Η πρόταση της κυβέρνησης για φθηνότερο αγροτικό πετρέλαιο θα συζητηθεί την Τετάρτη όποτε και αναμένεται να γίνει η συνάντηση με τους εκπροσώπους των μπλόκων τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο αρμόδιος υπουργός παραδέχθηκε πως κάποια από τα αιτήματα των αγροτών «έχουν απόλυτα λογική βάση», σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση δουλεύει πάνω στο αγροτικό πετρέλαιο, προφανώς θα υπάρχει πρόταση». Συμπλήρωσε πως οι αγρότες επιθυμούν «με κάποιο τρόπο παρέμβαση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, ώστε να χρησιμοποιούν φτηνότερο πετρέλαιο… θα το συζητήσουμε την Τετάρτη, θα είναι εκεί και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών».

Επίσης, ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε ότι και το Δεκέμβριο, οπότε είχαν βγει οι αγρότες στους δρόμους, έγινε συνάντηση μεταξύ των δυο πλευρών, με κάποια από τα αιτήματα που βρέθηκαν στο τραπέζι να επιλύονται «γι’ αυτό δεν είχαμε τότε κινητοποιήσεις» όπως χαρακτηριστικά είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως σειρά από άλλα ζητήματα, στο βαθμό που η χώρα έχει τον χώρο και χρόνο, επιλύονται, όπως το ακατάσχετο των λογαριασμών, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στους συνεταιρισμένους αγρότες, κτλ.. Επίσης, ανέφερε ότι στα πρώτα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση, «είχαμε το αίτημα για τη ροή των πληρωμών και επιλύθηκε. Τελευταία, είχαμε το ακατάσχετο, επιλύθηκε και αυτό» και συμπλήρωσε ότι «όσο το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας, τόσο προχωράμε».