Από το νέο έτος και μετά την επιστροφή του Α. Τσίπρα (επιστρέφει μεθαύριο) ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο φουλ της μηχανές του και περνά στην αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα.

Οι λόγοι είναι προφανείς. Πρώτον κανείς στην Κουμουνδούρου δεν αποκλείει το 2013 ο Α. Σαμαράς και τα κέντρα που τον στηρίζουν να επιχειρήσουν έναν αιφνιδιασμό. Μπορεί να είναι ένας ανασχηματισμός, μπορεί ενδεχομένως και εκλογές, λένε, αν οι συνθήκες ευνοούν κάτι τέτοιο.

Δεύτερον απ’ ότι φαίνεται εντός και εκτός συνόρων θα ενταθούν οι επιθέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ και οι κατασκευασμένες θετικές ειδήσεις για τον σημερινό πρωθυπουργό και το έργο της κυβέρνησής του. Τρίτον οι εξελίξεις κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στη ΔΗΜΑΡ θα είναι ραγδαίες κι όπως είναι φυσικό η Κουμουνδούρου ενδιαφέρεται σφόδρα γι αυτές. Τέταρτον όσο οι συγκυβερνώντες θέλουν να ξεχάσουν τα έργα και τις ημέρες τους τα προηγούμενα χρόνια οι εξελίξεις δεν θα τους το επιτρέψουν. Θα τα βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

Το πλάνο που έχουν επεξεργαστεί στην Κουμουνδούρου είναι έτοιμο και περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα.

Πρώτον η εκλογή τις πρώτες ημέρες του νέου έτους της 9μελούς Γραμματείας – Διεύθυνσης του κόμματος προκειμένου να υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που θα μπορεί να επεξεργάζεται και να αποφασίζει τάχιστα για όποιο θέμα προκύψει.

Δεύτερον τα επόμενα βήματα στη Λίστα Λαγκάρτ. Ένα θέμα που στην Κουμουνδούρου θεωρούν άσο στα χέρια τους που μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στους συγκυβερνώντες. Επί του παρόντος έχουν ζητήσει τις δικογραφίες από τη Βουλή, έχουν προαναγγείλει, διά στόματος της κ. Ζ. Κωνσταντόπουλου, την κατάθεση πρότασης για προανακριτική και περιμένουν την εξέταση της πρώτης λίστας που είχαν στα χέρια τους οι κκ. Βενιζέλος και Παπαντωνίου σε σχέση με τη δεύτερη που παρέλαβαν πρόσφατα οι δύο εισαγγελείς για να διαπιστωθούν τυχών αλλοιώσεις. Ήδη η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βαλαβάνη έκανε λόγο για 600 περίπου ονόματα που δεν υπήρχαν στην πρώ τη λίστα. Πώς το γνωρίζει αυτό η κ. Βαλαβάνη; Επικαλέστηκε δημοσιογραφικές πληροφορίες, αν όντως όμως επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο πρόκειται για βόμβα στο σημερινό πολιτικό σύστημα. Και φυσικά για άσο στα χέρια της Κουμουνδούρου η οποία σε αυτήν την περίπτωση θα βάλει στο κάδρο τους Ευαγ. Βενιζέλο, Γ. Παπαντωνίου, Ι. Διώτη και Γ. Καπελέρη. Όμως ούτε για την παραλαβή της δεύτερης λίστας θα μείνουν άπραγοι στην Κουμουνδούρου. Ήδη η κ. Κωνσταντοπούλου έθεσε το θέμα του διαστήματος που μεσολάβησε μέχρι να ζητηθεί η λίστα, να μεταβούν οι όποιοι, λένε με νόημα, πήγαν να την παραλάβουν και να φτάσει στα χέρια των δύο οικονομικών εισαγγελέων.

Τρίτον στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να απαντούν μία προς μία στις επιθέσεις που δέχονται εντός και εκτός Ελλάδας οι οποίες εκτιμούν πως θα ενταθούν και επίσης να απαντούν τεκμηριωμένα στις προσπάθειες ωραιοποίησης της πραγματικότητας από ποικιλώνυμους κύκλους.

Προβληματισμό, ευχάριστο όμως, προκαλούν στην Κουμουνδούρου και κάποια επιμέρους ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Όπως για παράδειγμα της πρόσφατης έρευνας της Marc για το Έθνος της Κυριακής(23/12/12) στην οποία φαίνεται ότι η πλειοψηφία του κόσμου όχι μόνο θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει πιστός στις σημερινές θέσεις του (32%), αλλά και να ριζοσπαστικοποιηθεί περαιτέρω (38,3%). Ενώ ένα μόλις 25,2% θέλει να μετακινηθεί σε πιο κεντρώες θέσεις. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρων εύρημα που θα ληφθεί και θα αποκωδικοποιηθεί πλήρως από την ηγεσία, λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.