Αλέξης Τσίπρας: Ή θα κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας ή θα την δώσουμε πίσω σ’ αυτούς που την χρεοκόπησαν

«Καταλαβαίνω την οργή των πολιτών και όσων νιώθουν κουρασμένοι»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:05
10/06/2019
Αλέξης Τσίπρας: Ή θα κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας ή θα την δώσουμε πίσω σ' αυτούς που την χρεοκόπησαν
60
loading

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες μετά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου και ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών έκανε την κεντρική παρουσίαση στην εκδήλωση για την παρουσίαση του συνολικού προγράμματος διακυβέρνησης, για την επόμενη τετραετία έως το 2023 από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής μπροστά σε πλήθος νυν και πρώην κυβερνητικών στελεχών, στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι υπουργοί Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς και ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο βάθρο για την παρέμβασή του εν μέσω χειροκροτημάτων.

Μέσα στις επευφημίες ανέφερε: «Με αυτό πείσμα θα δώσουμε αυτό τον αγώνα. Για τις αξίες τις ιδέες και το πρόγραμμά μας». Είμαστε μπροστά σας με το δικό μας πρόγραμμα που καλείται να το εγκρίνει ο ελληνικός λαός και όχι η τρόικα. Βγάλαμε τη  χώρα από τα μνημόνια και δεν ήταν καθόλου κάτι τέτοιο. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον η χρεοκοπημένη χώρα που παραλάβαμε το 2015. Δεν είναι ο παρίας της Ευρώπης.

Τόνισε ότι αυτό συνέβη επειδή αυτή η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, κάτι που δεν ήταν αυτονόητο και ενώ κάποιοι "επίμονα πίστευαν ότι δεν θα αντέξουμε", σε αντίθεση με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που πίστεψε ότι μπορούμε.

Ενώ συμπλήρωσε λέγοντας: «Δεν ήταν κάτι απλό, δεν ήταν δεδομένο. Χάρη στην επιμονή όσων το πίστεψαν, η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα των μνημονίων, δεν είναι ο παρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι μια χώρα που ο λαός της μπορεί να είναι περήφανος ξανά».

«Πολλές φορές σφίξαμε τα δόντια και πικράναμε κάποιους και πολλούς τους δυσαρεστήσαμε. Η ανηφόρα ήταν μεγάλη και δύσκολη. Υποχρέωση μας να φτάσουμε όλοι στο ξέφωτο. Κάποιοι έπρεπε να βοηθήσουν περισσότερο ώστε να μην μείνει κανείς πίσω και να μην έχουμε απώλειες», ανέφερε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσους επλήγησαν στα χρόνια της κρίσης: «Καταλαβαίνω την οργή των πολιτών και όσων νιώθουν κουρασμένοι. Τους καλώ να θυμηθούμε πού ηταν η χώρα πριν από 4 χρόνια και που είναι τώρα. Σήμερα η Ελλάδα έχει ξανά ανοικτό το δρόμο μπροστά της και τώρα μπορούμε να δώσουμε ανάσα σε όλους όσοι έβαλαν πλάτη στα δύσκολα», είπε.

Σήμερα η Ελλάδα είναι πάλι ασφαλής χώρα. Με υγιή δημοσιονομικά και ρυθμισμένο χρέος. Με 34 δις απόθεμα στα δημόσια ταμεία. Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα: Κανένας πια δεν μπορεί να εκβιάσει την Ελλάδα. Κανένας πια δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Την ώρα που βρισκόμαστε μπροστά στο άλμα προς το μέλλον, όλοι οι Έλληνες βρισκόμαστε ενώπιον μιας ιστορικής απόφασης. Ή θα κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Ή θα την δώσουμε πίσω σε αυτούς που μας χρεοκόπησαν».

Ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του κατά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία αναφέρθηκε στο ζήτημα της ασφάλειας, της ενέργειας αλλά και στην αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι: «Oι Έλληνες, έχουμε κάτι που μας κράτησε όρθιους σε πολύ δύσκολα χρόνια. Έχουμε γερά θεμέλια στην ιστορία μας. Έχουμε μνήμη. Έχουμε μνήμη γιατί χωρίς αυτή δεν θα είχαμε ιστορία. Η Ελλάδα δεν προχώρησε μπροστά επειδή εμπιστεύτηκε το παρελθόν της. Αλλά επειδή διδάχτηκε από αυτό.

Μόλις πέντε χρόνια πριν, ο προκάτοχος μου διατράνωνε ότι η Ελλάδα δήθεν είχε τελειώσει με τα μνημόνια. Την ίδια στιγμή παρέδιδε τη χώρα με 400 δισεκατομμύρια χρέος. Μια Ελλάδα που θα μπορούσε να την εκβιάσει όποιος τη δάνειζε όσο όσο. Αυτή είναι η πιο σκληρή μνήμη απ’ όλες.

Σήμερα η Ελλάδα είναι πάλι ασφαλής χώρα. Με υγιή δημοσιονομικά και ρυθμισμένο χρέος. Με 34 δις απόθεμα στα δημόσια ταμεία. Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα: Κανένας πια δεν μπορεί να εκβιάσει την Ελλάδα. Κανένας πια δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Έχουμε πρόγραμμα, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο για μια Ελλάδα, με αυτοπεποίθηση, αλληλεγγύη και ασφάλεια

Ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Τώρα που βγήκαμε από την κρίση, μπορούμε ενωμένοι να χτίσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής. Με την αυτοπεποίθηση που μας γεμίζει ο νέος ηγετικός ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας δίνουν το μήνυμα ότι δεν θα δεχθούμε καμιά αμφισβήτηση. Στηριζόμαστε ξανά στις δικές μας δυνάμεις χωρίς εξάρτηση από ορέξεις υπαλλήλων υπερεθνικών οργανισμών

Με την αλληλεγγύη που δείξαμε στους κυνηγημένους του πολέμου και απέναντι στους βόρειους γείτονες μας, που προσέτρεξαν σε μας για να γίνουμε εγγυητής της ευρωπαϊκής προοπτικής τους. Ασφάλεια, που νιώθουμε στο Νότο με τη στρατηγική συνεργασία με τις χώρες της νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια σχολίασε ότι «ήρθε η ώρα κάθε Ελληνίδα και Ελληνας να ζήσουν καλύτερα. Εμείς που αποδείξαμε ότι τα καταφέρνουμε στα δύσκολα, νομίζω ότι δικαιούμαστε την ευκαιρία να κυβερνήσουμε για πρώτη φορά χωρίς τα χέρια δεμένα, χωρίς μνημόνια, χωρίς επιτροπεία».

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα ανέλυσε τα 12 σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. «Μεγάλος εθνικός μας στόχος να ανακτήσουμε την κανονικότητα στην αγορά εργασίας.

Στα τέσσερα τελευταία χρόνια, σε αντίξοες συνθήκες, βρήκαν δουλειά πάνω από 400.000 άνεργοι. Βασικό μας στόχος και δέσμευση 500.000 νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Ούτε μια ώρα απλήρωτη εργασία. Αύξηση κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021.

Μόνιμες προσλήψεις 10.000 στην Υγεία, 15.000 στην Παιδεία.

Θα εγγυηθούμε πως όλα τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Πράσινη και δίκαιη ανάπτυξη. Διπλασιασμός ξένων άμεσων επενδύσεων και αύξηση εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ. Προχωράμε σε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις όπως μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%.

«Καλούμε τους νέους να ανοίξουν τον δρόμο, να πάρουν την ζωής τους στα χέρια τους. Η Αριστερά δεν έγινε κυβέρνηση για να επαναλάβει ότι έκαναν οι άλλοι. Τώρα η Αριστερά δικαιούται να αποδείξει ότι ξέρει και μπορεί να κυβερνήσει διαφορετικά. Αυτή η χώρα πρέπει να ξαναφτιαχτεί και θα την ξαναφτιάξουμε. Να προχωρήσουμε μπροστά όχι για να διατηρήσουμε τα πάντα, αλλά για να τα αλλάξουμε», τόνισε κλείνοντας.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

60
σχόλια
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Επειδή μπορεί να δημιουργηθούν κάποιες συγχύσεις σχετικά με το περιβόητο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας...
  ...και επειδή πουθενά δεν δημοσιεύτηκε ολόκληρο...
  ...ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα σε αποκλειστικότητα το...

  ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 2019 - 2023

  1. ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

  2. ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

  3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
  Η κυβέρνηση κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα σχέδιά της για τη σωρευτική «υπερπαραγωγή» πλεονασμάτων της 4ετίας 2019 - 2022, που φτάνει στο αστρονομικό ύψος των 5,5 δισ. ευρώ.

  4. ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/06/blog-post_94.html

 2. avatar Αλεξη αυτη τη φορα…

  ΘΑ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ.ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ.24 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ !!!

 3. avatar Ελληνοαμερικανος

  Πρόστυχος και ψεύτης ο ανθελληνας προδοτης αυτός έφερε το 100% του φόρου προκαταβολικά,η ΝΔ του έλεγε να μην το κάνει αλλά δεν τους άκουσε,τώρα το παίζει και ευεργέτης ο αεργος πανηβλαξ.

 4. avatar Dasparil

  Got confused , Greece's debt has INCREASED during his administration , he lied though his teeth no a daily basis, he ignored the will of the people time and again and he commuted high treason by selling out Macedonia to Slavs.

  So... who is it that sold out the country and bankrupted it ? I guess not even he wants people to vote for SYRIZA

 5. avatar Μου

  Λυπαμαι πολυ που οι συμπολιτες μου ειναι φρεσκα κουλουρια...κ ξεχνανε οτι δηλιτηριαστηκαν απτα παλια τα μπαγιατικα τα δοκιμασμενα.δεν εχω λογια.....????μια γιαγια στο χωριο μου ελεγε:ποτε μην τρως ξαναζεσταμενο φαι.εχει χασει κ τη γευση κ δεν ειναι καλο για την υγειά σου...κ τις περισσοτερες φορες επικυνδυνο.τα συμπερασματα δικα σας

  1. avatar Εμενα η γιαγιά μου

   Μου έλεγε μακριά από τους απλυτους γιατί θα σε κολλήσουν χολέρα μιζέρια αθεΐα,αντί εθνικισμό ασε που βρωμανε τα χνώτα τους σαν κουνάβια και έχουν και τρίχες στις μασχάλες οι γυναίκες τους . Αυτά μου έλεγε η δικιά μου η γιαγιά.

  2. avatar Νικος χασαπης

   Η γιαγιά σου μόνο για τα φαγητά σου μίλαγε για τους μπολσεβικους που μισούν την Ελλάδα και έσφαζαν Έλληνες δεν σου είπε τίποτα; Μάλλον θα ήταν απασχολημένη στην κουζίνα της.

 6. avatar Εννοείται…

  ...σε αυτούς που και καλά μας χρεωκοπησαν!!! Όχι άλλο αριστερή σωτηρία, φτάνει πια...

 7. avatar τα χερια σου ειναι

  λερωμενα.....καπιταλιστικα....θατσερικα

 8. avatar the owl

  Γιατί , θέλεις να πουλήσεις και άλλα οικόπεδα???

 9. avatar θορπ.

  Πολύ κιτς Μάπετ σόου καμαρώνετε τους τελευταίες παραστάσεις το τσούρμο ρίχνει την αυλαία λόγο εκτροχιασμού του αραμπα !

 10. avatar Sotiris

  και την Μακεδονία, και την Θράκη, και τα νησιά ........ τα κρατάμε γερά ! ! !
  Πρόσεξε μην σου φύγει κανένα από αυτά ....... αιθεροβάμωνα ή ψεύτη ! ! !
  Και σε λέω έτσι ή το ένα ή το άλλο, γιατί με μπερδέψατε πολύ που πιστεύατε στις ευροεκλογές ότι πάτε με τις ίδιες ποσοστιαίες προβλέψεις με την νδούλα και ότι θα γίνει μάχη σώμα με σώμα ! ! ! ! Και μόνο από αυτή την δήλωση οι νοήμονες Έλληνες, σας θέτουν εντελώς εκτός των επιλογών τους ! ! ! ! ! ! !

 11. avatar Και αν

  Εμείς που σε πιστέψαμε και σε ψηφίσαμε δεν μας έκανες κομμάτια δεν μας έκανες να πιάσουμε πάτο τώρα θα είχες τα μούτρα να μίλαγες δικό σου έργο είναι ο Κούλης από την αγανάκτησή μας και μόνο

  1. avatar Απλυτος,αθεος,αεργος,αμόρφωτος,ανθελληνας,αναρχοκομμουνιστης δηλαδη αριστερος.

   Και εμείς τον ψηφισαμε όπως και εσυ.

 12. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣ

  ο λαος ειναι ηλιθιος και βολεμενος οποτε θα την δωσει πισω σε αυτους που την χρεωκοπησαν δυστυχως.

  1. avatar Απλυτος,αθεος,αεργος,αμόρφωτος,ανθελληνας,αναρχοκομμουνιστης δηλαδη αριστερος.

   Μην χάνεις το θάρρος σου σύντροφε εμείς θα κερδίσουμε είναι προφανές ασε που έχουμε μαζί μας τους λάθρο,τους ρομα,και τους φυλακισμένους, μεγάλο το κίνημα της αριστεράς.

  2. avatar μιλατε ακομη συριζοαλητες

   ψευτες???κοτεραδες.....διοριστε κορες.....

  3. avatar ειναι ηλιθιος γιατι σας ψηφισε….

   και τον εξαπατησατε ηλιθιε συριζοψευτη......καραβανα......προδοτης....

  4. avatar NioNios Ο_ο

   Πάλι καλά που υπάρχεις και εσύ και κάνεις την διάφορα. #athenspride2019 #Mati #Mandra #North_Upper_MoreUpper_UppercutMacedonia ....... Σε βαρέθηκα, σε σιχάθηκα εσένα και όλα αυτά τα μιάσματα που θέλουν να πάει η χώρα μπροστά με καναπέδες, Netflix και τα επιδόματα του ΟΑΕΔ. Τράβα στο γυμναστήριο, μετά ρίξε ένα τζόκερ και τράβα και κοιμήσου.

   1. avatar Sotiris

    αν παρατηρείς, η Μακεδονία βγαίνει από το λεξιλόγιό τους ! ! ! !
    δεν διαφημίζουν αυτό το μέγα θαύμα τους οι ......... "προοδευτικοί" άρρωστοι !

 13. avatar criskalts

  Αν καταλάβαινες πραγματικά την οργή και την κούρασή μας όπως λες, θα σιωπούσες λίγο και δεν θα προσπαθούσες να κάνεις συνεχώς σόου.
  Ανεπάγγελτε σαλτιμπαγκε.

 14. avatar megaloagroths

  συντροφε η χωρα παραδοθηκε για 100 χρονια με δικια σου υπογραφη,οποτε αστο..

 15. avatar tboni2

  Κλείστε τον φυλακή να σωθούμε!!!! ΕΛΕΟΣ.

 16. avatar Τάκης Πίσσης

  Να σε κάψω Γιάννη να σε αλοίψω λάδι ?

 17. avatar Mica76

  Ο σωστός τίτλος άρθρου επιτέλους.

  1. avatar συριζοκαναλο θυμιζει….

   χρυσαυγουλα

 18. avatar l.v.

  ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ : " ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ " ;

  ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ !!!

 19. avatar Παπατρεχας

  Τι κάνει αυτό το πανέξυπνο παιδί ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΙΒΉ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΆ ΤΗΣ ΜΕΝΕΓΑΚΗ.

 20. avatar J.L

  Ρε ουστ από εδώ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει