Συνεδριάζει σήμερα στις 12 το μεσημέρι η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του πρόεδρου της, Αντώνη Σαμαρά, μετά τη διαγραφή του Θόδωρου Σκυλακάκη.

Αναλυτικά σήμερα:

Στο Βερολίνο βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα μιλήσε στο «Economist’s Euro Zone Dialogue – The domino effect: how the euro crisis impacts Europe». Στη συνέχεια, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα μεταβεί στη Φραγκφούρτη, όπου θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκης Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Στις 7 π.μ. περιοδεία στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ θα πραγματοποιήσουν οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Θανάσης Παφίλης (περιφερειάρχης Ατττικής, Γιάννης Μανουσογιαννάκης (αντιπεριφερειάρχης Πειραιά) και Ελπίδα Παντελάκη (δήμαρχος Πειραιά).

Στις 9 π.μ. στον Αρειο Πάγο συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Στη συγκέντρωση θα λάβει μέρος και η ΑΔΕΔΥ.

Στις 11 π.μ. στα γραφεία της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας ΕΝΑΕ συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης.

Στις 12 το μεσημέρι: Στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, συνεδρίαση, υπό την προεδρία του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, της ΚΟ του κόμματος. Θέμα ημερήσιας διάταξης: Πολιτική εισήγηση προέδρου.

Στις 12 το μεσημέρι: Συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στις 12 το μεσημέρι: Στην Κοζάνη, επίσκεψη της γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Καρδιάς της ΔΕΗ ΑΕ και ομιλία στους εργαζόμενους.

Στις 12 το μεσημέρι οι αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας-Παναγιώτης Ψωμιάδης» θα παρουσιάσουν τους υποψηφίους στην έδρα κάθε νομού.

Στις 2.30 μ.μ.: Στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί σκηνοθέτες και παράγοντες του κινηματογράφου επί ευκαιρία της διάκρισης της ταινίας “Attenberg” της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγκάρη, στο 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Στις 3 μ.μ. εθιμοτυπική επίσκεψη στον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, θα πραγματοποιήσει ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας, David Landsman.

Στις 5.30 μ.μ.: Συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από την υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου, για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στις 6 μ.μ. συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Στις 7:30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη διάλεξη με τίτλο: «Κρίση στην Ευρωζώνη: Προβλήματα και Λύσεις», διοργανώνει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε συνεργασία με την πρεσβεία της δημοκρατίας της Πολωνίας. Ομιλητής: Ο καθηγητής Leszek Balcerowicz, πρώην αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας και πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Πολωνίας.

Στις 8 μ.μ. τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Μαρούσι-Ανθρώπινη Πόλη» με τον οποίο κατεβαίνει υποψήφιος ο νυν δήμαρχος Γιώργος Πατούλης.