Δεκαπέντε ώρες μετά από τις ανακοινώσεις των Βρυξελλών για την επίτευξη -έστω και προσωρινής- συμφωνίας σχετικά με την επίλυση της κρίσης χρέους της χώρας μας, ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό, μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος. Στο οκτώμισι λεπτών μήνυμά του, ο Αντώνης Σαμαράς θα αναφερθεί στη σημασία της απόφασης για την Ελλάδα, καθώς και στις υποχρεώσεις, που προκύπτουν από αυτή.

Το Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δίνουν πλέον έμφαση στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις, για τις οποίες διακρίνουν ήδη έντονη κινητικότητα. Για το σκοπό αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς προγραμματίζει εκ νέου τα ταξίδια του σε Κατάρ, Μόσχα, Πεκίνο, Μόναχο, αλλά και στο Όσλο, όπου θα παρευρεθεί για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος είναι να δηλώσει ότι η Ελλάδα είναι παρούσα στις εξελίξεις και επιθυμεί την προσέλκυση επενδύσεων.

Αύριο, μετά το υπουργικό συμβούλιο, ο κύριος Σαμαράς θα συναντηθεί με το Βαγγέλη Βενιζέλο και το Φώτη Κουβέλη, ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Σε ό,τι αφορά την εξεταστική επιτροπή, που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην κυβέρνηση δεν δείχνουν να βιάζονται, αφού – όπως λένε – «υπάρχουν άλλες προτεραιότητες τώρα».