Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Ν. Ανδρουλάκη συναντήθηκε με τον πρόεδρο και την αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ με αντικείμενο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιπποκράτους, μετά από την συζήτηση το ΠΑΣΟΚ:

A. Ζητά από τους εκπαιδευτικούς να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων που αρχίζουν την Παρασκευή, ανταποκρινόμενοι στις αγωνίες και τις ανάγκες των δεκάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους.

Τώρα είναι η στιγμή να αναστείλουν την απόφαση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στις εξετάσεις – και κατά την διάρκεια της βαθμολογίας των γραπτών – σεβόμενοι την θέληση της κοινωνίας.

Οι εξετάσεις σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνουν ομαλά, όπως και η λογική επιβάλλει.

B. Παράλληλα, ζητά από την κυβέρνηση και ειδικά τον υπουργό Παιδείας να προχωρήσει το ταχύτερο σε ανοιχτό διάλογο με την ΟΛΜΕ, επανεξετάζοντας τις διατάξεις και το περιεχόμενο του ΠΔ για τις μεταθέσεις που προωθεί το Υπουργείο.

Για το θέμα αυτό, το ΠΑΣΟΚ από τις 30.04.2013 με ανακοίνωσή του έχει αναφέρει ότι το «ΠΔ όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ορθολογικότερη κατανομή των εκπαιδευτικών, αλλά δημιουργεί επιπρόσθετα σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργίες», οι οποίες δημιουργούν επιπλέον ταλαιπωρία στους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες τους.

Ο διάλογος αυτός μπορεί να οδηγήσει σε κοινά αποδεκτές λύσεις.

Γ. Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ως αυτονόητο ότι με την ομαλή λήξη των πανελλαδικών και προαγωγικών εξετάσεων και τη βαθμολόγηση των γραπτών θα πρέπει να αρθεί και το μέτρο της επιστράτευσης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.