Η κυβέρνηση ακυρώνει τρία από τα δεκάδες μέτρα που πήρε εναντίον των φτωχών και των συνταξιούχων και πανηγυρίζει, είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις και των τροπολογιών για τον ΦΠΑ και την 13η σύνταξη.

«Διαφημίζετε ως 13η σύνταξη το προεκλογικό επίδομα, δεν λέτε όμως ότι αν ήταν 13η σύνταξη θα δίνατε 2,2 δισ. αλλά εσείς δίνετε 800 εκατ., το ένα τρίτο δηλαδή», είπε ο κ. Χατζηδάκης και για να καταδείξει ότι «η κυβέρνηση επιστρέφει πολύ λιγότερα από όσα πήρε» και αναφέρθηκε στην περικοπή του ΕΚΑΣ από το οποίο οι συνταξιούχοι λάμβαναν 900 εκατ., στην περικοπή κατά 38% των επικουρικών συντάξεων, με τον νόμο Κατρούγκαλου, που μεσοσταθμικά αναλογεί σε μία σύνταξη.

Για δε το αφορόλογητο, «που αυτή η κυβέρνηση θέσπισε τη μείωση του» είπε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας συνταξιούχος που παίρνει σήμερα 750 ευρώ και δεν φορολογείται θα πληρώνει 442 ευρώ.

«Να σας στήσουμε ανδριάντα για τα κοινωνικά σας μέτρα» είπε και προσέθεσε πως «μέσα στα πανηγύρια» η κυβέρνηση ξέχασε ότι από το 2015 μέχρι το 2018 είμαστε η πρώτη χώρα στις 40 χώρες του ΟΟΣΑ στην αύξηση των φόρων και ξέχασε ότι επί των ημερών της έχουμε ρεκόρ στους έμμεσους φόρους «που πληρώνονται από τους φτωχούς ανθρώπους, εξίσου με τους εφοπλιστές και τους βιομηχάνους, τις ελίτ δηλαδή».

«Και τώρα απλώς έρχεστε να ακυρώσετε τρία από τα δεκάδες μέτρα που πήρατε στην αρχή της διακυβέρνησή σας και βεβαίως καθόλου τυχαία μετά από την αύξηση των φόρων στα επίπεδα αυτά η Ελλάδα είναι τελευταία στις επενδύσεις σε όλη την ΕΕ. Δε, το 2018 που υποτίθεται ότι ήταν η χρονιά εκτόξευσης της Οικονομίας, είχαμε 3 δισ. λιγότερες επενδύσεις σε σχέση με το 2017. Και επί των ημερών σας τα πράγματα πάνε χειρότερα κάθε χρονιά που περνάει» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Για τις 120 δόσεις ο κ. Χατζηδάκης αφού είπε ότι η ΝΔ θα τις ψηφίσει, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε θετικό μέτρο που έφερνε η ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απέναντι, είπε ότι έρχεται η συγκεκριμένη ρύθμιση: πρώτον, διότι απέτυχαν οι προηγούμενες ρυθμίσεις, δεύτερον, διότι απέτυχε ο περιβόητος εξωδικαστικός μηχανισμός (αφού από 300.000 που θα τακτοποιούνταν, σύμφωνα με την κυβέρνηση τακτοποιήθηκαν μόλις 1.600) και τρίτον διότι τα χρέη προς την εφορία μέχρι σήμερα αυξήθηκαν κατά 64%.

«Και τώρα φέρνετε πυροσβεστικά μέτρα. Καλοδεχούμενα. Εμείς δεν είμαστε σας εσάς που όταν φέρναμε μειώσεις στους φόρους και μειώσεις στο ΦΠΑ πηγαίνατε απέναντι», είπε απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χατζηδάκης και προσέθεσε πως το μόνο βέβαιο είναι πως η κυβέρνηση αυτή δεν έχει κανένα συνολικό σχέδιο για την ανάπτυξη της Οικονομίας για λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες, ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ώστε να πάρει μπροστά η μηχανή της Οικονομίας.

«Αυτή είναι λύση. Αλλά μην έχετε καμία αμφιβολία ότι τελειώνει ο χρόνος της κυβέρνησης σε πολύ λίγες ημέρες» κατέληξε.