Την Κυριακή ψηφίζουμε για την ελπίδα για μια καλύτερη Ελλάδα. Με ευημερία, με λιγότερους φόρους, με ασφάλεια, με περισσότερες δουλειές. Μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες ξέρουν τι μπορούν να περιμένουν από τη σημερινή κυβέρνηση. Υπάρχει καθολικό αίτημα για πολιτική αλλαγή δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Αυτό που κάποιοι ονομάζουν 13η σύνταξη είναι ένα προεκλογικό επίδομα. Πάντα είχαμε προεκλογικές παροχές. Δεν δίνονται 5 ημέρες πριν από τις εκλογές. Αυτό είναι ξεδιάντροπο.

«Δεν θα διέθετα το υπερπλεόνασμα προεκλογικά. Δεν θα προέβαινα σε τέτοια κίνηση εκτός προϋπολογισμού και εκτός σχεδιασμού. Και οι συνταξιουχοι είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι. Ξέρουν ότι τους έχει πάρει πολλά και δίνει πολύ λίγα. Υπάρχει εκκρεμότητα της 12ης σύνταξης, της ψηφισμένης μείωσης του αφορολόγητου. Εγώ έχω δεσμευτεί ότι δεν θα ισχύσει.

Αποκρούω χαρακτηρισμούς που δεν έχουν σχέση με πραγματικότητα. Είμαι προοδευτικός κεντροδεξιός φιλελεύθερος πολιτικός. Όση έμφαση δίνω στην αξία της ελευθερίας , άλλη τόση και στην αξία της αλληλεγγύης», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη ΝΔ. Σε αυτή την προσπάθεια κάθε ψήφος είναι διεκδικσιμη. Σίγουρα δεν θέλω τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή.

Με ξενίζει η ρητορική των ίσως αποστάσεων. Δεν είμαστε το ίδιο. Δεν μπορείς, όταν έχεις συγκυβερνήσει με τη ΝΔ και έχει γίνει αυτή η ζημιά, να λες ότι είναι ένα και το αυτό. Δηλαδή αν φύγει ο Τσίπρας και έρθει ο Μητσοτάκης θα είμαστε τα ίδια; Ε, δεν θα είμαστε τα ίδι»