Σήμερα ανακοινώνονται τα ονόματα της προκαταρκτικής επιτροπής και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, θα αναλάβει τη θέση του προέδρου στην Επιτροπή.

Παρενέβη μάλιστα τηλεφωνικά στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» και είπε ότι «Θα συνέλθουμε σε μία συνεδρίαση, θα προταθούν μάρτυρες και μετά θα μπούμε στη δουλειά μας».

Για τις παρεξηγήσεις που μπορεί να προκύψουν, ο κ. Μαρκογιαννάκης ανέφερε: «Εγώ θέλω δουλειά το να καθόμαστε να τσακωνόμαστε εκεί μέσα δεν έχει σημασία. Δεν έχουν νόημα οι κοκορομαχίες στην επιτροπή», είπε και σημείωσε: «Το τι θα αποφασίσει η επιτροπή, δεν μπορώ να το ανακοινώσω».

Σχολίασε πάντως και τα δημοσίευμα που θέλουν τους βουλευτές να απολαμβάνουν ακριβά ταξίδια, λέγοντας ότι πρόκειται περί υπερβολών, αλλά τόνισε ότι σε περίπτωση που ισχύουν «Δεν μας τιμούν καθόλου σε τέτοιες εποχές να κάνουμε τέτοια πράγματα».

Και ξεκαθάρισε ότι μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου που θα βγει το πόρισμα, εκείνος δεν θα μιλά στα κανάλια ενώ θα κάνει σύσταση να μην μιλούν και τα 15 μέλη της επιτροπής.