Η Ντόρα Μπακογιάννη με τηλεφωνική παρέμβασή της στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε πρωτοφανή την κίνηση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ν’ ασκήσει εχθές το βράδυ, αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε άδεια στον πολυισοβίτη της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Αφού η κ. Δημητρίου» είπε η κ. Μπακογιάννη «είχε δώσει την αναίρεση σε αντιεισαγγελέα, που απεφάνθη ότι ορθώς δεν δόθηκε άδεια, πήρε το θέμα, κράτησε ανοιχτά έως τις 12 το βράδυ τα δικαστήρια Βόλου, για να κάνει η ίδια την αναίρεση της ομόφωνης απόφασης, αυτό δεν έχει ξανασυμβεί».

Παράλληλα επετέθη στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «το συμπέρασμα είναι ότι επί κυβερνήσεως Τσίπρα η Δημοκρατία και εκβιάζεται και τρομοκρατείται», ενώ συμπλήρωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι αυτό γίνεται από όσους «καίνε, απειλούν, δημιουργούν κάθε ημέρα θέματα σε εκδηλώσεις και απειλούν ευθέως ότι θα κάψουν τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα αν δεν περάσει το δικό τους. Στη σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία τέτοιου είδους λογικές δεν μπορούν να υπάρξουν» κατέληξε στην παρέμβασή της η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.