Αχτσιόγλου: Το πρόγραμμα της ΝΔ οδηγεί τη χώρα στη χρεωκοπία

«Η μεσαία τάξη επλήγη περισσότερο το 2010-2014»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:55
13/06/2019
Αχτσιόγλου: Το πρόγραμμα της ΝΔ οδηγεί τη χώρα στη χρεωκοπία
45
loading

Το πρόγραμμα της ΝΔ οδηγεί τη χώρα σε χρεωκοπία, υποστήριξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο ρ/σ News 247 και εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλογίζοντάς του ότι κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα των επιχειρήσεων, καθώς επίσης ότι αποφεύγει το ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θέλει να αποκρύψει τις αντιλαικές πτυχές του προγράμματός του.

«Ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε να κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα τόσο όσον αφορά τα βασικά εργασιακά δικαιώματα -με τη μείωση των ελέγχων για την παραβίασή τους-, όσο και σε ό,τι αφορά τους ελέγχους που γίνονται από τον ΣΔΟΕ στις επιχειρήσεις για φορολογικές παραβάσεις», ανέφερε η κυρία Αχτσιόγλου και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα ευρύτερο ζήτημα, καθώς η ΝΔ έχει ένα πρόγραμμα -που προσπαθεί να το κρύψει- και που το είδαμε πριν από το 2010 και είχε συνέπειες καθώς οδήγησε την χώρα στην χρεωκοπία».

Εξήγησε ότι «η θέση της ΝΔ για μεγάλες φοροελαφρύνσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις και στα μερίσματα, που προβλέπει το πρόγραμμά της, είναι ένα μέτρο που από μόνο του κοστίζει 1,5 δισ. Την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα, για να σαρώσει τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα». Με αυτό τον συνδυασμό είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία της οικονομίας, είπε η κ. Αχτσιόγλου και «καλό είναι ο κόσμος να το ξέρει γιατί στην προεκλογική περίοδο προσπαθούν να το κρύψουν».

Σημείωσε δε, ότι το ζήτημα δεν είναι αν ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε μία λάθος λέξη αλλά η ουσία του προγράμματός του. Ενδεικτικά ανέφερε ότι στα εργασιακά η ΝΔ, ουδέποτε ψήφισε διατάξεις προστασίας της εργασίας. «Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ένα μείγμα πολλών βαρών και πολιτικών λιτότητας για την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας», είπε η κυρία Αχτσιόγλου και πρόσθεσε ότι «αντίθετα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μελετημένο και κοστολογημένο και βασίζεται σε ένα ισορροπημένο μείγμα για την τόνωση της ανάπτυξης σε συνδυασμό με την προστασία και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους».

«Οι αυξήσεις μισθών έχουν αναπτυξιακή δυναμική»

Αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη δημιουργία την επόμενη τετραετία 500.000 νέων θέσεων εργασίας λέγοντας ότι ήδη την περασμένη τετραετία υπήρξε μείωση της ανεργίας κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες και ότι από την αρχή του χρόνου καταγράφεται ρεκόρ στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Υποστήριξε ακόμη ότι η αύξηση των μισθών που ήδη εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναπτυξιακή δυναμική καθώς τόνωσε την κατανάλωση, αντίθετα το σχέδιο της ΝΔ που προβλέπει συρρίκωση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων είναι αντιαναπτυξιακό και επιπλέον θα οδηγήσει σε εκτίναξη της ανεργίας.

Συνεχίζοντας την κριτική στο πρόγραμμα της ΝΔ, ανέφερε ότι «επαναλαμβάνουν συνεχώς τη μείωση δαπανών και την επαναφορά του μνημονιακού 1 προς 5 στις προσλήψεις στο Δημόσιο. Παράλληλα λένε ότι θα κάνουν προσλήψεις στην Παιδεία και στην Υγεία και στην Αστυνομία. Αυτό είναι από μόνο του αντιφατικό, καθώς το 1 προς 5 δεν αφήνει περιθώρια για τις προσλήψεις που προναγγέλλουν».

«Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται»

Στο ίδιο πλαίσιο -ότι ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το πρόγραμμά του-, ενέταξε η κ. Αχτσιόγλου και την άρνηση του προέδρου της ΝΔ για ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα. «Είναι κρίσιμο και χρήσιμο για τον κόσμο να δει ένα ντιμπέιτ των δύο αρχηγών», ανέφερε χαρακτηριστικά και εξήγησε: «Αυτό είναι το δίλημμα και το ερώτημα των εκλογών, έχουμε δύο προγράμματα και δύο πρόσωπα που διεκδικούν την πρωθυπουργία, ο κόσμος πρέπει να τους δει για να μπορεί να κρίνει. Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από αυτό το διάλογο γιατί πέραν της δυσκολίας που έχει να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα, έχει ένα μεγάλο θέμα με το πρόγραμμά του. Θέλει να αποκρύψει πτυχές του προγράμματός του». Συνεχίζοντας απάντησε στον Κωστή Χατζηδάκη, που έχει κάνει λόγο για ροντέο,

ρωτώντας: «Είναι δυνατόν να νομίζει ότι μία προσωπική αντιπαράθεση των δύο αρχηγών θα γίνει μπάχαλο ή ροντέο; Εμείς προτείνουμε ένα καθαρό ντιμπέιτ με κανόνες που θα συμφωνηθούν». Επισήμανε δε, ότι «προφανώς, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει και στο ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».

«Πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο ο Αλέξης Τσίπρας»

Σε ερώτηση για τον αν ο κ. Τσίπρας παραιτηθεί μετά από ενδεχόμενη ήττα στις εκλογές, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε ότι «o Aλέξης Τσίπρας είναι πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο και εμπνέει και συσπειρώνει τον προοδευτικό χώρο. Έκανε τα προηγούμενα χρόνια μία μεγάλη ανατροπή με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε κάθε περίπτωση θα αποτελεί τον πόλο συσπείρωσης του προοδευτικού χώρου για πολλά χρόνια».

Για τον κ. Κοτζιά είπε ότι «έκανε την δική του προσωπική επιλογή. Με τον κ. Κοτζιά πετύχαμε μία πολιτική νίκη εξαιρετικά σημαντική για την χώρα, την Συμφωνία των Πρεσπών. Ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του και η τωρινή του απόφαση δεν ακυρώνει ότι η συνεργασία που είχαμε ήταν κρίσιμη και σημαντική».

«Η μεσαία τάξη επλήγη περισσότερο το 2010-2014»

Απάντησε και για την μεσαία τάξη λέγοντας ότι «η μεσαία τάξη επλήγη την περίοδο 2010 - 2014. Ένα τμήμα της οδηγήθηκε στην πλήρη φτωχοποίηση ενώ συνολικά τα εισοδήματά τους έπεσαν κατά 35%. Στην δική μας περίοδο βελτιώθηκε κατά τι το εισόδημά τους, αλλά κυρίως επήλθε σταθεροποίηση. Στην πρώτη περίοδο (σ.σ. 2010 -2014) φτώχυναν, στη δική μας περίοδο σταθεροποιήθηκαν αλλά δεν βελτιώθηκε περισσότερο η κατάστασή τους και αυτό μπορεί να προκάλεσε την δυσαρέσκειά τους».

«Αναντίστοιχη η στάση του ΚΙΝΑΛ με τον προοδευτικό κόσμο»

Αναφέρθηκε και στην συμπεριφορά του Κινήματος Αλλαγής λέγοντας: «Το Κίνημα Αλλαγής είχε επιλέξει μέχρι τις ευρωεκλογές μία μονομέτωπη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η στάση είναι αναντίστοιχη με τις προσδοκίες του προοδευτικού κόσμου. Υπήρξαν κάποιες εξελίξεις με την αποχώρηση του κυρίου Βενιζέλου που υποστήριζε την προσέγγιση με τη ΝΔ. Ωστόσο η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ επιμένει στην τακτική της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ λές και δεν καταλαβαίνει ότι από τη μία υπάρχει η ΝΔ που συσπειρώνει το συντηρητικό κόσμο και από τον άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ που συσπειρώνει τον προοδευτικό κόσμο. Εμείς θα συνεχίσουμε το δημοκρατικό προσκλητήριο για να αποτρέψουμε την παλινόρθωση της Δεξιάς».

«Πολιτικό το υπόβαθρο των διαγνωστηρίων»

Τέλος σε σχέση με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τα διαγνωστικά κέντρα είπε ότι «είναι πρωτόγνωρο να χρησιμοπούν ένα εκβιαστικό εργαλείο τα διαγνωστικά κέντρα». Σημείωσε ότι ουσιαστικά τα μεγάλα διαγνωστήρια που επιμένουν «ζήτησαν να παρέμβουμε στον προϋπολογισμό της προηγούμενης χρονιάς». Σε ερώτημα για το αν πίσω από αυτό βρίσκεται ο κ. Πατούλης απάντησε ότι «το θέμα έχει πολιτικό υπόβαθρο και υποστηρίζεται από πολύ μεγάλα διαγνωστήρια».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

45
σχόλια
 1. avatar ΒΕΛΟΣ

  Αναρωτιέμαι...πως από ένα τέτοιο στοματάκι βγαίνουν τόσα ψεματάκια...!
  Πραγματικά αναρωτιέμαι!

 2. avatar criskalts

  Καθόλου αχάριστος ο αλιέξης στις σαλλονικιές...
  την μία προσπάθησε να την κάνει δημαρχέσα, την άλλη της δίνει μπόνους με την αυξημένη δημοσιότητα, ώστε να βγει άνετα βουλευτίνα...
  μπερεκετλή μου εσύ...

 3. avatar Εξοντωτικός φόρος

  Η επιβολή των φόρων κατοχής ακίνητης περιουσίας ΕΝΦΙΑ ή Χαράτσι ή ΦΜΑΠ είναι άδικοι! Επειδή δημεύουν τα ακίνητα του ιδιοκτήτη. Ο φόρος για το εισόδημα που προκύπτει από τα ακίνητα είναι επιβεβλημένος και δίκαιος.

 4. avatar σιντι

  Σοφα λογια απο μια πολυ μεγαλη πολιτικο δεν ξερουν τι να πουν μεχρι και συγνωμη αρχιζουν και ζητουν απο το λαο που τον πληγωσαν μονο που το θυμηθηκαν στο παρα πεντε .

 5. avatar Α.Άννα

  ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑ! ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ, ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ, ΑΥΤΟ ΑΞΙΖΕΙ! !!!ΘΑ ΕΧΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ! !!!!!

 6. avatar Μαρία με τα κίτρινα

  Το πρόγραμμα της ΝΔ οδηγεί τη χώρα στη χρεωκοπία...
  Σωστά.
  Εσείς Eφάκι υποθηκευσατε τη χώρα για άλλα 100 χρόνια.
  Δεν θέλουμε να μας σώσετε πάλι
  08/07 ΦΕΎΓΕΤΕ

 7. avatar Ουναχαθεις να χαθεις ρεζιλω

  ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΦΡΟΚΑΛΟ!

  1. avatar είπαμε να ρε τρολλιά να γράφετε διάφορα

   αλλά εσύ ξεπέρασες το όρια.
   Μισογύνης, σεξιστής, ρατσιστής.
   Ντρέπομαι για σένα

 8. avatar ποιος φταιει …..ποιος φταιει…..

  ο ανεμος...η δομηση .....ο καναρης....ο σταλιν......η δεξια...το πασοκ......ο ουρανος......η γη.......αλλα ποτε ο συριζανελλλλλλλλλλλλλλλ...κακο της κεφαλης σας....της ξερης.....

 9. avatar Χαχαχα χάχα

  Ποια είναι αυτή ρε παιδιά και που έχει δουλέψει και σπουδάσει;

 10. avatar ξεχνας τη 5ετια

  μουγκα....σκασμο......σε ενδιαφερει το σπιτι του γειτονα......

 11. avatar ΕΚΑΣ

  Αλίμονο Αχτσιόγλου τι λες τώρα, η τετραετία 2010-2014 φταίει για την μεσαία τάξη!
  Και την τετραετία 2015-2019 τους πήρε ΟΛΟΥΣ η μπάλα -μεσαίους, μικρούς, εξαθλιωμένους κλπ.- ρημάζοντας τους πάντες. ΕΣΕΙΣ δημιουργήσατε συνταξιούχους των 250 ευρώ, ΟΧΙ η τετραετία 2010-2014. ΕΣΕΙΣ με τις αυταπάτες σας, που αρπάξατε την καρέκλα με την ευκαιρία της εκλογής του ΠτΔ. Μετά ξεκινήσατε το γνωστό παραμυθάκι σας, αφού άλλα λέγατε πριν τις εκλογές και άλλα κάνατε μετά. Έφτασε όμως Αχτσιόγλου ο καιρός και θα σας απαντήσουμε στις κάλπες όπως σας αξίζει!

 12. avatar αμε μωρε να δεις αν ερχομαι…..

  κατω στη περα ρουγα......

 13. avatar Το δικό σου

  το δικό σου προγραματακι πήγαινε καλητερα??? Στριμοχτηκατε άγρια στις ευρωεκλογές και δεν σας χωράει ο τόπος. Στις 7 τελειώσατε ,όσα και να πείτε αυτόν το μήνα δεν προλαβαίνετε.Ας τα κάνατε νωρίτερα ,τωρα πέταξε το πουλάκι.

 14. avatar Εσείς που μας χρεωσατε !!??

  Με εκατό 100 δις σε τέσσερα χρόνια ...και δεσμευσατε για αλλά εκατό όλη την δημόσια περιουσία ....αυτό πως λέγεται αγράμματη ....λέγεται ξεφτίλα ... λέγεται υποδούλωση...κατάλαβες ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ

  1. avatar Εσείς που μας χρεωσατε !!??

   απο τον Αρη:::

 15. avatar τικ τακ τικ τακ ….αφαιμαξη θα γινει

  Το πρόγραμμα της ΝΔ οδηγεί τη χώρα στη χρεωκοπία???
  το εχουν ξανακανει με μεγαλη επιτυχια!!!

  1. avatar πηγαινε στο 1821

   για να δικαιολογησεις το βρωμοσυριζα.....

  2. avatar Ρε τοκ τοκ

   Αϊ στον αγύριστο κι εσύ, μας έχεις ζαλίσει με τα τοκ, τοκ σου.

   1. avatar Ρε τοκ τοκ

    15 αγορακια στην ΝΔ θελουμε....

  3. avatar οι συριζαιοι τοκαναν….

   θα το πληρωσουν.....

   1. avatar οι συριζαιοι τοκαναν…

    Με Κουλη
    Πατουλη
    και επιστολες Χριστουλη

   2. avatar οι συριζαιοι τοκαναν….

    Με Κουλη
    Πατουλη
    και επιστολες Χριστουλη

  4. avatar περασες απο το μαντειο των δελφων????

   μεγαλε προφητη......

 16. avatar ιδιες βλακειες ειπε και ο κουβελης και ο αρβανιτης….

  οι αλλοι φταινε για τη μεσαια ταξη.....ενω εσεις κυβερνατε 5 χρονια.....τοσααααα πολλαααααααα ψεματααα....ποτε μα ποτε......γι αυτο θα παθετε πανωλεθρια.......σταλινιστες...μαδουροι...προδοτες.....σκουπιδια βρωμικα......

 17. avatar κοζανη,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  βαλε κασετα.....πες παραμυθια.....κοιμισε ψηφοφορους σου....

 18. avatar αρπαξες παλι τη πιπιλα

  και ρουφας......πινεις το γαλατακι σου...νανι τωρα,,,,,,,

 19. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

  ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟ......
  ΕΜΑΘΕΣ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑΤΙ ΤΟΥ ΤΣΥΡΙΖΑ
  ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.................

  1. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

   λιγα τα ψωμια σας τρολλακια.....με τον κουλη δεν θα υπαρχει προπαγανδα.....

   1. avatar χειροτερα απο το συριζα

    αποκλειεται......ψευτης δεν ειναι...αποφασιστικος ειναι....επενδυσεις θα φερει ασφαλεια επισης...φορους θα μειωσσει και ενφια για ολους.....και ας κακαριζετε εσεις για κανα αυγο στην ερτ του κοτρωτσοσκυλου....

   2. avatar ο τσιπρας ξεπερασε τα ορια της ανοχης…..

    ο λαος ξερει ποιος ψευδεται......προχθες ο πετροπουλος ειπε οτι δεν εκανε περικοπες συνταξεων...και μου εκανε 280 ε...του σπας τα μουτρα η οχι??σε ποιους απευθυνεται????

    1. avatar ο τσιπρας ξεπερασε τα ορια της ανοχης…..

     καιρος να κοπουν και οι συνταξεις .....μας τρωτε τα λεφτα για αναπτυξη

    2. avatar @ο τσιπρας ξεπερασε τα ορια της ανοχης…..

     να μην παρεις καθολου συνταξη ....ψοφα

 20. avatar γαλαζοκολόκυθο μοσχάτου

  Με την αρμάδα του γκαρσόν, του συρόμενου και φερόμενου αβουλου απειρου και με οικτρούς συμβούλους ,παρά τις καλές προθέσεις Αλέκου ,διηγαμε μανταμισακι μου την περίοδο της χρεοκοπίας...
  Στενωπος μικρής διαμέτρου και δυσκολοδιάβατη
  Πάντως ((ο)) μας βρήκατε την \"\"\"είσοδο \"\"\",((ο))την παραδίδετε
  Το κουλο της βαμπιρομάνας θα επιφέρει μια διεύρυνση της χρεωκοπιας ,και πολύ ορθώς το ενίοτε σοφό Μπηστ την έγραψε με ω!
  μαζί με την διεύρυνση της χρεωκοπιας το κουλο της βαμπιρομάνας θα επιφέρει και μια διεύρυνση-διανοιξη της οπής....
  Το ((ο)) που ξέραμε με τις ευλογίες της λαϊκής ψήφου θα μετασχηματιστεί σε ((ω))...
  Προτείνω μάλιστα καθεκάστην 7 του Ιούλη να διοργανώνεται η παρέλαση των περηφανων ω!
  Με τις υγείες σας γκρηκς

  1. avatar Πιάστε τον !

   Το βαρεμένο σου μυαλό
   τα κύματα μετράει ,
   βαρκούλες το μπερδεύουμε
   κι εκείνο βλαστημάει..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει