Αχτσιόγλου: Η ΝΔ χαρακτηρίζει αντιαναπτυξιακό ένα κοινωνικό μέτρο

«Η συνταξιοδοτική δαπάνη στη χώρα ως ποσοστό του ΑΕΠ βρίσκεται πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:50
29/05/2019
Αχτσιόγλου: Η ΝΔ χαρακτηρίζει αντιαναπτυξιακό ένα κοινωνικό μέτρο
20
loading

Τις δηλώσεις του τομεάρχη Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση, σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία σε έως 120 δόσεις, σχολίασε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στη συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5, επισημαίνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει αντιαναπτυξιακό ένα κοινωνικό μέτρο ελάφρυνσης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, «την ίδια τοποθέτηση είχαν και για την αύξηση του κατώτατου μισθού και για τη νέα 13η σύνταξη».

«Δεν είναι θέμα φραστικής διατύπωσης, είναι στον πυρήνα του προγράμματος της ΝΔ, ενός καθαρά νεοφιλελεύθερου προγράμματος. Η ΝΔ αντιλαμβάνεται την ενίσχυση του εισοδήματος συνταξιούχων, ασφαλισμένων και εργαζομένων, ως αντιαναπτυξιακό μέτρο, αυτή ακριβώς ήταν και η λογική της δικής της διακυβέρνησης, που έκανε πολιτική στα ζητήματα εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης» ανέφερε η υπουργός Εργασίας. Παράλληλα, είπε: «Το γεγονός ότι η ΝΔ ψήφισε τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις και, τώρα, τοποθετείται εναντίον είναι μία αντιφατικότητα -που είδαμε και στη 13η σύνταξη, που είχε ψηφίσει και, την ίδια στιγμή, την κατέκρινε- μία δυσαρμονία ανάμεσα σε αυτά που ψήφισε στη Βουλή και αυτά που έλεγε ότι θα κάνει ως κυβέρνηση, ότι δηλ. δεν θα κρατήσει το θετικό για τους συνταξιούχους μέτρο».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι, μετά το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, «ξεδιπλώνουν με πολύ μεγάλη ευκολία ένα πρόγραμμα που πάντα υπήρχε, που αντιλαμβάνεται την αύξηση μισθών, συντάξεων και εισοδήματος, ως αντιαναπτυξιακό μέτρο. Είναι θέση που ακούγαμε, παγίως, από το ΔΝΤ, όσοι κάναμε τη διαπραγμάτευση, είναι πυρηνικό στοιχείο του προγράμματος της ΝΔ. Το είπε και ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο […] δεν είναι καινούργια αυτή η θέση, η οποία υποστηρίζει ότι, συρρικνώνοντας το εισόδημα για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, αυτό δημιουργεί τάχα προοπτική περαιτέρω τόνωσης της οικονομίας. Όχι απλώς είναι εντελώς αντικοινωνική αυτή η θέση, αλλά διαψεύστηκε και παταγωδώς στο οικονομικό σκέλος της στην πράξη. Όταν εφαρμόστηκαν αυτά ταυτόχρονα, η ανεργία εκτινασσόταν στο 28% και οι επιχειρήσεις έβαζαν λουκέτο κατά χιλιάδες» υποστήριξε η κ. Αχτσιόγλου.

Μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας σχολίασε και τις τοποθετήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα «τόσο για την είσοδο ιδιωτών στην Υγεία, όσο και περί της αδυναμίας του κρατικού προϋπολογισμού να καλύψει τις συντάξεις» […] «αυτή την “τρύπα”», είπε, «θα έρθει να την καλύψει η ιδιωτική ασφάλιση. Μίλησε ως ο πιο γνήσιος εκφραστής της ατζέντας της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Χρησιμοποίησε ψευδή δεδομένα, προκειμένου να υποστηρίξει τη θέση του» υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου.

«Η συνταξιοδοτική δαπάνη στη χώρα ως ποσοστό του ΑΕΠ βρίσκεται πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και, σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες, πέραν της βιωσιμότητας που αποδεικνύεται μέχρι το 2060, η συνταξιοδοτική δαπάνη θα είναι ακριβώς στον ευρωπαϊκό μέσο όρο το 2024. Δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση τα “τεχνοκρατικά επιχειρήματα” του κ. Στουρνάρα περί ιδιωτικοποίησης» σημείωσε η υπουργός Εργασίας.

«Προκαλεί την κοινή λογική», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το σημείο που λέει ότι η ιδιωτική οικονομία, οι ιδιωτικές ασφαλιστικές, θα έρθουν να καλύψουν το κενό του δημόσιου συστήματος ασφάλισης οικονομικά. Παρουσιάζει μία εικόνα που και στην κοινή αντίληψη είναι εκτός πραγματικότητας, να έρθει ο ιδιώτης να συμπληρώσει τα κενά; Ως τι; Ως πυλώνας σταθερότητας;» διερωτήθηκε.

Τόνισε δε ότι υπάρχει και κάτι πιο επικίνδυνο και πρέπει να το γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι. Όπως είπε, «οι τρεις πυλώνες για τους οποίους μιλάει ο κ. Μητσοτάκης, είναι το σύστημα που έχει και η Ελλάδα, πρώτο η κύρια και επικουρική ασφάλιση, δεύτερο τα επαγγελματικά ταμεία, τρίτο η ιδιωτική ασφάλιση. Δεν είναι ότι εμείς δεν έχουμε τις ευρωπαϊκές πρακτικές. Ο κόσμος προφανώς παραμένει στον πρώτο πυλώνα και δεν δαπανά περισσότερα, για να πάει και στην ιδιωτική ασφάλιση, λόγω περιορισμένου εισοδήματος ή δικών του επιλογών. Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ λένε να πάρουν πόρους από τον πρώτο πυλώνα, τη δημόσια ασφάλιση και να τους πάνε στην ιδιωτική. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά» συμπλήρωσε.

«Έτσι, παρουσιάζονται οι ιδιωτικές ασφαλιστικές από τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Βρούτση ως μία κατάσταση που διασφαλίζει απολύτως τις καταθέσεις τους και, μάλιστα, στο τέλος τις αποδίδει σε όσους συνταξιοδοτούνται με τεράστια προσαύξηση. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές λαμβάνουν την εισφορά του ασφαλισμένου και την εκθέτουν σε επενδυτικό κίνδυνο, πρέπει να είναι γνωστό στους ασφαλισμένους αυτό, αυτή είναι η λογική ενός κερδοσκοπικού νομικού προσώπου, όπως οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες […] Η ΝΔ και τα στελέχη της, που λειτουργούν ως πλασιέ ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, προσπαθούν να παρουσιάσουν μία εικόνα εξαιρετικά μεγάλων αποδόσεων, που θα φέρουν πολύ καλό αποτέλεσμα στον ασφαλισμένο που επένδυσε τους κόπους της ζωής του […] θυμάστε, όμως, καταρρεύσεις μεγάλων ασφαλιστικών και στην Ελλάδα, όπου οι άνθρωποι έχασαν τους κόπους μίας ζωής» υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

20
σχόλια
 1. avatar O filos

  Κυρία υπουργέ Οι συντάξεις και η συνταξιολογια η μόνη ανάπτυξη που φέρνουν είναι η ανάπτυξη της εκλογικής σας βάσης Ανάπτυξη είναι δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι επιδόματα Ξέρετε πολύ καλά ότι όλοι οι εργαζόμενοι πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές που δεν θα πάρουν ποτέ πίσω ως σύνταξη Αν δεν το ξέρετε μάλλον είστε ανίκανη και καλυτερα να πάτε σπίτι σας γαιτι ειστε και επίκίνδυνη για την χώρα

 2. avatar εγω ημουνα

  απο τους τυχερους και δουλευα αυτα τα χρονια και μπορουσα και πληρωνα και την δεη και τους φορους,και κοινωνικη αλλυλεγγυη,και για τους ανασφαλιστους,και,και,και τωρα ειμαι ανεργος μαντεψτε τι θα ψηφισω?μηπως τον κουλη?

 3. avatar ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ

  ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙΣ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΘΥ Ο ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ?????????????
  ????????????????????????????????????????????????????????????????

 4. avatar chris liam12

  Επειδη ορισμενοι εδω μεσα εσκεμμενα θελετε να ξεχνατε και να κρυβατε την αληθεια...Ποιος κατηργησε τις συλλογικες συμβασεις εργασιας;Η Νεα Δημοκρατια.Αυτο τι ειχε σαν αποτελεσμα;Να αυξηθουν κατακορυφα οι ελαστικες μορφες απασχολησης με τριωρα και τετραωρα.Ποιος μειωσε τον μισθο απο 751 Ευρω σε 586 και 500 Ευρω αντιστοιχα αν εισαι κατω απο 25 ευων;Η Νεα Δημοκρατια.Ποιος καταργησε το ΕΚΑΣ;Η Νεα Δημοκρατια μιας και η καταργηση του ΕΚΑΣ ηταν ρητος ορος στο δευτερο μνημονιο που υπεγραψε η Νεα Δημοκρατια το 2012.Ποιος θεωρει κακο το Δωρο Χριστουγεννων και Πασχα στον ιδιωτικο τομεα;Η Νεα Δημοκρατια και ο κυριος Μητσοτακης.Οι δηλωσεις του υπαρχουν στο διαδικτυο.Ποιος θεωρει οτι ειναι καλο να μην εργαζεται ο εργαζομενος 5ημερο και 8ωρο;Ο Μητσοτακης και η Νεα Δημοκρατια.Ποιος θελει υποχρεωτικη την ιδιωτικη ασφαλιση;Η Νεα Δημοκρατια και αν φαληρισει η ιδιωτικη εταιρεια ασφαλισης δεν παιρνεις τιποτα βλεπε Ασπις Προνοια.Ποιος καταργησε 13η και 14η συνταξη;Η Νεα Δημοκρατια και ο κυριος Σαμαρας.Ποσο ηταν οταν καταργηθηκε;200 και 409 Ευρω αντιστοιχα.Ποιος μιλησε για να δινεται μερισμα απο τα κερδη των επιχειτησεων στους εργαζομενους;Η Νεα Δημοκρατια αλλα μιας και μιλαμε για επιχειρησεις και εχω εργαστει και σε λογιστικο γραφειο με πολλους πελατες επιχειρησεις η τακτικη τους ειναι να μην εμφανθζουν κερδη για να μην πληρωνουν εφορια.Αρα για ποιο μερισμα μιλαμε;Και οι επιχειρησεις ξερω πολυ καλα τι κανουν.Εσεις το ξερετε;Οχι βεβαια.

 5. avatar chris liam12

  Και παιδακι φαινεται οτι εισαι εσυ βοας γιατι μιλας με καποιον που εργαζεται ηδη στον ιδιωτικο τομεα 30 χρονια και ξερει πολυ καλα τι επικρατει στις επιχειρησεις και στη μαυρη εργασια εδω και 3 δεκαετιες.Για αυτο αλλου τα κουβαδακια σου και μακρια απο μενα οι κριτικες και τα ψεματα.

 6. avatar chris liam12

  Οσον αφορα τη μαυρη εργασια ολοι εσεις ειστε κοτες γιατι δεν πατε στο ΣΕΠΕ να την καταγγειλετε και μπορειτε να τη καταγγειλετε και ανωνυμα.Αλλα δεν σας συμφερει η αληθεια γιατι εσεις οι ιδιοι ζητατε να δουλευετε περισσοτερες ωρες για να παρετε κατι παραπανω στερωντας το δικαιωμα σε ενα ανεργο να βρει εργασια.Και οσον αφορα για το ποσοι εφυγαν στο εξωτερικο μηπως εχετε βαλει και καμερες στα αεροδρομια για να τους μετρατε;Μια ζωη ψεματα.Για να μην πουμε και για την 13η συνταξη που οταν την εκοψε η Νεα Δημοκρατια το 2012 ηταν 200 Ευρω ανεξαρτητως υψους μηνιαιας συνταξης και αποδιδοταν σαν Δωρο Πασχα και η 14η συνταξη ηταν 400 Ευρω.Για ρωτηστε και κανενα συνταξιουχο να σας πει γιατι ο πατερας μου ηταν συνταξιουχος τοτε και τοσα του εδινε ο Σαμαρας για 13η και 14η συνταξη που ο Σαμαρας τις εκοψε και τις δυο.

 7. avatar συριζομαδουρου….

  μου εδωσες 13 η συνταξη??με δουλευεις????200 ε?????με 40 χρονια δουλειας????σε ρομα...μεταναστες και τεμπεληδες εδωσες......οι εργαζομενοι τιμωρηθηκαν απο το συριζα......

 8. avatar DNE1974

  Το παρακάτω προς απόδειξη του πόσο διαστρεβλώνετε τα πράγματα και πόσο ψεύτες είστε , μάλιστα η δήλωση έγινε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ !!!!!!!
  " O βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου: Η ρύθμιση των 120 δόσεων όχι μόνο δεν κινδυνεύει, αλλά θα ενισχυθεί από τη ΝΔ. Πρόκειται για μια χυδαία προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας, δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αλλοιώνει την πραγματικότητα, παρά την βαριά ήττα.

  https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/politiki/vroytsis-i-rythmisi-ton-120-doseon-ochi-mono-den-kindyneyei-alla-tha-enischythei-apo-ti-nd-audio/

 9. avatar Κοινωνικό μέτρο είναι:

  1) παίρνω τους φόρους από τους εργαζόμενους και τους το ανταποδίδω στο ακέραιο.
  2) δίνω κίνητρο για εργασία πραγματική και οπουδήποτε και όχι δημιουργώ στρατιές επιδοματουχων.
  3) οι άνεργοι και ευπαθείς ομάδες πληρώνονται από τον κορβανα του κράτους και όχι από τους «χαζούς» που δουλεύουν! Γιατί να πληρώνω εγώ το 3% αλληλεγγύης και ανεργίας;
  4) να ξεκαθαρίσω στους τεμπέληδες ότι αν δεν πανε γι δουλειά δεν θα έχουν ένσημα για τα γεράματα και να μην τους καλλιεργώ αυτή τη νοοτροπία.
  5) περισσότερα προνόμια να έχουν αυτοί που δουλεύουν μπας και μπουν σε αυτή τη λογική και οι άνεργοι-τεμπέληδες.
  6) σε μας τους εργαζόμενους μας έκοψες τρίτεκνα, μας έβγαλες από το κοινωνικό τιμολόγιο, κατήργησε την έκπτωση στο πετρέλαιο και ένα σωρό άλλες παροχές που είχαμε.
  7) αύξησες τα διόδια 4 φορές συ που θα τα καταργουσες και βασικές ιατρικές συσκευές και σκευάσματα που χρειαζόμαστε για την υγεία μας τα πληρώνουμε στο 100%, καταργώντας την συμμετοχή του κράτους!

  Και ένα σωρό άλλα «κοινωνικά μέτρα»...!

 10. avatar Ιέραξ

  Κυριακή κοντή γιορτή ζώα αγράμματα, ψευταράδες του κερατά. Την είδαμε την ανάπτυξη σας πέντε χρόνια. Μόνο οι τσέπες σας βάρυναν. Παιδιά σαν το δικό μου με δέκα χρόνια πανεπιστημιακών σπουδών είτε υποαπασχολούνται σε εργασίες άσχετες με την επιστήμη τους είτε ξενιτεύονται. Ψεύτες αχρηστεροί τεμπέληδες.

 11. avatar chris liam12

  Καιρος ειναι....το ποιος ειναι αγραμματος ψαξτο καλυτερα γιατι την μαυρη εργασια και τα τριωρα και τα τετραωρα αναπτυχθηκαν σαν τυφωνας επι των ημερων της Νεας Δημοκρατιας καθως και η τριμηνη και η τετραμηνη καθυστερηση στη καταβολη των μισθων που ξεκινησε απο το 2010 στο δικο μου κλαδο εργασιας στον οποιο απασχολουνται πανω απο 80.000 εργαζομενοι.Και στο δικο μου κλαδο αυτα σταματησαν να υφιστανται απο το 2017 και μετα.

  1. avatar καλο κατηφορο…..

   ψευτοντενεκε......νενεκο..καπιταλα του κοκαλη.......σκαφατε της παναγοπουλου....

  2. avatar οι χιλιαδες μικρες επιχειρησεις ξερεις τι κανουν????

   αν οχι κανε μια βολτα...ρωτα...μαθε....μετα τα ξαναλεμε....

  3. avatar χανεις…..πολλα επεισοδια……

   τωρα δουλευω 10 ωρες με 4ωρη απασχοληση ...και δωρο???το μισο...τα μαυρα δεν τα δινουν....λοιπον η παραμυθα σας η πιπιλα σας η ψευτια σας γυρισε στα μουτρα σας....ξεφτιλισμενοι....μας παριστανετε τους αγιους...αλητες...ψευτες...οχι 10...50 μοναδες θα χασετε να ξεκουμπιστειτε....

  4. avatar βοας

   Μας επεισες. Πρωτα απ'ολα στο δικο μου κλαδο υπηρχε και ακομα υπαρχει μαυρη εργασια. Κανεις δεν δουλευει 8ωρο αλλιως πολυ απλα σε απολυουν ή σε αναγκαζουν σε παραιτηση με τον τροπο τους. Το να μιλατε για καθυστερησεις σε πληρωμες ειναι αστειο οταν επι ΣΥΡΙΖΑ υπαρχουν ακομα γιατροι, στρατιωτικοι, εκπαιδευτικοι που το κρατος τους χρωσταει ΧΡΟΝΙΑ οχι μηνες δεδουλευμενων. Δεν θα πιασω καν το θεμα της συνταξιοδοτησης που υπαρχει ο Τσακαλωτος σε βιντεο να λεει οτι πολυ θα εχουν πεθανει μεχρι να παρουν συνταξη... Τελος τα 3ωρα και τα 4ωρα αναγνωριστικαν μονο απο την ΝΔ σαν part time δουλεια και οριστικε ποσο πρεπει να πληρωνει. Πριν την ΝΔ πηγαινες 4 ωρες στη δουλεια και οχι υπερωρια, οχι part time αλλα σε βριζαν και απο πανω... Αυτα τραβα πεστα σε κανα παιδακι που αρχισε να δουλευει χτες. Εδω δεν πειθεις κανενα πλεον.

 12. avatar Giannis Lechou

  ΣΥΧΩΡΑΜΕ ΘΕΕ ΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟΙ ΣΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ,ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.!!!!!ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ 50 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΓΙΑ 13η ΣΥΝΤΑΞΗ.ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΨΕΜΑΤΑ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ 750 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ 13η ΣΥΝΤΑΞΗ,ΟΤΑΝ ΔΩΣΑΤΕ ΑΝΤΙΔΩΡΟ,ΑΝΤΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ.ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ!!!!ΟΧΙ ΠΩΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ,ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ!!!!!!

 13. avatar Δώστε μας

  Πίσω τα κλεμμένα λεφτά μας

 14. avatar Ξενοφών

  Άρχισαν ήδη να δείχνουν την κρυφή ατζέντα τους παρόλο που είναι στην αντιπολίτευση...
  Μαύρες μέρες περιμένουν τους εργαζόμενους τους συνταξιούχους και τους μη προνομιούχους από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα του Μητσοτάκη!

 15. avatar Καιρός είναι !!!

  Να πας και εσύ αγράμματη σαν τον αρχηγό σου ...να δουλέψεις σε κανένα λογιστικό γραφείο ...μπας και μάθεις τίποτα από οικονομικά ...διότι η ασχετηλα. σου δεν έχει όρια ...όσο για την ανεργία που λες επί θητείας σας έφυγαν 400.000 νέοι επιστήμονες στο εξωτερικό ...όσο για αυτούς που βρήκαν δουλειά το 90 % είναι δουλειές ημιαπασχολησης και το γνωρίζεις πολύ καλά ... άλλο επειδή ζείτε με το ψέμα
  θα πάτε σύντομα στα σπίτια σας ..

  1. avatar βοας

   Ολα οσα εγραψες λαθος. Επι ΣΥΡΙΖΑ δεν εφυγαν 400000, εφυγαν πανω απο 600000 νεοι στο εξωτερικο και μιλαμε μονο για την περιοδο 2015-2017, το πραγματικο νουμερο ειναι ισως και διπλασιο. Αυτοι που βρηκαν δουλεια επι ΣΥΡΙΖΑ δεν ηταν ημι-απασχοληση. Ημι-απασχοληση βρηκαμε εμεις οι κακομοιρηδες και οι ατυχοι, τους δικους τους, τους βολεψανε ολους στο δημοσιο. Καταρχην αυτοι προεκλογικα λεγανε οτι θα μειωσουν τους βουλευτικους μισθους και τους αυξησανε 2 φορες. Λεγανε οτι θα μειωσουν το προσωπικο που μπορει να εχει καθε υπουργος στο υπουργειο και το αυξησανε... Οι ανθρωποι ειναι απο αλλον ανεκδοτο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει