Αραχωβίτης: Θα προφυλάξουμε τους Έλληνες κτηνοτρόφους και τα ελληνικά προϊόντα

Οι αγρότες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη μη απορρόφηση 1.000 τόνων γάλακτος


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:39
05/02/2019
Αραχωβίτης: Θα προφυλάξουμε τους Έλληνες κτηνοτρόφους και τα ελληνικά προϊόντα
1
loading

Την αποφασιστικότητα του υπουργείου να προφυλάξει τους Έλληνες κτηνοτρόφους καθώς και τα ελληνικά προϊόντα, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης μετά τη συνάντηση που είχε με κτηνοτρόφους από τη Μεσσηνία.

Από την πλευρά τους οι Μεσσήνιοι κτηνοτρόφοι εξέφρασαν την αγωνία τους για τη μη απορρόφηση των περίπου 1.000 τόνων γάλακτος της περιοχής τους από τυροκόμους.

Για άμεση λύση στο πρόβλημα μίλησε από τη μεριά του ο υπουργός, σημειώνοντας ότι έμποροι της περιοχής ισχυρίζονται πως υπάρχει επάρκεια σε τυριά, με τον ίδιο να δηλώνει «αυτό που ξέρει το υπουργείο από τις υπηρεσίες του είναι ότι αποθέματα δεν υπάρχουν».

Παράλληλα ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε ότι αυτό που υπάρχει από την πλευρά της βιομηχανίας είναι «ένας ανταγωνισμός και μια ώθηση των τιμών προς τα κάτω» κάτι που «πολλές φορές οδηγεί σε αθέμιτες πρακτικές».

Ο αρμόδιος υπουργός υπογράμμισε ότι μέσω των ελέγχων, οι οποίοι έχουν ενταθεί κατά τη διάρκεια του περασμένου διαστήματος «η βιομηχανία έχει πάρει και αυτή το μήνυμα και έχει καταλάβει ότι για να υπάρξει ποιοτικό προϊόν, για να υπάρξει ποιοτικό τυρί, θα πρέπει οπωσδήποτε να στηριχθεί ο παραγωγός, τόσο στις ποσότητες που παράγει όσο και στις τιμές που απολαμβάνει» συμπληρώνοντας πως «σε διαφορετική περίπτωση όταν οι κτηνοτρόφοι εγκαταλείψουν την παραγωγή δεν θα υπάρχει ελληνικό γάλα, δεν θα υπάρχει ποιοτικό γάλα για να παραχθεί η ελληνική φέτα και ελληνικά τυριά. Γιατί η ελληνική φέτα και τα ελληνικά τυριά με άλλης προέλευσης γάλα προφανώς δεν γίνονται».

Ικανοποιημένοι από όσα άκουσαν εμφανίστηκαν, μετά το πέρας της συνάντησης, οι κτηνοτρόφοι από τη Μεσσηνία, δηλώνοντας πως «το βασικό μας πρόβλημα είναι ότι χύνουμε το γάλα το οποίο δεν μπορεί να απορροφηθεί» καθώς όπως ανέφεραν «δεν υπάρχουν τυροκόμοι να το πάρουν. Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Καζανοκεφαλος

    Πολύ θα τους προστατέψει όπως προστατεύει και τα υπόλοιπα προϊόντα, δες το λάδι φέτος, μετά βίας 2 ευρώ. Που είναι οι πολιτικές για την στήριξη? Που είναι οι πρωτοβουλίες για μεταποίηση και συσκευασία κατευθείαν από τους παραγωγούς? Μόνο αφήνουν τα κοράκια των μεγάλων εταιρειών να κάνουν εισαγωγές με εξευτελιστικές τιμές από τα γειτονικά κράτη. Γαλα από Βουλγαρία , πατάτες από Αίγυπτο, κρεμμύδια από Τουρκία και πολλά αλλα. Πως να ανταγωνιστούν οι έρμοι ντόπιοι παραγωγοί τον ανταγωνισμο. Με μια μεγάλο εισαγωγή γάλακτος το ντόπιο μένει στα αζήτητα και οι ταλαίπωροι παραγωγοί παραδίδονται άνευ όρων. Ευτυχώς που η υποτιθέμενη αριστερή κυβέρνηση θα τα άλλαζε. Καλά να πάθουμε όμως αφού τους πιστέψαμε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει