«Οι φετινές ευρωεκλογές είναι η πιο πολιτικές που έχουμε ζήσει σε επίπεδο ευρωεκλογών» υπογράμμισε απόψε, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη σημασία των ευρωεκλογών που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πέτρος Κόκκαλης.

«Και είναι καλό αυτό, μετά από 40 χρόνια που είμαστε στην ΕΕ να αισθανθούμε πολίτες της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και να πάρουμε πολιτικές αποφάσεις, καθώς επιλέγουμε ποιους θα στείλουμε να μας αντιπροσωπεύσουν στο Ευρωκοινοβούλιο» επισήμανε.

Μιλώντας για το δίλημμα αυτών των εκλογών, ο κ. Κόκκαλης τόνισε:

«Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο το φετινό δίλημμα: Είναι ένας προοδευτικός πόλος τον οποίο έχει συγκροτήσει στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και ένας συντηρητικός πόλος από την άλλη πλευρά. Ο οποίος συγκροτείται από τη μια μεριά, από το λαϊκό κόμμα του κ. Βέμπερ και από τη ραγδαία αυξανόμενη τάση προς την άκρα δεξιά. Πρόκειται για μια σκοταδιστική εκδοχή της δεξιάς, μιας δεξιάς που δεν πιστεύει στην επιστήμη, μια πολιτική πρόταση που θέλει να χωρίσει τον κόσμο, να σηκώσει τείχη και να κλειστεί μέσα σε αυτά».

Ο επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία Σπύρος Δανέλλης, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «τις επόμενες ημέρες καλούμαστε να απαντήσουμε στο μόνο πραγματικό δίλλημα που υπάρχει», για να διευκρινίσει:

«Το μόνο πραγματικό, διαχρονικό δίλλημα: πρόοδο ή συντήρηση. Σε 14 ημέρες από σήμερα οι Έλληνες πολίτες, οι Ευρωπαίοι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν αν θέλουν μια προοδευτική ή μια συντηρητική ΕΕ. Ο εχθρός είναι γνωστός. Οι ακροδεξιοί ανασκουμπώνονται απ’ άκρη σε άκρη της ηπείρου μας – κι όχι μόνο. Απώτερος στόχος τους να ανακαταλάβουν την Ευρώπη. Και γνωρίζουμε όλοι τα αποτελέσματα της επικράτησής τους, 70 χρόνια νωρίτερα».

Η Μαρία Τζαμπάζη, υποψήφια ευρωβουλευτής, ανέφερε:

«Ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για να σταματήσουμε την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Το διακύβευμα των φετινών ευρωεκλογών είναι να μην αφήσουμε το αυγό του φιδιού να σπάσει. Το αυγό του φασισμού και της ακροδεξιάς».