Αποστάσεις από το αίτημα για πρόωρες εκλογές παίρνει η Αλέκα Παπαρήγα, με συνέντευξή της στη Real News.
«Oι εκλογές δεν δίνουν φιλολαϊκή λύση, είτε είναι πρόωρες είτε όχι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πώς θα συμβάλλουμε στην οργάνωση της πάλης, της νεολαίας, της φτωχής αγροτιάς για να αποκρουστούν οι συνεχείς περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς.

Το ενδιαφέρον και οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στο πώς θα γίνει η πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη αφετηρία εργατικής λαϊκής ανάτασης και αφύπνισης. Το πώς θα συμμετέχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην οργάνωσή της» δηλώνει η Αλέκα Παπαρήγα και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι βιάζεται να πάρει τον ρόλο που είχε το ΠΑΣΟΚ.

«Η βιασύνη του Αλέξη Τσίπρα να πάρει τον ρόλο που είχε το ΠΑΣΟΚ, ώστε να καθίσει κι αυτός στην κυβερνητική καρέκλα δεν κρύβεται. Αυτό προφανώς ενοχλεί την ηγεσία της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και ο τσακωμός τους θα αγριεύει.
Πρόκειται για τη γνωστή δικομματική κοκορομαχία. Οξυμένη φραστικά, αλλά χωρίς ουσία πολιτική αντιπαράθεση».

Η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ δεν αποκλείει η ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν αποκλείω να γίνουν “υπόγειες” κινήσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, όχι μόνο με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και με άλλους κομματικούς σχηματισμούς. Μην κοιτάτε τι λένε τώρα, στα βασικά έχουν την ίδια κατεύθυνση».

Όσον αφορά στο Συνέδριο του κόμματος, προειδοποιεί πως θα αποτύχουν όσοι πετούσαν «μπανανόφλουδες», ώστε το σύστημα να βάλει το χέρι στο ΚΚΕ.

«Είμαι σίγουρη ότι το ΚΚΕ θα βγει πιο ισχυρό, πιο ικανό στην πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση με τους πολιτικούς και ταξικούς του αντιπάλους. Όσοι πετούσαν “μπανανόφλουδες” για να τις πατήσει το ΚΚΕ και να το βάλει το σύστημα στο χέρι, για ακόμα μια φορά θα αποτύχουν».