Προβληματισμένος με τις δικαστικές Αρχές που καθυστερούν να δικάσουν υποθέσεις τρομοκρατίας, με αποτέλεσμα να βγαίνουν από τη φυλακή κρατούμενοι που εμπλέκονται με τρομοκρατικές επιθέσεις και βαρύνονται με τις κατηγορίες συμμετοχής σε τρομοκρατικές οργανώσεις, δηλώνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο Α πρόγραμμα της ΕΡΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω την ίδια εμπιστοσύνη που έχω στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και στην Ελληνική Αστυνομία, σε κάποιους λειτουργούς της Θέμιδος. Και αυτό, γιατί δυστυχώς φοβάμαι ότι κάποιοι δικαστές εθελοτυφλούν μπροστά στην πρόκληση που η τρομοκρατία συνιστά για την έννομη τάξη.

Αναφέρομαι στο γεγονός ότι δεν μπορεί να περνάει ένα 18μηνο και οι δικαστικές Αρχές να μην μπορούν να δικάσουν μια τόσο σοβαρή υπόθεση και κατηγορούμενοι για συμμετοχή τους στον “Επαναστατικό Αγώνα” όπως ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα, σήμερα, να κυκλοφορούν ελεύθεροι».

O κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα, η οποία έχει μια εγχώρια τρομοκρατία με ξεκάθαρες αναφορές στην ιδεολογία της άκρας αριστεράς» ενώ επισήμανε ότι «καταρρέει η βολική ψευδαίσθηση, η οποία είχε καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια, ότι έχουμε τελειώσει με το πρόβλημα της τρομοκρατίας. Δυστυχώς, αυτό φαίνεται να μην ισχύει, διότι προφανώς αυτές οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να αναγεννώνται από την τέφρα τους».