Για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα οι Έλληνες θα οδηγηθούν στις κάλπες για τις Εθνικές Εκλογές 2019 αυτή τη φορά, μετά την προκήρυξή τους από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και υπό το βάρος της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές 2019.

Ως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών αρχικά «έπαιζε» η 30ή Ιουνίου. Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, το μικρότερο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ προκήρυξης εκλογών και διεξαγωγής τους είναι 22 ημέρες.

Η νέα ημερομηνία που ακούγεται έντονα από χθες, ωστόσο, είναι η 7η Ιουλίου λόγω των πανελληνίων εξετάσεων 2019. Σύμφωνα με την αναφορά στο πρωτοσέλιδο της «Αυγής», οι κάλπες των εθνικών εκλογών «κλειδώνουν» για τις 7 Ιουλίου λόγω πανελλαδικών. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία τόσο με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου όσο και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για το ζήτημα.

Πάντως, στην κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχουν καταλήξει σε μια οριστική απόφαση αναφορικά με την τελική ημερομηνία και γίνονται διαρκείς διαβουλεύσεις προκειμένου να καταλήξουν.

Αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα τον ενημερώσει για την παραίτηση της κυβέρνησής του. Τότε θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών 2019.