«Ο ελληνικός λαός θα αναγνωρίσει το έργο της κυβέρνησής μας που έφερε την Ελλάδα στο φως, και δεν θα συγχωρήσει αυτούς που ευθύνονται για την οικονομική και κοινωνική παρακμή που δημιούργησαν».

Το μήνυμα αυτό στέλνει, μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η υπουργός Τουρισμού και υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έλενα Κουντουρά.

«Ο στόχος μας είναι τώρα που η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα, που στέκεται όρθια στις δικές της δυνάμεις, να βγει μπροστά και να έχει λόγο και ρόλο στις αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης» αναφέρει επίσης, με την ταυτόχρονη επισήμανση, «οφείλουμε να απαντήσουμε με μία νέα πολιτική πρόταση για μία Ευρώπη που δεν θα διχάζει, αλλά θα ενώνει».

Και για την υποψηφιότητά της δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα «για να οικοδομήσουμε μία μεγάλη προοδευτική συμμαχία, που διεκδικεί μία Ελλάδα ισχυρή και υπερήφανη σε μία Ευρώπη βαθιά δημοκρατική κι ανθρώπινη».

Ταυτοχρόνως η υπουργός Τουρισμού κάνει τον προσωπικό της απολογισμό και αφού θυμίζει ότι από το ξεκίνημα της θητείας της στο υπουργείο, «έθεσα ως στρατηγικό στόχο να καταστήσουμε την Ελλάδα κορυφαίο παγκόσμιο προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο», υπογραμμίζει:

«Η μεγάλη αυτή τουριστική ανάπτυξη που κινητοποιήσαμε, πάνω από 35% αύξηση την τελευταία τετραετία, συνέβαλε καταλυτικά στην εθνική προσπάθεια της κυβέρνησής μας να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, να την οδηγήσει στην ανάπτυξη, να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επενδύσεων, περισσότερα από 400 επενδυτικά τουριστικά σχέδια, και συμπαρέσυρε στην ανάπτυξη και όλους τους παραγωγικούς κλάδους».

Ερωτηθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία, η Έλενα Κουντουρά ξεκαθαρίζει ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο έκλεισε “πληγές” στα βόρεια σύνορά μας, αλλά είναι εθνικά επωφελής για την χώρα μας». Και, τέλος, για το σκάνδαλο Novartis, προτείνει «να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη απερίσπαστη να συνεχίσει την έρευνά της και να δούμε την εξέλιξή της».