Κόντρα ξέσπασε στο «Πρωινό ΑΝΤ1» με αφορμή τη συζήτηση για την επιστράτευση στους εκπαιδευτικούς και την αναστολή των κινητοποιήσεών τους με τον Γιώργο Παπαδάκη να λέει ότι «δεν είμαι πρόεδρος της Βουλής. Η τηλεθέαση πέφτει όταν υπάρχουν φωνές» και να τονίζει: «Πρέπει να φέρω τα ΜΑΤ κι εμείς δεν είμαστε με τα ΜΑΤ».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λ. Αυγενάκης, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιάζει οτιδήποτε αρνητικό και τότε ο κ. Στρατούλης, αντέδρασε λέγοντας «έχετε βάλει τους καθηγητές στο χακί».

Ακολούθησε ο σχετικός διάλογος…

Λ. Αυγενάκης: Έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που αγκαλιάζει οτιδήποτε αρνητικό

Δ. Στρατούλης: Αφήστε το ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους. Έχετε βάλει τους καθηγητές στο χακί.

Γ. Παπαδάκης: Κύριε Στρατούλη, κύριε Αυγενάκη, σας παρακαλώ πολύ, χωρίς εντάσεις. Σας παρακαλώ πολύ. Δεν είναι ευγενικό να μην ακούτε το συντονιστή της εκπομπής. Πρέπει να φέρω τα ΜΑΤ, κι εμείς είμαστε κατά των ΜΑΤ.

Μετά την πρώτη κόντρα στον τηλεοπτικό «αέρα» το λόγο πήρε ο Θ. Κοτσιφάκης της ΟΛΜΕ, λέγοντας: «Δεν άλλαξε η κατάσταση με την απόφαση της ΟΛΜΕ. Τα προβλήματα δυστυχώς είναι άλυτα. Καμία πρωτοβουλία δεν πήρε ο υπουργός Παιδείας για να λύσει το θέμα. Αυτός είναι ο σεβασμός που έχει η κυβέρνηση στα συνδικαλιστικά όργανα. Εμείς προσπαθήσαμε να επιχειρήσουμε η κυβέρνηση να δώσει ένα μίνιμουμ δεσμεύσεων».

Η κόντρα πάντως συνεχίστηκε, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.