Ανοιχτό κρατάει το ΠΑΣΟΚ το θέμα των οικονομικών του κόμματος, καθώς όπως αποκάλυψε ο Ευ. Βενιζέλος δέκα εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο προσθέτονταν στα χρέη από το 2003 ως το 2011.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» οι δαπάνες που προκύπτουν από τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε ο διευθυντής του κόμματος Ν. Σαλαγιάννης είναι:

-200 εκατ ευρώ δάνεια από το 2006 μέχρι το 2001
-135 εκατ. ευρώ τα χρέη του κόμματος από δάνεια στο τέλος του 2012
-Ανεξόφλητες επιταγές Μαρτίου του 2012 3 εκατ. ευρώ
-Συνέδρια του 2008 3,5 εκατ. ευρώ
-Συνέδριο νεολαίας 2013 800.00 ευρώ
-11 εκατ. ευρώ για μετακινήσεις στελεχών στις εκλογές του 2007
-20 εκατ. ευρώ για μετακινήσεις στελεχών στις εκλογές του 2009
-Το 2012 το κόμμα είχε 175 υπαλλήλους και 120 αποσπασμένους
-Το 2013 το κόμμα είχε 125 εργαζόμενους και 55 αποσπασμένους

«Κάναμε εκλογές με 47.000 ευρώ στο ταμείο» τόνισε μιλώντας στο Mega ο Λ. Γρηγοράκος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι του κόμματος είναι απλήρωτοι.

Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση

«Τις τελευταίες μέρες το θέμα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ήρθε στην επικαιρότητα με παράδοξο τρόπο, γιατί το θέμα είναι γνωστό και ανοικτό εδώ και καιρό και αφορά όλα τα κόμματα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας ότι υπήρχε σταθερά ελλειμματική διαχείριση των οικονομικών του κόμματος και ξεκαθαρίζοντας ότι η έκθεση των έξι ελεγκτικών εταιρειών δεν έχει υποβληθεί ακόμη και ότι «συνεπώς δήθεν πληροφορίες για δαπάνες και παραστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν σχέση με την έκθεση».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος παρότρυνε κάθε δημόσιο πρόσωπο που νομίζει ότι θίγεται, μεταξύ των οποίων και τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, και προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει πρόταση για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και τη χρηματοδότησή τους, επισημαίνοντας ότι «τα άλλα κόμματα δεν θα κρυφτούν και πάλι πίσω από τη σταθερή απόφαση του ΠΑΣΟΚ να τραβήξει διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν».


Θάνος Μωραΐτης

«Οι διαρροές έκαναν τεράστια ζημιά στο κόμμα. Περιμένουμε να δικαιωθεί η πολιτική μας όταν επί δυόμισι ολόκληρα χρόνια την αποδομούσαμε. Βαρέθηκα να ακούω να μιλάμε για Κεντροαριστερά και να βγαίνουν δευτεροκλασάτοι να μας απαντάνε. Εμείς πρέπει να φτιάξουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

Φώφη Γεννηματά

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχει χρέη αλλά δεν είναι χρεοκοπημένο»

Αντώνης Σαουλίδης

«Να προτάξουμε το όραμα για μια πολιτική Ευρώπη ενόψει των ευρωεκλογών»

Τόνια Αντωνίου

«Οσον αφορά τα οικονομικά, επειδή η παράταξη έχει ταλαιπωρηθεί με θέματα ηθικής να κάνουμε σοβαρές προτάσεις για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος»

Κυριάκος Πιερρακάκης

«Τα δεδομένα είναι από μόνα τους εκκωφαντικά. Ανάλογη αποτυχία είχε και ένα κόμμα του Μεξικού, το PRI, που έκανε 12 χρόνια να επανέλθει στην εξουσία»

Μ. Καρχιμάκης

Τ«ο άρθρο σου, Πρόεδρε, βάζει ξεκάθαρα μια γραμμή με τη Δεξιά»