Δύο τοποτηρητές σε κάθε υπουργείο βάζει από τον Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα πρόσωπα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, θα αποτελέσουν το σύνδεσμο μεταξύ της Προεδρίας της Κυβέρνησης και των χαρτοφυλακίων, με αρμοδιότητα να φορτώνουν δεδομένα στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα υποστήριξης και παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου που φέρει την ονομασία «Μαζί».

Κάθε υπουργική υποχρέωση που προχωράει ή βαλτώνει για τον οποιοδήποτε λόγο, θα καταγράφεται. Τα δεδομένα αυτά θα φτάνουν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του πρωθυπουργού, ο οποίος ανά πάσα ώρα και στιγμή θα μπορεί να ελέγχει εάν και κατά πόσο έχουν προχωρήσει τα έργα και οι λοιπές υποχρεώσεις κάθε υπουργού του.

Επί της ουσίας οι δύο άνθρωποι που θα εγκατασταθούν σε κάθε υπουργείο θα αποτελέσουν τους αρμόδιους για τη διαχείριση του ηλεκτρονικού προγράμματος «Μαζί». Στο Μαξίμου έχει γίνει επίσης αντίστοιχος επιμερισμός των αρμοδιοτήτων επί τούτου. Έτσι, ο βαθμός υλοποίησης του κυβερνητικού έργου των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Παιδείας, Προστασίας του Πολίτη, Εξωτερικών, Υγείας και Δικαιοσύνης εξετάζεται από τον 40χρονο γενικό γραμματέα Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάση Κοντογεώργη.

Από την πλευρά της η γενική γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου έχει αναλάβει να ελέγχει τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς επίσης και το Υποδομών και Μεταφορών. Ο «Μεγάλος Αδελφός» του Μαξίμου θα βρίσκεται συνεχώς πάνω από τους υπουργούς.