Διμέτωπη επίθεση, κατά της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε το ΚΚΕ, με αφορμή τις ομιλίες του Αντ. Σαμαρά και του Αλ.Τσίπρα στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

«Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας τα γνωστά ψέματα, με θράσος ισχυρίστηκε ότι τα νέα φοροεξοντωτικά μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων για να δοθούν νέες φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο γίνονται με γνώμονα το συμφέρον του λαού.Το ίδιο και η υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων και των μνημονίων» υποστηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με σχόλιο του Γραφείου Τύπου.

Παράλληλα, ο Περισσός χαρακτηρίζει την ομιλία του κ. Τσίπρα ως «συρραφή συνθημάτων από προηγούμενες ομιλίες του Γ. Παπανδρέου και του Αντ. Σαμαρά στον ίδιο χώρο, με ολίγη αριστερή σάλτσα. Δηλαδή εμφάνισε ως νέο και ριζοσπαστικό το παλιό και αποτυχημένο σοσιαλδημοκρατικό «μαγικό» φάρμακο με το οποίο και τα θηρία – μονοπώλια, θα αποκτήσουν υψηλή κερδοφορία και το θύμα – ο λαός – θα ευημερήσει».

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να το πάρουν απόφαση.Τα κόμματα που υπερασπίζονται την Ε.Ε., τον «ευρωμονόδρομο» και δεν έχουν στόχο την ανατροπή των μονοπωλίων τσακώνονται για το ποιός θα είναι στην κυβέρνηση και για το ποιος εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας, όχι για τα συμφέροντα του λαού», καταλήγει το ΚΚΕ.