Σε οργασμό δουλειάς βρίσκονται αυτές τις ημέρες δύο σημαίνοντα στελέχη της κυβέρνησης που έχουν αναλάβει όλο το συντονισμό της παρουσίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο Άκη Σκέρτσο οι οποίοι ξημεροβραδιάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να μην γίνει κανένα λάθος το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ελέγχουν το σκελετό του κειμένου της ομιλίας που θα εκφωνήσει ο πρωθυπουργός προς τους παραγωγικούς φορείς στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο το βράδυ του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου (καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως), είδαν τις μακέτες του σκηνικού που θα περιβάλλει τον Πρωθυπουργό στη συνέντευξη Τύπου προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης την επόμενη ημέρα, τα μηνύματα που κρίνουν οι επικοινωνιολόγοι ότι θα πρέπει να εκπέμψει ο κ. Μητσοτάκης από τη συμπρωτεύουσα και βέβαια δίνουν βάρος στις εξαγγελίες που θα γίνουν, έχοντας πάρει στα χέρια τους και τα σχετικά ενημερωτικά σημειώματα που έχει στείλει κάθε Υπουργείο για τις δυνατότητες που έχει σε παροχές αλλά και για το έργο που έχει επιτελεστεί και αυτό που θα πραγματοποιηθεί προσεχώς.

Σημασία δίνεται βέβαια και στις απαντήσεις που θα πρέπει να δώσει ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου προς στους δημοσιογράφους. Μπορεί να μην γνωρίζουν βέβαια τις ερωτήσεις, αλλά αναζητούν κάθε πιθανό θέμα για το οποίο θα ερωτηθεί ο πρόεδρος της κυβέρνησης και ήδη ετοιμάζουν σχετικές απαντήσεις, κάτι βέβαια που γίνεται σε συνεννόηση με τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Γενικώς, όπως τονίζουν άνθρωποι που συνεργάζονται μαζί τους, είναι μια δύσκολη προσπάθεια καθώς απαιτεί τον συντονισμό πολλών συνεργατών και οι ίδιοι οι κ.κ. Γεραπετρίτης και Σκέρτσος είναι από τη φύση τους άτομα που θέλουν να είναι όλα στην εντέλεια.