Ζάεφ για Μητσοτάκη και Πρέσπες: Δεν συμφέρει κανέναν να ανοίξουν λυμένα ζητήματα

Τι απαντά στο αν φοβάται ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα μπλοκάρει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:38
13/06/2019
Ζάεφ για Μητσοτάκη και Πρέσπες: Δεν συμφέρει κανέναν να ανοίξουν λυμένα ζητήματα
43
loading

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην FAZ ο Ζόραν Ζάεφ, κάνει εκτιμήσεις για τη στάση πιθανής κυβέρνησης Μητσοτάκη ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών και για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας του.

Σε λίγες μέρες (στις 17 Ιουνίου) συμπληρώνεται ένας χρόνος από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, μια συμφωνία με την οποία επετεύχθη λύση στο ονοματολογικό ζήτημα βάζοντας τέλος σε μια μακρά διαμάχη. Ένα χρόνο μετά κι ενώ ακόμη δεν έχουν ανοίξει οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, δηλώνει ότι η ΕΕ «παραμένει κίνητρο» για τη χώρα του, η οποία επιδιώκει «να βελτιωθεί ως κράτος και ως κοινωνία».

Ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρει ειδικότερα: «Είναι αλήθεια ότι η ΕΕ, η καγκελάριος Μέρκελ και άλλοι ευρωπαίοι αρχηγοί κυβερνήσεων μας έδωσαν μιαν υπόσχεση, για την περίπτωση που θα ξεπερνούσαμε την κρίση με την Ελλάδα και θα προωθούσαμε μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας. Μας είχαν πει: 'Φέρτε αυτά και εμείς θα σας δώσουμε (σσ.: αυτό που θέλετε)'». Aπό το 2005, δηλαδή εδώ και 15 χρόνια, έχουμε το στάτους της υποψήφιας προς ένταξη χώρας. Το άλυτο ονοματολογικό ζήτημα με την Ελλάδα ήταν όλα αυτά τα χρόνια ένα μεγάλο εμπόδιο.»

Ο ίδιος υπενθυμίζει στην συνέντευξη ότι η καγκελάριος Μέρκελ, τον Φεβρουάριο του 2018, τον ενθάρρυνε στο Βερολίνο να προχωρήσει στην επίλυση του ονοματολογικού και στην προώθηση των ορθών μεταρρυθμίσεων λέγοντας ότι και η Ευρώπη στη συνέχεια θα τηρήσει τις υποσχέσεις της.

«Η Κομισιόν είναι σαφώς υπέρ της ένταξης αλλά κάποια κράτη-μέλη προφανώς το βλέπουν διαφορετικά» αναφέρει ο Ζ. Ζάεφ κάνοντας σαφή μνεία στη Γαλλία και την Ολλανδία, όπου διεξάγονται εσωπολιτικές συζητήσεις για την αναγκαιότητα περαιτέρω διεύρυνσης της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας εστιάζει επίσης και στη στάση του Εμ. Μακρόν, ο οποίος κατά τη γνώμη του «θέλει πρώτα τη μεταρρύθμιση της ΕΕ, και έπειτα να γίνουν σκέψεις για μια νέα διεύρυνση.» Ο Ζ. Ζάεφ ωστόσο εκτιμά ότι η χώρα του έδωσε ένα θετικό παράδειγμα στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης: «Με τη συμφωνία με την Αθήνα αποδείξαμε ότι η διπλωματία και η ελκυστικότητα της ΕΕ μπορούν ακόμη να συμβάλουν στην επίτευξη λύσεων». Για το λόγο αυτό το μόνο που θέλει, όπως λέει εμφατικά, «είναι μια ημερομηνία για το άνοιγμα του πρώτου κεφαλαίου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».

Οι εκλογές στην Ελλάδα και το μέλλον των Πρεσπών

Αλλά πώς βλέπει ο Ζόραν Ζάεφ το μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών, εάν στις εκλογές του Ιουλίου στην Ελλάδα αναδειχθεί πιθανώς πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όμως τάχθηκε κατά της λύσης στο ονοματολογικό ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; «Δε νομίζω να γίνει πιο δύσκολη η κατάσταση» απαντά συμπληρώνοντας:

«Είναι θέμα των Ελλήνων να επιλέξουν την κυβέρνησή τους, αλλά η λύση του ονοματολογικού είναι συνδεδεμένη με πολλά πλεονεκτήματα και για τις δύο χώρες –,και αυτά ισχύουν ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά. Ούτε στην Αθήνα ούτε σε εμάς δεν ενδιαφέρονται οι πολιτικοί να ανοίξουν ξανά ζητήματα που έχουν επιλυθεί. Αυτό το έχει πει και ο Μητσοτάκης δημόσια».

Σε ερώτηση σχετικά με τον αν φοβάται ότι μια κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μπλοκάρει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις απαντά:

«Ορισμένα μέρη της συμφωνίας μας με την Ελλάδα πρέπει ακόμη να διευθετηθούν, όπως το θέμα των διαβατηρίων και άλλων εγγράφων με το νέο όνομα του κράτους ή το θέμα της αναθεώρησης των βιβλίων της ιστορίας. Αυτά θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να οδηγήσουν σε επιπλοκές στις ενταξιακές συνομιλίες».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

43
σχόλια
 1. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

  ΖΟΡΑΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ περηφανος ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΑΓΑΛΜΑΤΑ
  ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ????????????
  απο ποτε τα δικα σου κρασια γινανε μακεδονικα???????????
  Συνεχισε στο ιδιο βιολι, και θα δεις ΕΕ οταν ο ηλιος βλαλει ΚΕΡΑΤΑ.........

 2. avatar ΑΝΑΡΧΑ

  ...ΠΡΟΔΟΤΕΣ...............

 3. avatar ω, μη σκάτε κύριοι για ΠΑΡΆΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΗ κουρελοσυμφωνία

  Η συμφωνία δε στέκει γιατί είναι παράνομη, άρα άκυρη, ακόμα και όλοι οι δαίμονες να υπογράψουν.Ούτε το δημοψήφισμα τους ήταν έγκυρο, αφού είχε συμμετοχή κάτω από 50%,ούτε οι περισσότεροι του πληθυσμού την ήθελαν, ούτε ο πρόεδρος τους την υπέγραψε, όλοι ξέρουμε με ποιες ασφυκτικές πιέσεις αυτοί υπέγραψαν, ακούστηκαν και τιμές εξαγοράς για να ψηφίσουν και διώξεις όσων της αντιπολίτευσης δεν ψήφισαν, παράνομα ήρθε στην ελληνική βουλή χωρίς να ρωτηθεί ο ελληνικός λαός, φασιστικά γιατί ήξεραν από δημοσκοπήσεις ότι 75% ήταν εναντίον, παράνομα με 150 κι όχι 180 που λέει το Σύνταγμα "πέρασε "από δω, με τις γνωστές κωλοτούμπες των προδοτών από τους ΑΝΕΛ που χωρίς αυτές ούτε τότε θα περνούσε. Με τις φήμες περί εκατομμυρίων και διαφόρων"βραβείων" που ήδη άρχισαν να δίνονται... Πιο πολιτικό όργιο γίνεται;

  1. avatar Ellraiser

   Είναι μια συμφωνία προχειρογραμμένη σε επίπεδο δημοτικού.
   Έχουν παραβιαστεί ασύστολα πολλά άρθρα της η έγιναν εκπρόθεσμα.
   Γενικά είναι μια συμφωνία κακογραμμένη χωρίς διεθνείς όρους, ορολογίες, ασύμβατοι συγκρουόμενοι ορισμοί με επεξήγηση η ερμηνεία όπως συμφέρει το κάθε μέλος (στην προκειμένη περίπτωση εμφανέστατα υπέρ των Σκοπίων).
   Πχ.
   Αρθρο 7 παρ. 4
   Η ΠΓΔΜ σημειώνει ότι η επίσημη γλώσσα της, η Μακεδονική γλώσσα ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών. Επίσης, τα δύο μέρη σημειώνουν ότι η επίσημη γλώσσα και τα άλλα χαρακτηριστικά της ΠΓΔΜ δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά της βόρειας περιοχής της Ελλάδας.
   Γιατί όχι
   .....δεν έχουν καμμια σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και την αρχαία Ελληνική Μακεδονία.....
   .....και την κληρονομιά της Ελληνικής Μακεδονίας? (αντίθετα υπάρχει ένας αόριστος ορισμός κάποιας βόρειας περιοχής της Ελλάδας).
   Αποτέλεσμα μοναδικότητα της Μακεδονίας των Σκοπιανων..!!!!!!
   Τελος είναι απαράδεκτο γενικά να δοθεί ιστορική Ελληνική ονομασία σε έναν αχταρμά φυλών που έτυχε να εγκατασταθούν σε εδάφη μια παλιάς αυτοκρατορίας.

 4. avatar Zαφόλιας

  Μη φοβάσαι Ζαεφάκο, ο Μητσοτάκης παρά την πλειοψηφία 75% του λαού που δεν ήθελε τη συμφωνία, άφησε τον Τσίπρα να το περάσει παράνομα στη βουλή! Μπορεί να δυσαρεστήσει τους ξένους υποστηρικτές του? Θα το ανοίξει τώρα από μόνος του?!!!!!!! Κοιμήσου ήσυχος! Τουλάχιστον ο Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος προδότης.Ενώ αυτός τα ίδια άφησε να γίνουν, λέγοντας εναντίον στα λόγια,δηλαδή πατριδοκάπηλος. Ακόμα καλύτερα για σένα και τα συμφέροντα της σλαβοαλβανικής χώρας σου.Τέτοιους πολιτικούς να έχει η Ελλάδα, να δουλεύουν για σας, να προωθούν τα συμφέροντα σας, χωρίς να χρεώνεστε εσείς, αλλά με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.Καλό ε;

 5. avatar Lxi

  Ο προδότης ο τσιπρας πρέπει να πάει φυλακη

 6. avatar tboni2

  Θα βάλει βέτο ο ελληνικός λαός. Κανένας τσιπροπροδοτης και κανένας Μητσοτάκης δεν σας σώζει. Δεν υπήρξε ποτε μακεδονική γλωσσα ούτε μακεδονικό έθνος. Υπήρξαν μόνο μακεδονες με ελληνική συνειδηση που μιλούσαν ελληνικα όπως υπήρξαν οι Σπαρτιάτες οι θηβαιοι οι Θεσσαλοί οι Αθηναίοι. Από κι ως πού μακεδονική γλώσσα τα βουλγαροσερβικα; ΔΕΝ ΥΠΉΡΞΕ ΠΟΤΈ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΉ ΓΛΏΣΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΌ ΕΘΝΟΣ. ΒΡΈΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΠΆΛΙΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΣΙΠΡΟΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΟΥ ΈΒΑΛΕ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΉ. ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΤΊΠΟΤΑ ΔΙΌΤΙ ΥΠΈΓΡΑΨΕ ΚΡΥΦΆ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΛΑΌ.

  1. avatar @tboni

   Ρε φιλαρακο τι σχεση εχεις εσυ και εγώ με τους Αρχαιους Ελληνες , τους Σπαρτιατες και τους Μακεδόνες .. Οι μισοι ειμαστε τουρκοσποροι και οι υπολοιποι Αρβανιτες, απογονοι ρωμαικων φυλων κτλ. Αντε να πουμε σε ενα 10% απο εμας να ρεει και λιγο Ελληνικο αιμα. Απλως μιλαμε ακομη την Ελληνική γλωσσα και βεβαια αισθανομαστε Ελληνες, χωρις ομως στην πραγματικοτητα να εχουμε σχεση με τους Αρχαιους.. Το ιδιο ισχυει και με αλλους λαου οπως για παραδειγμα των Αιγυπτιων. Γιαυτό ξυπνα και μην τρως αλλο σανό.!

   1. avatar rnwsperr

    Εσύ φίλος έχεις καμμιά έρευνα dna στον ελληνικό πληθυσμό που να αποδεικνύει αυτό που λες; Ή έτσι σε νουθετήσανε οι κομματικοί σου μέντορες; Σου συνιστώ να ρίξεις μια ματιά σε μερικές έρευνες πριν αναπαράγεις τη γνωστή εθνομηδενιστική μπαρουφολογία περί αλβανο/σκοπιανο/τουρκοσπορίας...
    [...]

   2. avatar advouk7

    Ο Ελληνας δεν προσδιορίζεται απ το αίμα. Σύμφωνα με τον Πλάτων, ο Έλλην προσδιορίζεται από κοινή γλώσσα, ηθη και εθιμα, καθως και απ την ελληνική θρησκεία. Ο μετεχων στην ελληνική παιδεία έγραφε. Οπότε, έχεις δίκιο, αλκα για αλλο λογο. Υπάρχουν ελάχιστοι γνήσιοι Έλληνες ακόμα, αλλά όχι λόγο του αίματος.

   3. avatar @@tboni

    Το ότι εσύ είσαι μισός αρβανίτης και μισός τουρκόσπορος, δεν αποτελεί δικαιολογία για τον τσίπρα να αναγνωρίσει γλώσσα και εθνότητα στους σκοπιανούς. Η δική σου άποψη δεν αποτελεί και άποψη της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού που όφειλε να ρωτήσει. Μέχρι και ο άλλος άχρηστος ο Ζάεφ, έκανε τουλάχιστον ένα δημοψήφισμα για τα μάτια.

    1. avatar @@@tboni

     Καλα ρε φιλε εσυ θα εισαι η εξαιρεση και θα εισαι απευθειας απογονος του Πλατωνα και του Σωκρατη ..
     Κάτι ονοματα ομως οπως τό Τουρκογλου (ειναι το ονομα του Βενιζελου πριν το αλλαξει ο πατερας του), Τσαουσογλου, Βεζυρογλου, Μπεης, Κεγκερογλου, Αρναουτογλου, Τσαουσης, Μπαιρακταρης, Καποδιστριας( Capo d´Istria), Βεζύρης, Μποτσαρης και χιλιαδες αλλα ,σιγουρα και αυτα θα ειναι απευθειας απογονοι των Αρχαιων Ελληνων οπως και λογου σου. . !!
     Εμενα παντως η γιαγια μου ηταν απο το Μενίδι (Αχαρνες τωρα) και ηξερε Αλβανικα μια χαρά.. Και πριν σαραντα περιπου χρόνια ειχαμε παει εκδρομη σε μια περιοχή εξω απο την Παργα και καποιοι γεροι δεν μπορουσαν να συνενοηθουν μαζί μας ,γιατι δεν γνωριζαν Ελληνικά και το ιδιο ειχα συναντησει και στην περιοχη του Μετσοβου την ιδια περίπου εποχή με τους τότε εκει γεροντες. ..

     1. avatar @@tboni

      Ακόμα και αν η γιαγιά σου είχε πατίνια, επαναλαμβάνω ότι αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τον τσίπρα να αναγνωρίσει γλώσσα και εθνότητα στους σκοπιανούς. Επίσης αγνόησε την βούληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Το άλλο σούργελο ο Ζάεφ, έκανε τουλάχιστον ένα δημοψήφισμα για τα μάτια του κόσμου..

 7. avatar Γ.Σ.

  Αναρωτιέμαι αν σε καμμιά του συνέντευξη ο Ζάεφ αποκάλεσε ποτέ τη χώρα του "βόρεια" Μακεδονία ή χρησιμοποιεί μόνο το σκέτο όπως τον έχω ακούω να λέει συνέχεια...

 8. avatar λαχμαζουν

  ακομη και κολλημένα εθνικια καταλαβαινουν οτι ο Τσιπρας αρπαξε την ευκαιρια και πήραμε πισω οτι περισσοτερο μπορουσαμε, κατι λιγοτερο απο οτι θα μπορουσαμε να παρουμε με τον γερο Μητσοτακη το 1992 αν δεν ηταν ο Σαμαρας!

  1. avatar @λαχμαζουν

   Προσπαθείς να παρουσιάσεις την ανικανότητα του τσίπρα σαν επιτυχία.

  2. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

   Ποιά ευκαιρία ρε κουμμουνι Lxi. Εντολές του Ταμπ και τηε Μέρκελ εκτέλεσε ταχύτατα και κατά γράμμα. Ποιο ξεφτιλισμενο ανθρωπάκι δεν εχει υπάρξει. Νομιζε ο [...] οτι θα τον βοηθήσουν να μείνει στην εξουσία και αυτοί τον πεταξαν σαν σακί με πατάτες.
   Εκτος απο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ειναι και τέρμα βλακας. Σκέψου και να μην του δωσουν το Νόμπελ, ποσο [...] θα εχει πιαστεί ο νταουλιερης.

   1. avatar Nikath13

    Άρα θα πάει ο Κούλης και θα ακυρώσει την συμφωνία;

   2. avatar @Social

    Εσύ προφανως φιλαρακο εισαι αρρωστος ή περνάς τις δύσκολες μερες του μηνα οπως οι γυναικες με την περίοδο. Τι κουμμουνι γραφεις για δευτερη φορα.. Τι σχεση εχω εγω με αυτους. Φιλαρακο για να ξερεις οταν εγω ημουν στην Ερεν και στην Εκοφ εσυ ακομη δεν ησουν στους cojones του μπαμπα σου και ρωτα τον να σου πει τι ηταν ....!! Συνελθε και μαθε οτι οποιοι δεν γουσταρουν να τους κυβερνουν οι κλεφτες και οι μιζαδοροι που λεηλατησαν τη χωρα μας δεν ειναι ασφαλως και κουμμουνια. Και για να ξερεις εχω να σχολιασω στο Μπιστ δεκα περιπου ημερες που ειμαι μακρια απο Ελλαδα ή για να ειμαι ειλικρινης μονο ενα σχολιο μικρο εγραψα που δεν θυμαμαι και τι αφορουσε... ( Lxi ) -A

    1. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

     Όταν αποκαλείς οσους διαφωνούν με τις μ... σας, εθνικια, θα τρως το "κουμμουνι" και δεν θα βγάζεις αχνα. Συννενοηθηκαμε?

     1. avatar Lxi

      Eθνικο—φασσιστάκο κατ´αρχάς δεν θα μου πεις εσύ πως θα αποκαλώ οσους στηριζουν τους κλεφτες και τους διεφθαρμενους πολιτικούς των δύο κλεφτοκομματων που χρεοκοπησαν και λεηλατησαν την πατριδα μου, για να αποκτησουν οι ιδιοι τεραστειες περιουσίες και δευτερο δεν εχω ουδεμια σχεση με τον σχολιαστη “λαχμαζουν” που απο αυτον πιαστηκες και εγραψες οτι εγραψες , επειδή ανεφερε τη λεξη “εθνικια” που οπως βλεπεις εχει ηδη πλέον καθιερωθει να σας αποκαλουν ισως καί χαιδευτικά. !!

     2. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

      Εσύ τους ψήφιζες τοσα χρονια ρε κατακαημενε!

     3. avatar @ΠΡΟΔΟΤΗΣ

      Καλά σου κάνει και σε αποκαλεί κομμουνί.

  3. avatar advouk7

   Ο Μητσοτάκης έδωσε το όνομα FYROM. Ο Τσίπρας το όνομα Β Μακεδονία συν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Το ίδιο ειναι;

 9. avatar Γεροτσολιας

  Δεν με ενδιαφερει η γνωμη σου κι ουτε διαβαζω τι γραφει το αρθρο, η φωτογραφια μιλαει απο μονη της και λεει την αληθεια.

  1. avatar louis

   Θα μπορουσε βεβαια να ειναι αγκαλια και με το ερτογαν

 10. avatar φαρναβαζος

  θα πρέπει να κάνει την πρώτη κωλοτούμπα!

 11. avatar Ας μην φοβαται ο Ζαεφ.

  Ο Μητσοτακης ειναι μονο παχιά λογια, για να δουλευει τα εθνίκια που τον στηριζουν. Εαν εκανε αυτος την συμφωνία των Πρεσπων ηταν ικανος να ειχε δεχθει ως ονομασια το σκετο «Μακεδονια» ,χωρις δλδ τον γεωγραφικό προσδιορισμο «βορεια».
  Εκτος των αλλων στην οικογενεια τους με λιγο λαδακι, λογω που τους αρεσει ενεκα οτι η Κρητη φημιζεται για το λαδι , ολα τότε αμεσως τακτοποιουνται. Υπαρχουν και τα προηγουμενα παραδειγματα με κατι φωτό του πατρος του στην Κρητη επι κατοχής, που ειχε δωσει προ ετων ο συντοπιτης τους Κακαουνάκης στην εφημεριδα των Κουρηδων.

  1. avatar advouk7

   Το εκλογικό σώμα είναι περίπου 7 εκ. Αν ψηφίζουν οι μισοί, 3,5 εκ. Το 30% αυτών, Δηλαδή πάνω από 1 εκ. Έλληνες, μέσα στους οποίους και πρώην ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ, είναι "εθνικια";

  2. avatar σαχλαμαρας εισαι…..

   απο την κρητη βγηκες 2 φορες......διαολο θα ξαναφας.....λασπες ριξε στα βρωμικα μουτρα σας......συνεργατες της χουντας.......ο αρχηγος σου ξεπουλησε και τη μακεδονια και ολη τη χωρα στους δανειστες για 100 χρονια ανοητε ......μας ηπιε το αιμα...βλακα...ακομη κοιμαστε??ακομη ψεμματα??βουλιαζετε...ηλιθιε στα κοτερα και στους διορισμους....

  3. avatar “Άρχοντα “…

   ..πόσα ξέρεις και (υποφέρεις) δεν μας
   τα λές ! πονηρούλη...

 12. avatar 124

  τι φοβάσαι ρε Ζάεφ ? μη σου πω ότι ο κούλης ήθελε την συμφωνία πιο πολύ και από σένα....

 13. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

  Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ο Τσίπρας, το σκυλάκι του Τραμπ και της Μέρκελ, βιαζόταν τόσο πολύ να εκτελέσει τις εντολές που υπέγραψε χωρίς να εχει κλείσει καν ολα τα ζητήματα.
  Πιο ξεφτιλισμενο ανθρωπάκι δεν εχει γινει πρωθυπουργός.

  1. avatar βοας

   Ο Τσιπρας θα παρει αυτο που του αξιζει στις εκλογες, για την προδοσια του! Οσο για το τι λεει ο Ζαεφ, μαγκιες, υποδειξεις και κουμαντο στην χωρα του, οχι στην δικια μου.

  2. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣ

   αν ο τσιπρας ειναι προδοτης τοτε εσυ εισαι καραβολεμενος φιλε.βολεμενος της νδ. πες μας τι δουλεια κανεις? αληθεια ομως. απο που τα παιρνεις? εισαι στο τμημα μαρκετινγκ της νδ? ποσα χρονια μασαμπουκιαζεις? η μηπως εισαι δημοσιος υπαλληλος και αντι να δουλευεις καθεσαι και γραφεις καθε μερα εδω?

   1. avatar αηδιαστικες σαχλες λες….

    εγω βλεπω πολιτικους και αλλαζω δρομο....οχι να τους χαιρετησω?????εγω δεν προσκυνω κανεναν.....δε γλειφω κανεναν...δε με βολεψε κανενας.......ειμαι αξιοπρεπεστατος.....και ετσι μπορω να κρινω το καθε καθαρμα που μας κυβερνα....τα κομματοσκυλα τα σιχαινομαι...μου προκαλουν εμετο

   2. avatar ο ζαεφ και το υπουργειο εσωτερικων…ονομαζουν τη χωρα τους μακεδονια…..

    δεν ειναι προδοτης ο τσιπρας που υπεγραψε?????καθε λεπτο θα στελνεις νοτες?????

   3. avatar καλα σου τα λεει μητσο…..

    τωρα μασατε εσεις και οι καπιταλιστες φιλοι σας.....διορισμους κανατε εσεις 5 χρονια..βολεψατε και τις πετρες...το ξερομε καλα.....ολοι οι συριζοσκυλοι στο δημοσιο.....

   4. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

    Όχι αν, είναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ.
    Άνεργος πρωην ελ. Επαγγελματίας με υπογραφή υπερφορολόγησης Τσίπρα.
    Να υποθέσω οτι το 77% που δεν ψηφισε ΣΥΡΙΖΑ εθναι βολεμενοι στην Πειραιως? Ή απλώς ηλίθιοι επειδή δεν κατάλαβαν ποσο καλός ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ?
    Ρε αει παγαινε απο δω. Εαν εχεις τα @@ να απαντάς με επιχειρήματα σε αυτά που γραφω. Οπως σε ξεφτιλιζω εγώ πάντα.

   5. avatar @ΜΗΤΣΣΣ

    Αυτό το ερωτημα το εχω και εγώ φίλε με τον συγκεκριμενο, το πως δηλαδή επι μηνες και ισως επί 4-5 χρονια ο «προδοτακος» οτι ωρα και να ειναι ειναι πρωτος και οχι καλύτερος στα σχόλια..Οποτε μαλλον συμπεραινω οτι πρεπει να ειναι ειτε κανένας αργόσχολος συνταξιουχος του δημοσιου, ειτε καποιος τεμπελης που ευελπιστεί να ξαναέρθουν οι μιζαδοροι και νά τον βαλουν σε καμμιά αργομισθία στον δημόσιο τομέα.

    1. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

     Πήγαινε σε μέντιουμ.

   6. avatar Καλές οι ερωτήσεις..

    ...πές μας όμως συριζαίε εσύ , πέρα από αφισοκολλητής , τί άλλο ρόλο παίζεις ;
    Μήπως οι ερωτήσεις αφορούν εσένα ;

   7. avatar louis

    Το παλιο πασοκ ξεχασεσ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει