Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στις καθημερινές μάχες και σε όλες τις εκλογές απηύθυνε ο γγ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε χθεσινοβραδινή του ομιλία στην Πετρούπολη, ενώ απευθυνόμενος σε όσους «ψάχνουν να μάθουν τι λέει η νεολαία στα γκάλοπ και τις έρευνες» αναφέρθηκε στην «κατάκτηση της δεύτερης θέσης στις φοιτητικές εκλογές της Πανσπουδαστικής ΚΣ» τονίζοντας «το ριζοσπαστικό ρεύμα που δυναμώνει στους φοιτητές και αποτυπώνεται στην άνοδο της Πανσπουδαστικής ΚΣ μπορεί να επιστεγαστεί με ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, επένδυση στον αγώνα για την ζωή που αξίζει στη νεολαία».

Είπε ότι «τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου» θέλουν την επομένη των εκλογών «να έχουν λυμένα τα χέρια και στους δήμους και στις Περιφέρειες και στο επίπεδο της κυβέρνησης, ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητοι, να στηρίζουν τα κέρδη του κεφαλαίου, τσακίζοντας τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους» και «για να υπηρετούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας μεγαλώνοντας τους κινδύνους για το λαό και τη νεολαία».

Ανέφερε ότι ο λαός μπορεί να τους βάλει εμπόδια, να τους καθυστερήσει και να διεκδικήσει επείγοντα μέτρα για τη ζωή της λαϊκής οικογένειας.

Σημείωσε ότι τόσο στην Πετρούπολη, όσο και στους δήμους Πάτρας, Καισαριανής, Χαϊδαρίου και Ικαρίας, οι κομμουνιστές δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», «έδρασαν με τα αιτήματα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, εναντιώθηκαν σε όλες τις πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων με πλήθος αγωνιστικών κινητοποιήσεων, πρόβαλαν τα λαϊκά προβλήματα, απέσπασαν κατακτήσεις, έδωσαν ανάσα και κουράγιο στον λαό».

«Εμείς μπορεί να είμαστε δημοτική διοίκηση και ταυτόχρονα αντιπολίτευση στην κυβέρνηση στην κεντρική κρατική διοίκηση, στην Περιφέρεια. Για αυτό και προωθούμε με συνέπεια τα λαϊκά συμφέροντα. Είμαστε αντιπολίτευση σήμερα, απέναντι σε μια κυβέρνηση της δήθεν Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ όπως τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν αντιπολίτευση απέναντι σε κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε.

Είπε ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν τους δήμους ως εργαλεία για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Απαντώντας, μεταξύ άλλων, σε όσους «καλοπροαίρετα, ακόμα πιστεύουν, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, κάνει ότι μπορεί για το λαό» είπε ότι «έχει περάσει καιρός, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ, παλιά ο Συνασπισμός, προσπαθούσε να πατήσει σε δύο βάρκες. Τώρα πατάει μόνο στη βάρκα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων, που επιτίθενται στον λαό».

Αναφερόμενος στην «Προοδευτική Συμμαχία» του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «καινούργιο επεισόδιο εξαπάτησης του λαού» που γράφει ο ΣΥΡΙΖΑ δίπλα σε εκείνα της «δήθεν εξόδου από τα μνημόνια» και της «Συμφωνίας των Πρεσπών η οποία τάχα διασφαλίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Είπε ότι η «νέα συμμαχία του κ. Τσίπρα είναι τόσο “προοδευτική” που πιάνει από κυβερνητικά στελέχη των ακροδεξιών εθνικιστών ΑΝΕΛ που δεν ακολούθησαν τον Καμένο, από ολιγάρχες που δήθεν δεν επέλεξαν την τάξη τους, αλλά την καρικατούρα μιας αριστεράς της δήθεν προόδου, πάλι της τάξης τους όμως, μέχρι τα απομεινάρια των κυβερνήσεων του βαθέως ΠΑΣΟΚ και τους διάφορους γυρολόγους της πολιτικής, της παρακμής, της διαφθοράς και των σκανδάλων και της μεγάλης ιδέας «”κάπου να βολευτούμε”, για να ρουφάνε τον ιδρώτα του λαού μας».

Απευθυνόμενος σε όσους «νιώθουν προοδευτικοί, αριστεροί» υπογράμμισε ότι «για να τελειώνουμε με τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ και όλων όσων στριμώχνονται για να χωρέσουν στο κάδρο της δήθεν προόδου, ο λαός μας ξέρει και μπορεί να καταλάβει, πως πρόοδος, δεν είναι η νομιμοφροσύνη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν είναι η υλοποίηση των μνημονίων. Δεν είναι το τσάκισμα των πολλών για τα κέρδη των λίγων».

«Γι αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο κάδρο της συντήρησης» πρόσθεσε.

«Σήμερα, το σύγχρονο και προοδευτικό, είναι η πάλη για τις σύγχρονες εργατικές λαϊκές ανάγκες, η πάλη για το ξήλωμα των μνημονιακών αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων, η εναντίωση στα σχέδια ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή, η πάλη που έχει ως προοπτική μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας. Με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Χαρακτήρισε «πρόκληση να λέει ο κ. Αλέξης Τσίπρας ότι η δήθεν προοδευτική του συμμαχία, θα υψώσει τείχος στη Χρυσή Αυγή» και ότι «είναι κρίσιμο όσο ποτέ να βάλουμε ανάχωμα στην άνοδο της ακροδεξιάς», τονίζοντας ότι «πραγματικό ανάχωμα στην ακροδεξιά, στον φασισμό, δεν μπορούν να βάλουν, πολιτικές δυνάμεις, κόμματα και κυβερνήσεις της εξουσίας του κεφαλαίου. Αντίθετα, της ανοίγουν το δρόμο ακόμα περισσότερο, γιατί υπηρετούν το ίδιο το σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει».

«Πραγματικό μέτωπο στην ακροδεξιά και το φασισμό, μπορεί να αποτελέσει, μόνο η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για να γκρεμιστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή απ’ την τρίτη θέση, για να πατώσουν οι υποψήφιοι της σε Περιφέρειες και δήμους, για να απομονωθούν οι μπράβοι της στις εργατικές λαϊκές γειτονιές και τους τόπους δουλειάς, για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο σάπιο σύστημα, δηλαδή τα συμφέροντα που γεννούν και τρέφουν τον φασισμό» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Είπε ότι μπροστά στις ευρωεκλογές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «στήνουν τις παγίδες τους για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια» με τον μεν ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικεί την «λαϊκή ψήφο για να υπάρξει δήθεν ως ανάχωμα απέναντι στην επέλαση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη», τη δε ΝΔ να «θέλει πρωτιά-αβάντα για τις βουλευτικές».

«Ο λαός μας, πίσω από τους εκβιασμούς και τα διλήμματα, βλέπει ότι η ΕΕ με τα “απάνεμα λιμάνια” είναι η ΕΕ των ανέργων, των φτωχών, των εγκλωβισμένων προσφύγων. Είναι η ΕΕ των πολέμων. Κι αυτή η ΕΕ, η καπιταλιστική ένωση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, δεν άλλαξε, επειδή κυβέρνηση στην Ελλάδα έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στον δρόμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ βαδίζουν, στον δρόμο υπεράσπισης του κεφαλαίου είτε διαλέγουν την αριστερή είτε διαλέγουν τη δεξιά λωρίδα» πρόσθεσε.

Τόνισε ότι ο δρόμος του ελληνικού λαού και κάθε ευρωπαϊκού λαού είναι «μακριά και έξω από την ΕΕ, από κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία. Στην πάλη για να πάρει αυτός την εξουσία για να οικοδομήσει την δική του κοινωνία και οικονομία».

«Στις ευρωεκλογές στέλνουμε μήνυμα και μέσα εδώ και έξω στην ΕΕ, γιατί το δυνατό “ναι” στο ΚΚΕ είναι το πιο δυνατό “όχι” στην ΕΕ. Η μοναδική καθαρή αντίθεση στην ΕΕ, τον ιμπεριαλιστικό της χαρακτήρα, το αντεργατικό αντιλαϊκό της περιεχόμενο, μπορεί να εκφραστεί μόνο με την ενίσχυση του ΚΚΕ» κατέληξε στην ομιλία του ο γγ της ΚΕ του κόμματος.