Την άμεση επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (OEK) και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (OEE), οι οποίοι καταργήθηκαν με απόφαση του δεύτερου Μνημονίου, ζητά με τροπολογία της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.

«Αντίθετα με την – πρωτοφανούς κυνικότητας και αναλγησίας – αιτιολογία του Μνημονίου ότι “οι κοινωνικές δαπάνες που εξυπηρετούσαν οι δύο οργανισμοί είναι μικρής προτεραιότητας”, θεωρούμε ότι οι ανάγκες της εργατικής τάξης για στέγαση, επιδότηση στεγαστικών δανείων και ενοικίου, κοινωνικού τουρισμού και διακοπών, πολιτισμού και ψυχαγωγίας είναι πρωταρχικές και κατεπείγουσες, ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης», σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας. 

Παράλληλα τονίζεται ότι «οι δυο δε Οργανισμοί ουδόλως επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία δεδομένου ότι τα έσοδά τους προέρχονται από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών, χωρίς επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό», σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνουν μάλιστα και «κατεπείγουσα ανάγκη επέκτασης» του ΟΕΚ και του ΟΕΕ – γι’ αυτό και προτείνουν τη λήψη μέτρων για τον εκσυγχρονισμό, την ανασυγκρότηση και την αναβάθμισή τους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.