Τζανακόπουλος: O ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ, θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή

«Υπάρχει αποφασιστικότητα, πείσμα και επιμονή από όλα τα στελέχη, μέλη και φίλους του κόμματος»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:30
05/07/2019
Τζανακόπουλος: O ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ, θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή
22
loading

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην Α' Αθηνών, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, διατύπωσε την πεποίθηση πως το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προωθεί την πιστοληπτική γραμμή στήριξης ενώ σχολίασε και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό. Παράλληλα έδωσε απαντήσεις και για τα δημοσιεύματα που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει στις εθνικές εκλογές.

«Υπάρχουν συγκεκριμένοι σχεδιασμοί με συγκεκριμένο προσανατολισμό, που επί της ουσίας στοχεύουν στην επαναφορά βασικών προγραμματικών προτεραιοτήτων της μνημονιακής περιόδου, στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά με την κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων και οχταώρου στον ιδιωτικό τομέα, στο Δημόσιο με το ένα προς πέντε», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Τώρα», συνέχισε, «ανοίγει και το θέμα της ίδιας της εξόδου από το μνημόνιο», καθώς εκτός των επιμέρους, σχεδιάζεται παρά τις προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη να θολώσει τα νερά» το αποθεματικό προστασίας της ελληνικής οικονομίας από αναταράξεις στις διεθνείς αγορές χρήματος να χρησιμοποιηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Άρα για την ΝΔ τίθεται θέμα ανακεφαλαιοποίησης, είναι πολύ επικίνδυνο ζήτημα να το ανοίγει αυτό η ΝΔ», τόνισε. «Και ακριβώς επειδή το μαξιλάρι θα έχει χρησιμοποιηθεί, η ΝΔ προωθεί την πιστοληπτική γραμμή στήριξης, δηλαδή υπογραφή με τον ESM μίας νέας δανειακής σύμβασης που όπως γνωρίζουμε συνεπάγεται και μνημόνιο, προαπαιτούμενα και αξιολογήσεις, όπως τις γνωρίσαμε την περίοδο της οκταετίας».

Κληθείς να σχολιάσει τις θέσεις της ΝΔ στο Ασφαλιστικό, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «κατά καιρούς η ΝΔ έχει τοποθετηθεί υπέρ όλων αυτών των σφοδρών αλλαγών, που επί της ουσίας πλήττουν και τον πυρήνα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης αλλά και το εισόδημα των σημερινών συνταξιούχων και θέτουν σε κίνδυνο τις συντάξεις των μελλοντικών συνταξιούχων. Επί της ουσίας δεν είναι τίποτε άλλο παρά επαναλήψεις όσων πρότεινε το ΔΝΤ ως ασφαλιστική μεταρρύθμιση το 2016, με κατάργηση των βαρέων-ανθυγιεινών, να μην υπάρχει προσωπική διαφορά για τους παλιούς συνταξιούχους, να ανοίξει το ασφαλιστικό και ειδικά η επικούρηση στις ιδιωτικές εταιρείες και να μην υπάρχει στην πράξη δυνατότητα χρηματοδότησης του επικουρικού ταμείου των σημερινών συντάξεων. Αυτό έρχεται και δένει με την πρόταση Μητσοτάκη για επαναφορά της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις αντιδράσεις και έντονες αντιστάσεις των θεσμών», ενώ θύμισε ότι ήδη το 2016 ο κ. Μητσοτάκης «μίλησε ανοιχτά στην πρώτη του συνέντευξη για ανάγκη μείωσης των επικουρικών συντάξεων, άρα μιλάμε για μία άποψη, πρόγραμμα και σχέδιο που στην πραγματικότητα έχει στόχο την διάλυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης έτσι όπως το γνωρίζουμε σήμερα».

«Με καρότο τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την ίδια στιγμή, δημιουργείται μία τεράστια τρύπα στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, που ακόμα ο κ. Μητσοτάκης δεν μας έχει πει πώς ακριβώς σκοπεύει να την καλύψει», υπογράμμισε και προσέθεσε: «Είναι αδύνατον να καλυφθεί αυτό το έλλειμμα από την ανάπτυξη, θα πρέπει να είναι στο 8%». Γι' αυτό και «το τελευταίο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει διαρκώς μία εντελώς αντιφατική ρητορεία, που λέει θα μειώσουμε φόρους και ασφάλιστρα για να έρθει η ανάπτυξη και στη συνέχεια μόνο εφόσον έρθει η ανάπτυξη θα καταφέρουμε να μειώσουμε φόρους και ασφάλιστρα», συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε:

«Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα πρόγραμμα βαθιά αντικοινωνικό, βαθιά νεοφιλελεύθερο, βαθιά προσανατολισμένο στην στήριξη ιδιωτικών συμφερόντων τα οποία εδώ και πάρα πολλά χρόνια εποφθαλμιούν το χώρο της κοινωνικής ασφάλισης, ως νέο πεδίο κερδοφορίας. Είναι από τα βασικά σημεία όπου φαίνονται οι καθαρές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την πολιτική συζήτηση».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα που προεξοφλούν ευρεία επικράτηση της ΝΔ, ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε, ότι «δείχνει τη μανία, τη δίψα για επιστροφή ενός παλιού πολιτικού καθεστώτος στις συνθήκες που το συγκρότησαν και το γιγάντωσαν, το θέριεψαν, το οδήγησαν να μπορεί να ελέγχει τη δημοκρατική ατζέντα. Και ο ελληνικός λαός έχει πάρα πολλούς λόγους να μην το επιτρέψει αυτό».

Στον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τον ίδιο, «υπάρχει αποφασιστικότητα, πείσμα και επιμονή από όλα τα στελέχη, μέλη και φίλους του κόμματος, που δίνουν καθημερινά τον αγώνα για να εγγυηθούμε το μέλλον της χώρας με επίκεντρο τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, την κοινωνική πλειοψηφία, ένα μέλλον ισότητας (…) ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ, θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, που όπως είπε, «πρωταγωνίστησε στον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ από ένα κόμμα του 3%-4% σε μία δύναμη της Αριστεράς που μπορεί να πρωταγωνιστεί, που κατάφερε να ολοκληρώσει την τεράστια πολιτική ανατροπή του 2015 και συμβολίζει όλο τον αγώνα που δόθηκε, ο κ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε ότι «είναι ο αναμφισβήτητος πρόεδρος και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ», παρά τα όσα γράφει ο αντιπολιτευόμενος Τύπος για θέματα αρχηγίας, εμφυλίου ή διάλυσης του κόμματος κ.τ.λ.».

Σχολιάζοντας τέλος το γεγονός ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις μαζικές εκδηλώσεις, όπως σήμερα στο Σύνταγμα, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αποφεύγουν, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δαπάνησαν πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ για μία πανάκριβη επικοινωνιακή εκστρατεία (…) τη στιγμή που το χρέος τους στις ελληνικές τράπεζες υπερβαίνει τα 280 εκατ. ευρώ (…) το θέμα είναι να μας πει κάποια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης από πού βρέθηκαν όλα αυτά τα εκατομμύρια και για ποιο λόγο δεν χρησιμοποίησε τμήμα τους για να αποπληρώσει κομμάτι του τεράστιου χρέους της ΝΔ. Προφανώς προτίμησε να τα δώσει σε διαφημιστικές».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

22
σχόλια
 1. avatar Μου

  Σωστος.

 2. avatar Παρτο

  Cialis 5 mg .Ένα κάθε πρωί.Αλλιως κου-κου με τίποτα από αύριο...

 3. avatar ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΒΑΡΒΑΤΟ !!!!

  ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ....ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΚΑΡΣΟΝΑΚΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΑΜΠ......ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΗΝΤΑ ....ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΠΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ....ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!

 4. avatar Ευπατριδης

  Ο Σύριζα σίγουρα θα μείνει εδώ ,για να τιμωρηθεί όπως αξίζει στους προδότες...Οι ψηφοφόροι,μπορεί και να μην μείνουν...

 5. avatar Ναι! Έχει πείσμα ο ΣΥΡΙΖΑ..

  Δεν σταματά μέχρι να μας πάρει και τα υπόλοιπα ( αν απέμεινε και κάτι...) Κρίμα να φύγουνε τώρα που είχαν βάλει το νερό στο αυλάκι ! Όσο για τον συγκεκριμένο που κάθε φορά που μιλάει , εκστομίζει μπούρδες , τι να πει κανείς ! Εμείς τον πληρώναμε τόσα χρόνια ...

 6. avatar Τειρεσίας

  Όποιος τα βάζει με την δεξιά πέφτει στο 7% . Κοίτα ΓΥΡΟ σου!!!!

 7. avatar Πρώην

  ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ.

 8. avatar ΚΠΚ

  ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΥΠΗΡΟ
  ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ [...]ΓΙΑ 4.5 ΧΡΟΝΙΑ........

 9. avatar kostas palaiologos

  Ο λαός πρεπει να μην τους βαλει ξαν στην βουλή. Να δουμε αν μπορεσουν να βγαλουν το μεροκαμματο να ζησουν οι αχρηστοι.

 10. avatar ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

  O ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
  Σαν αντιπολιτευση καταρρέουσα.

 11. avatar Κάρολος

  χα χα χα χα χα χα χα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! γλυκά γαλάζια όνειρα

 12. avatar Giannis Lechou

  ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!!!ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!!!

 13. avatar Απλή λογική

  Είναι αναπόφευκτη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές!
  Αν ο λαός σκεφτεί λογικά... Τα κλεφτοκόμματα που τον έβαλαν στο μνημόνιο και το ΣΥΡΙΖΑ που τον έβγαλε!
  Τις περιπέτειες που θα μπει η χώρα και ο λαός με τη Νέα Δημοκρατία!

  1. avatar @Απλή λογική

   Lxi σε κατάσταση μέθης.

  2. avatar Social Distortion.

   Τετράγωνη λογική τι να σου πω ρε τρολ...

  3. avatar Giannis Lechou

   ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!! Α ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΔ!!!!!

 14. avatar ποιός σφύριζα

  ρε Βλάχο? Το υπόλοιπο ψευτοκλεφτοθασόκ είσαστε, γι\'αυτό και περάσατε το νόμο του ξεπλύματος στελεχών και ψηφοφόρων σας.

 15. avatar Capital

  Τελείωσες καραφλοχιπη..newsbeast άφησε το όπως το έγραψα παρακαλώ..ποιος μας κυβερνούσε ..ο Τζανακοπουλος..άντε γεια!

 16. avatar χανια….

  με τη δηλωση σου,,,,δεχεσαι την ηττα σου.....

 17. avatar Τζανακόπουλε…4 λεξούλες…

  Κυριακή...κάλπη..ψήφος..ΤΕΛΟΣ..

 18. avatar εισαι ο γκριζος λυκος της ενημερωσης

  αλεθεις ...απ αυλακιου....

 19. avatar βρε τζανη ψευτοτζανη…χαντακωσες το κομμα με τα ψεμματα…..

  φυγε .....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει