«Η εμπειρία μας από τις συλλήψεις τρομοκρατών δεν έχουν δείξει παρακρατικά κέντρα», ανέφερε καλεσμένος στο πρωινό του ΑΝΤ1 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης.

Και στάθηκε στις δηλώσεις συναδέλφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριζαν ότι έχουν μπουκάλια και αντιασφυξιογόνες μάσκες στα σπίτια τους καθώς και σε εκείνες που έκαναν λόγο για τις επεμβάσεις της Αστυνομίας στις καταλήψεις.

«Υπάρχουν δύο στοιχεία στον πολιτικό λόγο που κανείς οφείλει να τα προσέξει. Το πρώτο είναι ότι αναπτύσσεται από πλευράς της αντιπολίτευσης και κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ μία ρητορική, η οποία ενδέχεται να παράξει εγκληματικές ενέργειες. Δεν λέω ότι έχει σχέση ευθεία. Παράγεις μία πολιτική απονομιμοποίηση που κάπου θα τη βρεις. Το έχει χρησιμοποιήσει αυτό το επιχείρημα η Αριστερά για τις ομάδες της άκρας Δεξιάς», είπε.

Και πρόσθεσε: «Όταν τίθενται αυτά τα ζητήματα της αποκαταστάσεως της τάξεως, μέσα από συμπεριφορές που είχαν γίνει ανεκτές για πάρα πολλά χρόνια, δεν μπορείς να ακούς από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ μπουκάλια έχω στο σπίτι μου κ.ά».

Από την πλευρά του πάντως ο Δημήτρης Παπαδημούλης ξεκαθάρισε: «Ο κ. Βορίδης θα άκουγε και τότε ότι η καταδίκη της βίας και η επιλογή των ειρηνικών μαζικών πολιτικών αγώνων είναι σταθερή στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι επιλογή μου είναι η θέση μας».