΤ !
  .
  Οπερ αδύνατον.

 3. avatar Πήγαινε

  κυρά μου βάλε κανένα πλυντήριο να πλύνεις κανένα ρούχο και ανέβα στη ταράτσα να απλώσεις και να τσακωθείς με τη γειτόνισσα, και παράτα τη πολιτική καθότι σαν πολιτικός απέτυχες. Lxi αγόρι μου που έγινες 1+1, έλα να με κράξεις, έλα να μου πεις ότι είμαι παιδί για υιοθεσία, έλα να μου πεις ότι μιλώ αντιφεμινιστικά, έλα να μου πεις ότι σου χαλάω την αισθητική σου, έλα να μου τα πεις όλα αυτά αν σου βαστάει, έλα σε προκαλώ. Κεφτέ.

 4. avatar Βαγγελης13

  Βάλε και τους Ολυμπιακούς αγώνες βάλε και το Χρηματιστηριο κανα δυο θα μείνετε εκεί στο Πασοκ.

 5. avatar Καστοριά

  Θα σε απορρόφηση κ εσένα ο ΚΟΥΛΗΣ

 6. avatar Ο Καστανάς

  Το Χρηματιστήριο κατά λάθος το άφησες απ' έξω ;

 7. avatar “Τα ‘χαμε χύμα τα βρήκαμε και τσουβαλάτα”

  Φωνάζει ο κλέφτης . .

 8. avatar 1+1

  Η κυρια Φωφη, μας αρχισε τα ανεκδοτακια .. !
  Μακαρι κυρια μου να μπορουσε να γινει διερευνηση και οχι μονο της περιοδου που αναφέρατε απο την εισοδο της χωρας στο Ευρω, αλλα για ολοκληρη την εικοσαετία απο το 1999 εως σημερα ωστε να συμπεριληφθουν και οτι εγιναν με την Ολυμπιαδα , αλλα κυριως για να μαθουμε επιτέλους τα ποιά κομματα και ποιοι πολιτικοι ,απο οσους κυβερνησαν τη χωρα μας , ευθυνονται για την χρεοκοπία της και την λεηλασια των Ελληνων. !!
  Αλλα δεν ειναι δυνατον η διερευνηση να γινει απο το Ελληνικό Κυνοβουλειο,γιατι φυσικα κορακας κορακου ματι δεν βγαζει ,ουτε βεβαιως και αποτελεσμα και ολοι ασφαλώς ειδαμε τι εγινε επι Συριζα, με την επι τρια χρονια δηθεν διερευνητική για Κεελπνο οπου στο τελος ολα σκεπαστηκαν και πανε τα Δις που μας ελεγε η γιατρος και υπουργός κυρια Σκοπουλη. !!
  Αλλα ουτε απο την Ελληνική δικαιοσυνη μπορει να γινει διερευνηση ,που δυστυχως αγεται και φερεται απο τα κομματα και Τερτσετηδες ασφαλως ειναι δυσκολο πλέον να βρεθουν. .!!
  Η μονη λυση που θα επρεπε να προτεινεται κυρια Γεννηματα, εαν εχετε το πολιτικο σθενος και τα κοτσια, ειναι νά ζητηθει να γινει η διερευνηση με την δικαστικη συνδρομη απο την ΕΕ και την Commission ,εαν βεβαίως θελετε να βγει η αληθεια και να τιμωρηθουν οι επιορκοι πολιτικοί και για να μην επαναληφθουν τα οσα αισχρά εγιναν και που χρεωσατε τις επομενες γεννεες με 365 Χιλιαδες Εκατ.Ευρω.
  Τωρα βεβαια καποιοι θα πουν οτι ζητώ ψυλλους στα αχυρα και θα εχουν και δικιο. !!

  1. avatar Νίκη Χατζ.

   Από την ΕΕ; Που άγεται και φέρεται από την κ.Μέρκελ; Που κρύβει τον Χριστοφοράκο για να μην φανούν οι συνδέσεις της με την εκάστοτε ελληνική πολιτική ηγεσία; Υπάρχει περίπτωση να αποκαλύψουν τους δικούς τους εντολοδόχους; Αυτούς που βραβεύουν για τις υπηρεσίες τους;

   1. avatar 1+1

    Ας τους αφησουμε τοτε κυρια Νικη ολους ακαταδιωκτους ή να τους κρινει η Ελληνικη δικαιοσυνη και μην παραξενευτεις ομως , εαν σε λιγα χρονια η επισημη γλωσσα της χωρας μας θα ειναι τα Τούρκικα.

 9. avatar αν διερευνηθεί

  θα χρειαστούμε νέο κτίριο φυλακών

  1. avatar Ακόμη και “Αν διερευνηθεί”

   και αν, όπως πολύ σωστά είπες, φτιάξουμε νέο κτίριο φυλακών
   .
   και πάλι κατά διαταγή commission η 5η φάλαγγα που μας κυβερνά απο το 2009 θα ξαναφυγαδεύσει τον Γεωργίου.

  2. avatar Ρενος k

   Aν την διερευνηση φιλε την κανουν οι ιδιοι δεν χρειαζονται νεες φυλακες, μιας και ολοι αθωοι θα βγουν και οι μονοι ενοχοι θα ειμαστε παλι εμεις τα κοροιδα ..!!.
   Αυτα ολα εινα λογια για να περνουν την ωρα τους , εκει στο εντευκτηριο της Βουλής. !

   1. avatar @Ρενος k

    Έχεις δίκιο. Μόνη λύση λαϊκά δικαστήρια.

 10. avatar hgty

  Αφού υπάρχουν κάποια ζωντόβολα που αυτό το απόκομμα το ψηφίζουν ακόμα, καλά κάνει και αυτή και βγαίνει και μιλάει. Καλά λένε ότι η βλακεία είναι απέραντη και ανίκητη.

  1. avatar Φπα

   Σωστά πράγματα είπε. Ποιος έχει τη φωλιά του λερωμένη και αντιδράει;

   1. avatar Απάντηση σε Φπα

    η C O M M I S S I ON
    (if you don't know why, ask me)

  2. να'σαι σιγουρος πως αυτα τα ζωντοβολα, στις επομενες εκλογες θα πανε με τον Συριζα. Αρκετα με αυτη την καρικατουρα! Καλα θα κανει το κιναλ να αλλαξει ονομα στο παλιο πασοκ και να βρει εναν ποιο καλο αρχηγο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει