Δριμεία κριτική άσκησε στο φορολογικό νομοσχέδιο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την παρέμβασή της στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε ως «άτολμο, ημιτελές, φοροεισπρακτικό και όχι αναπτυξιακό», το φορολογικό νομοσχέδιο, παραδεχόμενη, ωστόσο, ότι «αποτελεί σαφώς ένα πρώτο βήμα προς την απαραίτητη φορολογική μεταρρύθμιση».

«Το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί σαφώς ένα πρώτο βήμα προς την απαραίτητη φορολογική μεταρρύθμιση. Θα μου επιτρέψετε όμως να το χαρακτηρίσω άτολμο και σίγουρα ένα σχέδιο νόμου που δεν αντιλαμβάνεται πλήρως και τις ανάγκες της κοινωνίας και ιδιαίτερα τη σημερινή κρίσιμη συγκυρία και την πίεση χρόνου», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε, επίσης, αλλαγές στην πολιτική της φορολόγησης των καυσίμων, υπογραμμίζοντας ότι η πάταξη του λαθρεμπορίου του πετρελαίου έχει αποτύχει πλήρως.

«Χρειάζεται τώρα νέος προσανατολισμός και τολμηρές κινήσεις. Μειώστε το φόρο στο πετρέλαιο και τη βενζίνη. Τώρα! Πριν από τα Χριστούγεννα. Και για καθαρά εισπρακτικούς λόγους, αλλά και για ψυχολογικούς. Δώστε αυτά τα ελάχιστα ψήγματα αισιοδοξίας στον κόσμο. Προς το συμφέρον μας είναι», τόνισε.