Επίθεση στον ανεξάρτητο βουλευτή Σπ. Λυκούδη εξαπέλυσε η ΔΗΜΑΡ. Ο Σπύρος Λυκούδης νωρίτερα είχε κατηγορήσει τον Θανάση Θεοχαρόπουλο για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων που θα οδηγούσαν σε έναν νέο φορέα δυνάμεων της κεντροαριστεράς, μετά την ένταξη της ΔΗΜΑΡ στην «Προοδευτική Συμμαχία».

Η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο στην ανακοίνωσή της για «συντάκτη που τελεί υπό καθεστώς σύγχυσης» αναφέροντας πως ο εν λόγω βουλευτής «με μια πορεία από τον Συνασπισμό, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΟΤΑΜΙ και το ΚΙΝΑΛ και νυν ανεξάρτητος, κατηγορεί ξαφνικά την ΔΗΜΑΡ κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε προγραμματική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας στο πλαίσιο της Προοδευτικής Συμμαχίας. Στόχος μια μεγάλη προοδευτική συμπαράταξη με κοινωνικά αριστερά χαρακτηριστικά. Με σεχταριστικές λογικές περιχαράκωσης δεν μπορεί να χτισθεί μία ισχυρή προοδευτική παράταξη. Θα συμφωνήσουμε όμως ότι ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των πολιτικών επιλογών του και θα κριθεί από τους πολίτες» καταλήγει.