Την υπενθύμιση ότι είναι «η ελληνική Πολιτεία αυτή που με υπευθυνότητα χειρίζεται θέματα που αφορούν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης» έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που σχετίζονταν με πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας στην Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος αναφέρθηκε στο καθεστώς των μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων στη Θράκη παραπέμποντας σχετικά στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά.

Στην αντίδρασή του ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με την επιφύλαξη της ορθής απόδοσης των δηλώσεων Ερντογάν, υπογραμμίζει ότι η Ελληνική Πολιτεία κινείται πάντα, αφενός «με σεβασμό στις διεθνείς συμβάσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα» και αφετέρου «στο πλαίσιο των αρχών της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της ελεύθερης άσκησης των θρησκευτικών δικαιωμάτων της μειονότητας». Ο κ. Δελαβέκουρας επεσήμανε τέλος, πως «τέτοιες δηλώσεις, κάθε άλλο παρά βοηθούν το κλίμα στις διμερείς σχέσεις».