«Φοβάμαι τη συνένωση των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης»

Ο Α. Ρουπακιώτης εκφράζει ανοιχτά τη διαφωνία του


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:19
27/04/2013
«Φοβάμαι τη συνένωση των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης»
8
loading

Ο θεσμός των προσωρινών διαταγών θα διατηρηθεί αλλά χωρίς δυνατότητες υπερβολικής χρήσης τους δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».
 
Ο κ. Ρουπακιώτης τονίζει ότι θα φέρει σχετική ρύθμιση μετά τις εορτές του Πάσχα και αφήνει αιχμές για τους συντάκτες της επίμαχης τροπολογίας την οποία απέρριψε με σφοδρότητα. Αποσυνδέει από τους συντάκτες της τροπολογίας, που αποσύρθηκε, τον γγ της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο ενώ εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που την απέρριψε ανάμεσα στους οποίους είναι και το γεγονός ότι με τη διατύπωση που υπήρχε επηρεάζονταν και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
 
Δεν κρύβει τη διαφωνία του για το ενδεχόμενο συνένωσης των υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σημειώνοντας πως «και μόνον η σκέψη ενός τέτοιου ενδεχομένου με φοβίζει».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar spiros

  Το Υπουργειο δικαιοσύνης είναι σήμερα στην ουσία Υπουργειο φυλακών. Οι φυλακές ετοιμάζεται να πουληθούν σε ιδιώτες όπως και οι έλληνες. Η συνένωση είναι κόλπο.

 2. avatar nemiath

  θα ενώσουν το υπουργιο δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης και στην συνέχεια το αυτό που θα προκίψει θα το ενώσουν με το υπουργίο εσωτερικών. Στην συνέχεια θα αρχίσουν να παράγουν δικαστές Dredd.

 3. avatar meteoriths

  Η ΠΟΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΜΕΝΑ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΗΝ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΘΕΙ Η ΡΑΤΣΑ

 4. avatar Κωστής

  Μη φοβάσαι.... Θα προστατεύσεις άψογα τους δικηγόρους με κάθε μέσο κ. Πρόεδρε του ΔΣ...

 5. avatar Douskas John

  Εγώ μόνο εσάς φοβάμαι.

 6. avatar Καβος Ντόκος

  Τουλάχιστον μέχρι τώρα τηρούνται τα προσχήματα , ότι η Δικαιοσύνη είναι σε θέση να ελέγχει , κατά το Σύνταγμα , την αιχμή τού δόρατος τής Διοίκησης , που είναι οι (οπλοφόρες) δυνάμεις τάξης . Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι απλά ο συνδετικός κρίκος συνεργασίας τής ανεξάρτητης Δικαστικής Λειτουργίας με την διακεκριμένη Συνταγματικά Εκτελεστική Λειτουργία, ή απλούστερα “Διοίκηση” . Και είναι δυστυχώς κτήμα τής εμπειρίας μας ότι από την 21 Απριλίου 1967 και εφ\' εξής , αφ\' όταν δηλαδή το χουντικό πραξικόπημα κατέλυσε το δημοκρατικό καθεστώς και εξαφάνισε την Νομοθετική Λειτουργία , υπάγοντάς την υπό την απολυταρχική κηδεμονία τής απόλυτης (στρατοκρατικής μάλιστα) διοίκησης , η διάκριση των Λειτουργιών δεν μπόρεσε να ανανήψει πλήρως . Παρά την μεταπολιτευτική επίσημη επαναφορά τής Δημοκρατικής Συνταγματικής ομαλότητας , ο άκρατος ανταγωνιστικός δικομματισμός (“όποιος βγεί απ’ το μαντρί , τον τρών οι λύκοι”, “όποιος διαφωνεί να κατέβει από το τρένο”, “έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος/ κόμματος”) δεν επέτρεψε την πραγματική ανεξαρτησία , κατά τις Συνταγματικές επιταγές , τής Νομοθετικής Λειτουργίας . Η Βουλή ποτέ δεν απέκοψε τον ομφάλιο λώρο της από την Εκτελεστική – Κυβερνητική Εξουσία . Το Κοινοβούλιο , “καψαλισμένο” από την εμπειρία των Ιουλιανών τού 1965 και μουδιασμένο από έναν «αντιαποστασιαστικό» πουριτανισμό (πρακτικώς κόμπλεξ) , δεν μπόρεσε να αρθρώσει λόγο ανεξάρτητού Κοινοβουλευτικού ελέγχου και αυτοκαθοριζόμενης Νομοθετικής δράσης . Με την έννοια αυτή , πράγματι η μεταπολίτευση ποτέ δεν ολοκληρώθηκε , αφού η υπερτροφική Διοικητική Λειτουργία κατόρθωσε να χειραγωγεί την Νομοθετική και η τελευταία αντί στα πλαίσια τού Κοινοβουλευτικού Συστήματος να ελέγχει την Κυβέρνηση ,

  1. avatar Καβος Ντόκος

   (Συνέχεια/συμπλήρωση) Με την έννοια αυτή , πράγματι η μεταπολίτευση ποτέ δεν ολοκληρώθηκε , αφού η υπερτροφική Διοικητική Λειτουργία κατόρθωσε να χειραγωγεί την Νομοθετική και η τελευταία αντί στα πλαίσια τού Κοινοβουλευτικού Συστήματος να ελέγχει την Κυβέρνηση , συνέχισε συρρικνούμενη και κηδεμονευόμενη από αυτήν . Τυχόν συνένωση των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης θα σημάνει την απόλυτη μονοπωλειακή γιγάντωση τής Εκτελεστικής Εξουσίας με θεσμική επίσημη απορρόφηση από αυτήν και τής Ανεξάρτητης Δικαστικής Λειτουργίας . Και μόνο η συζήτηση για τέτοιο ενδεχόμενο συνιστά πτώχευση τής Δημοκρατίας .

 7. avatar panteragr

  Αυτό το πράμα που βλέπεται και ονομάζεται υπουργός δικαιοσύνης κάποιας κυβέρνησης το 2013 δε μιλάει γρι αγγλικά!
  Τεκμιριωμένο 100% και ποιος ξέρει πόσοι ακόμα! Ντροπή μας που τους βγάζουμε και βουλευτές ενώ τόσα και τόσα παιδιά με κάτι πτυχία που δεν τα έχουν δει ούτε στα όνειρά τους αυτοί, τα σπρώχνουμε στη μετανάστευση.
  ΦΤΟΥ ΜΑΣ!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει